Grafiske oversigter og Cell Press

Hvis vi stopper op et øjeblik og analyserer, er grafiske abstracts et meget nyt initiativ, som ikke har været anvendt i mere end et årti. 

Vi kan bekræfte, at hovedformålet med et grafisk abstract er at levere hovedideen i en artikel eller dens vigtigste resultater i kun én figur med kortfattet information. 

Generelt er grafiske abstracts det første skridt til at få publikum til at læse den fulde artikel. 

Selvfølgelig kan et enkelt billede aldrig præsentere hele papirets kompleksitet på grund af den begrænsede plads. Men det er vigtigt at have et åbent sind og en masse kreativitet i den grafiske abstrakte udviklingsproces.

At beslutte, hvad dit grafiske abstract skal handle om, hvilken information der vil være mest attraktiv for din læser, og hvordan du viser det visuelt, er meget vigtige skridt at tage. Desuden er det heller ikke nogen nem opgave at finde en balance mellem mængden af information og det bedste design.

Ikke desto mindre garanterer vi, at processen bliver lettere med tiden og øvelsen. 

I artiklen, Hvad er nyt i resuméer af videnskabelige artikler?1diskuterer forfatteren James Hartley, at selv om grafiske abstracts skal give "et enkelt, kortfattet billedligt og visuelt resumé af de vigtigste resultater i en artikel", en definition, som du kan finde i Elseviers retningslinjer.2 Han synes, at grafiske abstracts ofte er svære at forstå, og at det ofte er nødvendigt at læse teksten på forhånd for at forstå grafikken. 

Dette er hovedpointen! Det grafiske abstract skal levere nok information til, at læseren kan forstå det og forsøge at tjekke resten af artiklen, ikke omvendt (læseren skal læse teksten, fordi han ikke forstår det grafiske abstract).

Antag, at læseren har brug for det til at læse din tekst for at forstå, hvad din artikel handler om. I så fald vil dit grafiske abstract ikke fungere, da det, ligesom Elsevier definerer det, er "en figur, der er specielt designet til formålet, og som indfanger indholdet af artiklen for læserne med et enkelt blik."

Du ønsker ikke, at dit grafiske abstrakt skal fejle på den opgave, vel? Det vil vi heller ikke, og derfor er vi her for at hjælpe dig!

Vi har samlet 5 tips til dig om, hvordan du laver et grafisk abstract, og hvad du skal vide for at få dine grafiske abstracts accepteret af et Cell Press Journal. 

Tjek det ud nedenfor. 

5 tips til at skabe dit grafiske abstract

Vi vil vise dig retningslinjerne for at lave et grafisk abstract til ethvert Cell Journal, men først skal du huske på disse 5 tips: 

 • Hør før du går i gang, om det tidsskrift, du vil indsende din artikel til, har sine egne retningslinjer.

Det er ikke alle tidsskrifter, der kræver et grafisk abstract, men de, der gør, har altid nogle retningslinjer, du skal følge. Før du går i gang, er det vigtigt at tjekke, om tidsskriftet har sine egne politikker. Hvis du ikke har lavet den hurtige research, før du begynder på dit grafiske abstract, kan du miste din artikel ved at blive afvist, fordi du ikke har fulgt retningslinjerne. Du vil have mistet tid og kræfter og vil være nødt til at starte helt forfra. Det ønsker du ikke skal ske, vel? Så brug 20 minutter på at finde retningslinjerne for dit tidsskrift.

 • Start dit grafiske abstrakt allerede med de rigtige dimensioner.

Når du har tjekket retningslinjerne for dit tidsskrift, skal du starte dit grafiske abstract i den rigtige størrelse, som tidsskriftet kræver. Hvis du starter din kreation mindre eller større, end du skal, kan du få problemer senere med at udfylde tomme pladser eller udfylde alt, hvad du har brug for. Start allerede i den rigtige størrelse, og så behøver du ikke bekymre dig om det senere.

 • Del information om emner og skriv minimum.

I et grafisk abstract behøver du ikke at dele alle dine resultater eller diskussioner. Husk, at du skal fange læserens opmærksomhed og gøre dem nysgerrige på din forskning. På den måde vil du få dem til at gennemse hele din artikel eller endda læse den.

 • Brug visuel information og misbrug fra visuelle referencer.

Visuel information er det vigtigste redskab til at fange din læsers opmærksomhed. Det er derfor, det er så vigtigt at bruge smukke og præcise videnskabelige figurer. Du bør altid bruge Mind the Graph-figurer. Alle illustrationer har smukke designs og er videnskabeligt nøjagtige, og du kan bruge dem uden bekymring.


Som vi forklarede i vores artikel Sådan laver du en infografik (og enhver anden videnskabelig figur)At lede efter visuelle referencer er et meget vigtigt trin, som du skal inkludere i din proces med at skabe et grafisk abstrakt. På samme måde som vi søger efter artikler og tekster for at lære noget, skal du gøre det samme med figurer. Som med alt andet i livet har vi brug for eksempler og referencer. Derfor kan det være nyttigt at søge efter billeder, der er relateret til dit emne, og gemme dem som referencemateriale til senere, når du skal lave dit grafiske abstract. Referencemateriale kan hjælpe dig med at få inspiration og ideer og se måder at organisere og præsentere dine oplysninger på.

 • Tænk på informationsarkitekturen.

Standardlæsningen er fra top til bund og fra venstre til højre, ikke sandt? Prøv at organisere dit indhold (tekst og billeder) i denne logik, så din læser ikke "farer vild" i dit grafiske abstract. Normalt kræver tidsskriftets retningslinjer denne organisering, men ikke alle, så tjek dit tidsskrifts retningslinjer, før du begynder at skabe en ny linje af logisk læsning. Hvis du vælger at skabe en anden læselogik, skal du være meget forsigtig og eksplicit, du kan bruge pile, linjer, balloner, bånd til at hjælpe dig med det.

Instruktioner til at lave et grafisk abstract til Cell Press

Hvis du overvejer eller allerede er i gang med at indsende dit manuskript til tidsskriftet Cell Metabolism eller et andet tidsskrift fra Cell Press, er denne artikel noget for dig. 

Vi har samlet alle de oplysninger, du har brug for at vide for at lave dit grafiske abstract til Cell Press. For mere information kan du altid få adgang til Cell Press Graphical Abstract Guidelines.3.

Og for yderligere at udvide din viden om disse retningslinjer kan du også læse vores blogindlæg om Sådan opretter du et grafisk abstract til Elsevier, 2021-udgaven

Her er en definition af et grafisk abstract ifølge Cell Press' retningslinjer for grafiske abstracts:

"...Et billede på et enkelt panel, der er designet til at give læserne en umiddelbar forståelse af artiklens budskab."

Det betyder med andre ord, at dit grafiske abstract kun skal have ét billede, ikke flere, og at det skal være hurtigt at forstå.

Ligesom Cell Press' retningslinjer forklarer (og vi også gør), er hovedformålet med grafiske abstracts at opmuntre læseren til at gennemse artiklen eller endda læse den.

Grafiske abstracts skal hjælpe læseren med hurtigt at identificere, om artiklen er relevant for det, de leder efter. Desuden fremmer grafiske abstracts tværfaglig forskning. 

Desuden er detaljer om billedstørrelse, skrifttype, filtype og meget mere angivet nedenfor:

 • Størrelse: Det indsendte billede skal være 1200 pixels i kvadrat ved 300 dpi.  
 • Skrifttype: Arial, 12-16 punkter. 
 • Mindre skrifttyper vil ikke være læselige online. 
 • Foretrukne filtyper: TIFF, PDF, JPG    
 • Indhold: abstraktet skal bestå af et enkelt panel

Indholdet

Dit grafiske abstrakte indhold skal være unikt og tydeligt. Prøv at holde det enkelt, med en klar start og slutning, med informationen organiseret fra top til bund eller venstre til højre. Del med din læser en visuel indikation af den biologiske kontekst for dine resultater. 

Hvis din artikel har andre figurer eller diagrammer, skal du være omhyggelig med at lave dit grafiske abstract anderledes end dem, så du kan skelne dem fra de andre. 

Tilføj din artikels fund i det grafiske abstract, men pas på ikke at overskride mængden af information. Du behøver ikke at tilføje detaljer fra tidligere litteratur i dit grafiske abstract eller spekulative funktioner. 

Cell Press' retningslinjer accepterer ikke, at man tilføjer dataelementer af nogen art i sit grafiske abstract, og al information skal være i visuel form.

Cell Press grafisk abstrakt i Mind the Graph-stil

Se YouTube-videoen nedenfor for at se, hvordan du kan bruge Mind the Graph-platformen til at skabe en hvilken som helst videnskabsfigur. 

Videoen er en timelapse over, hvordan du kan gengive et grafisk abstract fra Cell Press Graphical Abstracts Guidelines.3 inde i Mind the Graph-platformen. 

Følg Mind the Graph YouTube Channel for mere indhold!

Er du klar til at begynde på dit grafiske abstract?
Klik på her til at begynde med!

Referencer:

 1. Hvad er nyt i resuméer af videnskabelige artikler.
 2. Elsevier retningslinjer for grafiske abstracts.
 3. Cell Press retningslinjer for grafiske abstracts.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner