Videnskab kan ændre verden. Det betyder, at vi som forskere har en enorm magt. Men hvor mange mennesker kender til vores forskning? Og hvor mange mennesker påvirker vi med vores data? Hvis vi ønsker at forbedre vores samfund gennem videnskab, er vi nødt til at tale om videnskabskommunikation.

Forskere præger ikke den offentlige debat i dag. Det værste er, at vi ser pseudovidenskab og falske nyheder opstå i vores samfund. Vi har al den videnskabelige viden, der skal til for at forebygge flere sygdomme som mæslinger. Og alligevel dør der stadig børn på grund af det. Hvad er problemet? Vores viden når ikke ud til ret mange mennesker. I stedet kæmper vi endda med at kommunikere videnskab med andre forskere.

Ifølge en interessant artikel fra The conversationVores videnskabelige data er "Vi sidder for det meste i akademiske tidsskrifter, der næsten udelukkende læses af vores fagfæller. Det anslås, at en gennemsnitlig tidsskriftartikel ikke bliver læst helt igennem af mere end ti personer". Desuden er "Der udgives op til 1,5 millioner peer-reviewed artikler om året. Men mange bliver ignoreret, selv i videnskabelige miljøer - 82% af artikler udgivet i humanistiske [tidsskrifter] bliver ikke engang citeret en eneste gang."

Jeg har allerede skrevet om, hvordan man kan forbedre videnskabskommunikation i akademiske miljøer. Så du kan læse mere om det:

Men hvordan kan man forbedre videnskabskommunikationen til det brede publikum?

Samtalen handlede om en "intellektuel mission". Ifølge artiklen, "Nogle akademikere insisterer på, at det ikke er deres opgave at skrive til den brede offentlighed. De mener, at det vil betyde, at de "opgiver deres mission som intellektuelle". De ønsker ikke at føle, at de "fordummer" komplekse tanker og argumenter. Modargumentet er, at akademikere ikke kan arbejde isoleret fra verdens meget virkelige problemer."

Lad mig spørge dig, hvad der sker, når du forklarer almindelige mennesker, hvad du arbejder med? Hvor let er det? Lyder du, som om du taler et andet og kedeligt videnskabeligt sprog? Eller lyder du som en skør videnskabsmand, der laver mærkelige eksperimenter ligesom i filmene?

9fd13d793fd6d40f50ce48004880b06a

Men at nå ud til det brede publikum er nøglen til at bekæmpe pseudovidenskab. Når vi indser vigtigheden af videnskab, forstår vi, at det er en del af vores job at dele vores resultater på en forståelig måde.

Capturar

Vi skabte Mind the Graph efter at have erkendt den videnskabelige kommunikationskløft og forstået vigtigheden af at ændre den. Vi foreslår en iøjnefaldende tilgang gennem visuelle ressourcer som videnskabelige illustrationer. Så vores platform sigter mod at styrke forskere og forbinde mennesker ved hjælp af et forståeligt og interessant sprog. Se nogle eksempler på kreationer lavet ved hjælp af Mind the Graph:

preview_99571-2-1

koffeinafhængighed

cover toucan 2

forsuring af havet

hjerneskade natur

Du kan læse mere om det på:

Hvis du er enig i, at vi er nødt til at forbedre videnskabskommunikationen, og du også gerne vil nå ud til flere mennesker, så prøv Mind the Graph gratis:

Husk grafen videnskabelige illustrationer

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner