At finde lignende artikler er ikke en dans på roser, men hvis du kender taktikken og har lidt tålmodighed, er det heller ikke svært. Der er flere måder at finde lignende artikler på forskning

Fra googling af nøgleord og titel I stedet for at søge efter forfatteren, kan du bruge forskellige metoder til at identificere lignende artikler. Læs artiklen igennem for at identificere hvordan man finder lignende forskningsartikler til at udføre din forskning effektivt. 

Sådan finder du lignende forskningsartikler

For at udføre forskning har forskeren brug for at kende til emnet og er nødt til at gå med en litteraturgennemgang. Her er det vigtigt med lignende forskningsartikler, der hjælper forskeren med at få præcise oplysninger inden for en kort tidsramme. 

Videnskabelig Tidsskrifter, magasiner, aviser, bøger og interviews er nogle af de platforme, hvor du kan finde lignende forskning. Du kan endda søge i akademiker søgemaskiner som Google Scholar, Videnskab Direkte og Pubmed (specifikt for biovidenskab), IEEE (Electronics, Electrical Ingeniørarbejde, computer science), og Agricola for Agriculture for at identificere forskningsartiklerne.

Her er nogle af de bedste fremgangsmåder, du kan følge for at identificere relevante forskningsartikler.

  • Finjuster dine søgeord for at få præcise resultater. 
  • Se links til lignende ressourcer og relaterede artikler.
  • Find relevante idéer til søgeord ved at bruge synonymer eller samle nogle søgeord op fra artiklen og lave en google-søgning på disse ord.
  • Se efter abstracts og indekser for at få ideer til lignende artikler.
  • Find artiklen i indekset, og læs beskrivelsen. Søg nu på denne relevante information, og du vil få en lignende artikel.
  • Se efter Bibliografi. Det er en god måde at finde lignende artikler på, da den refererer til de artikler, forfatteren har set for at lave sin research.
  • Kig i emnedatabaserne for at finde ud af, hvilke emner og lignende indhold du leder efter.
  • Du kan også se på lignende forfatteres eller medforfatteres arbejde, og du kan måske også få nogle oplysninger gennem deres andre artikler.

Kan der være to forskningsartikler om det samme emne?

Man kan finde mange forskningsartikler, der ligner hinanden, og det er absolut etisk forsvarligt at udgive sådanne artikler. Så det er klart, at der kan være to eller flere forskningsartikler om det samme emne.

At vælge lignende forskningsemner vil gøre forskningsprocessen hurtig og også hjælpe med at fremme videnskaben, når forskerne identificerer hullet fra den tidligere forskning og arbejder på det. 

Men hvis du er forsker, skal du sørge for ikke at gentage de samme data og arbejde på at finde det rette forskningsproblem og fokusere på det.

Hvordan søger man mere præcist på Google?

Google har et væld af artikler, der dukker op i søgeresultaterne, når du skriver et søgeord i søgefeltet. Men disse resultater er måske ikke dem, du søger efter.

For at få de rigtige resultater fra din Google-søgning, skal du kende kunsten at søge. Her er et par tips, du skal følge for at søge på Google og få relevante resultater.

1. Brug privat browsing-tilstand

Googles private browsing-tilstand kuraterer dataene ved kun at fokusere på dine vigtigste søgeord og eliminere andre faktorer som browserhistorik, diverse data fra andre Google-tjenester osv.

Her er de genveje, du skal bruge for at skifte til privat browsing:

Krom: CTRL + SHIFT + N eller Hovedmenu > Nyt inkognitovindue

Internet Explorer: CTRL + SHIFT + P eller InPrivate Browsing 

Firefox: CTRL + SHIFT + P eller Værktøjer > Start privat browsing

2. Tilføj *-symbolet mellem dine søgeord

Hvis du tilføjer en stjerne (*) mellem to ord i dit søgeord, hjælper det dig med at søge efter relevante emner, der kan passe ind i disse ord.

Eksempel: Hvis du søger efter "bæredygtigt landbrug", vil du ved at skrive "bæredygtigt* landbrug" få lignende resultater som "bæredygtig praksis i landbruget"; bæredygtig fødevarer og landbrug; bæredygtige mål i landbruget".

3. Skift standardindstillingerne for land i Google

Google tilpasser søgeresultaterne baseret på det land, du søger fra. Så du skal ændre denne indstilling for at få de præcise resultater.

Eksempel: Hvis du søger fra Google.in, er søgemaskinen tilpasset den indiske placering, og dine resultater vil i højere grad være relevante for Indien. Så du kan bruge Browser Google.uk (Storbritannien) eller Google.fr (Frankrig) osv.

Hvis du leder efter det bedste alternativ, kan du desuden gå til Google.com. Det giver resultater fra hele verden.

4. Aktivér avancerede søgeresultater i Google

Du kan tilpasse din søgemaskine til at vise de ønskede resultater ved at aktivere de avancerede indstillinger, der hjælper dig med at vælge placering, tidsperiode, forskningsform osv. Du kan desuden anvende filtre til at scanne og sortere informationerne efter emne.

5. Ændring af rækkefølgen eller gentagelsen af nøgleord

Hvis du ikke får relevante resultater, kan du enten gentage termerne eller ændre rækkefølgen af dine søgeord for at se resultaterne.

Eksempel: Gentagelse - "Urban farming" kan søges som "Urban farming farming" Ændring af rækkefølge - "benefits of vertical gardening" kan søges som "vertical gardening benefits".

Sådan finder du artikler hurtigere med Litmaps

Litmaps er et gratis online litteraturopdagelsesværktøj, der udnytter citationsnetværket til at opdage forbundne artikler til din forskning. Uanset om du indtaster én artikel eller en samling, anbefaler Litmaps hurtigt relevante værker baseret på citationer og referencer. Automatiseringen af litteratursøgningen betyder, at du ikke behøver at gennemgå referencer manuelt, da Litmaps' algoritme gør det automatisk. Ved at bruge citationsnetværket kan Litmaps finde vigtige artikler, som du måske overser med traditionelle søgemetoder.  

Lav videnskabeligt præcise infografikker på få minutter

Mind the Graph er et eksklusivt værktøj til forskere, der hjælper med at forenkle forskning med visuelt fængslende infografik. Tilmeld dig værktøjet, og gør din forskningsproces nem og spændende.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner