Graafiset tiivistelmät ja Cell Press

Jos pysähdymme hetkeksi ja analysoimme, graafiset tiivistelmät ovat hyvin uusia aloitteita, joita on sovellettu vasta kymmenen vuoden ajan. 

Voimme vakuuttaa, että graafisen tiivistelmän päätavoitteena on esittää artikkelin pääajatus tai sen tärkeimmät tulokset yhdellä kuviolla, joka sisältää tiivistä tietoa. 

Yleensä graafiset tiivistelmät ovat ensimmäinen askel, joka saa yleisön lukemaan koko artikkelin. 

Yhdellä kuvalla ei tietenkään voida koskaan esittää kaikkea paperin monimutkaisuutta, koska tilaa on rajallisesti. Avoin mieli ja paljon luovuutta on kuitenkin tärkeää graafisen abstraktin kehitysprosessissa.

On erittäin tärkeää päättää, mitä graafinen tiivistelmäsi käsittelee, mitkä tiedot houkuttelevat lukijaa enemmän ja miten ne esitetään visuaalisesti. Lisäksi tasapainon löytäminen tiedon määrän ja parhaan muotoilun välillä ei ole myöskään helppo tehtävä.

Takaamme kuitenkin, että prosessi helpottuu ajan ja harjoittelun myötä. 

Artikkelissa, Mitä uutta tiedeartikkeleiden tiivistelmissä on?1kirjoittaja James Hartley kertoo, että vaikka graafisten tiivistelmien on tarkoitus tarjota "yksi, tiivis kuvallinen ja visuaalinen yhteenveto artikkelin tärkeimmistä tuloksista", määritelmä, joka löytyy Elsevierin ohjeista.2 graafisten tiivistelmien osalta hän pitää näitä tiivistelmiä usein vaikeasti ymmärrettävinä, ja hänen on usein arvioitava tekstiä etukäteen ymmärtääkseen graafisen tekstin. 

Tämä on pääasia! Graafisen tiivistelmän on annettava riittävästi tietoa, jotta lukija ymmärtää sen ja yrittää tarkistaa loput artikkelista, ei päinvastoin (lukijan on luettava teksti, koska hän ei ymmärrä graafista tiivistelmää).

Oletetaan, että lukija tarvitsee sitä lukeakseen tekstisi ymmärtääkseen, mistä kirjoituksessasi on kyse. Siinä tapauksessa graafinen tiivistelmäsi ei toimi, sillä kuten Elsevier määrittelee sen, " kuva, joka on suunniteltu erityisesti tarkoitusta varten ja joka vangitsee artikkelin sisällön lukijalle yhdellä silmäyksellä".

Et kai halua, että graafinen abstraktiosi epäonnistuu tässä tehtävässä? Emmekä mekään, siksi olemme täällä auttamassa sinua!

Keräämme sinulle 5 vinkkiä graafisen tiivistelmän laatimisesta ja siitä, mitä sinun on tiedettävä, jotta Cell Press -lehti voi hyväksyä graafisen tiivistelmän onnistuneesti. 

Katso se alta. 

5 vinkkiä graafisen tiivistelmän luomiseen

Näytämme sinulle ohjeet, joiden avulla voit luoda graafisen tiivistelmän mihin tahansa Cell Journal -lehteen, mutta ensin sinun on pidettävä mielessä nämä 5 vinkkiä: 

 • Kysy ennen aloittamista, onko lehdellä, johon aiot lähettää artikkelisi, omat ohjeensa.

Kaikki aikakauslehdet eivät vaadi graafista tiivistelmää, mutta niissä, jotka vaativat, on aina ohjeet, joita sinun on noudatettava. Ennen kuin aloitat, on tärkeää tarkistaa, onko lehdellä omat käytäntönsä. Jos et ole tutkinut asiaa nopeasti ennen graafisen tiivistelmän laatimista, saatat menettää luomisesi, koska sinut hylätään, koska et ole noudattanut lehden ohjeita. Olet menettänyt aikaa ja vaivaa, ja sinun on aloitettava kaikki alusta. Et kai halua, että niin käy? Ota siis 20 minuuttia aikaa ja etsi lehden ohjeet.

 • Aloita graafinen abstraktiosi jo oikeilla mitoilla.

Kun olet tarkistanut lehden ohjeet, aloita graafinen tiivistelmäsi jo lehden vaatimassa koossa. Jos aloitat luomuksesi pienempänä tai suurempana kuin on pakko, voit myöhemmin saada ongelmia täyttämällä tyhjiä kohtia tai täyttämällä kaiken tarvittavan. Aloita jo oikeassa koossa, niin sinun ei tarvitse huolehtia siitä myöhemmin.

 • Jaa tietoa aiheista ja kirjoita vähimmäismäärä.

Graafisessa tiivistelmässä sinun ei tarvitse kertoa kaikkia tuloksia tai keskustelua. Muista, että sinun on kiinnitettävä lukijan huomio ja saatava hänet kiinnostumaan tutkimuksestasi. Näin houkuttelet heidät selaamaan koko artikkelia tai jopa lukemaan sen.

 • Käytä visuaalista tietoa ja väärinkäytöksiä visuaalisista viitteistä.

Visuaaliset tiedot on tärkein keino kiinnittää lukijan huomio. Siksi kauniiden ja tarkkojen tieteellisten lukujen käyttö on niin tärkeää. Sinun tulisi aina käyttää Mind the Graph-lukuja. Kaikki kuviot ovat kauniisti muotoiltuja ja tieteellisesti tarkkoja, ja voit käyttää niitä huoletta.


Kuten selitimme artikkelissamme Kuinka luoda infografiikka (ja mikä tahansa muu tieteellinen luku)?, visuaalisten viitteiden etsiminen on erittäin tärkeä vaihe, joka sinun on sisällytettävä graafisen abstraktin luomisprosessiin. Samalla tavalla etsimme artikkeleita ja tekstejä oppiaksemme jotakin, ja sinun on tehtävä samoin kuvioiden kohdalla. Kuten kaikessa elämässä, tarvitsemme esimerkkejä, viitteitä. Siksi aiheeseesi liittyvien kuvien etsiminen ja niiden tallentaminen referenssimateriaaliksi myöhempää käyttöä varten voi olla hyödyllistä ja ratkaisevaa, kun luot graafista tiivistelmääsi. Viitemateriaali voi auttaa sinua saamaan inspiraatiota ja ideoita ja näkemään tapoja järjestää ja esittää tietosi.

 • Mieti tietoarkkitehtuuria.

Vakiolukema on ylhäältä alas ja vasemmalta oikealle, eikö niin? Yritä järjestää sisältösi (teksti ja kuvat) tämän logiikan mukaisesti, jotta lukijasi ei "eksy" graafisen tiivistelmäsi sisälle. Yleensä lehtien ohjeissa edellytetään tätä järjestystä, mutta ei kaikissa, joten tarkista lehden ohjeet, ennen kuin alat luoda uutta loogista lukulinjaa. Jos päätät luoda toisenlaisen lukulogiikan, ole hyvin varovainen ja selkeä, voit käyttää apuna nuolia, viivoja, ilmapalloja ja nauhoja.

Ohjeet graafisen tiivistelmän luomiseen Cell Pressille

Jos harkitset tai olet jo lähettämässä käsikirjoitustasi Cell Metabolism -lehteen tai johonkin muuhun Cell Pressin julkaisemaan lehteen, tämä artikkeli on sinulle. 

Olemme keränneet kaikki tiedot, jotka sinun on tiedettävä, jotta voit luoda graafisen tiivistelmän Cell Pressille. Jos haluat lisätietoja, voit aina tutustua Cell Pressin graafisen tiivistelmän ohjeisiin.3.

Jos haluat laajentaa tietämystäsi näistä ohjeista, voit myös lukea blogikirjoituksemme aiheesta Graafisen tiivistelmän luominen Elsevierille, vuoden 2021 painos

Seuraavassa on graafisen tiivistelmän määritelmä Cell Press Graphical Abstract Guidelines -julkaisun mukaan:

"...Yksi yhden taulun kuva, jonka tarkoituksena on antaa lukijalle välitön käsitys lehden viestistä."

Toisin sanoen tämä tarkoittaa, että graafisessa tiivistelmässäsi on oltava vain yksi kuva, ei useita, ja sen on oltava nopeasti ymmärrettävä.

Aivan kuten Cell Pressin ohjeissa selitetään (ja kuten mekin), graafisten tiivistelmien päätavoitteena on kannustaa lukijaa selaamaan artikkelia tai jopa lukemaan se.

Graafisten tiivistelmien on autettava lukijaa tunnistamaan nopeasti, onko artikkeli relevantti sen kannalta, mitä hän etsii. Lisäksi graafiset tiivistelmät edistävät tieteidenvälistä tutkimusta. 

Lisäksi alla on lueteltu yksityiskohtia muun muassa kuvakoon, käytettävän fontin ja tiedostotyypin suhteen:

 • Koko: Lähetettävän kuvan on oltava neliönmuotoinen 1200 pikseliä 300 dpi:n tarkkuudella.  
 • Fontti: Arial, 12-16 pistettä. 
 • Pienemmät fontit eivät ole luettavissa verkossa. 
 • Suositeltavat tiedostotyypit: TIFF, PDF, JPG    
 • Sisältö: tiivistelmän on koostuttava yhdestä ainoasta paneelista

Sisältö

Graafisen abstraktin sisällön on oltava ainutlaatuinen ja selkeä. Yritä pitää se yksinkertaisena, jossa on selkeä alku ja loppu ja jossa tiedot on järjestetty ylhäältä alas tai vasemmalta oikealle. Jaa lukijalle visuaalinen osoitus tuloksiesi biologisesta kontekstista. 

Jos artikkelissasi on muitakin kuvioita tai kaavioita, huolehdi siitä, että graafinen tiivistelmäsi eroaa niistä, jotta ne erottuvat muista. 

Lisää paperisi löydös graafiseen tiivistelmään; varo kuitenkin ylittämästä tiedon määrää. Sinun ei tarvitse lisätä yksityiskohtia aiemmasta kirjallisuudesta graafiseen tiivistelmään tai spekulatiivisiin piirteisiin. 

Cell Pressin ohjeissa ei hyväksytä minkäänlaisten tietojen lisäämistä graafiseen tiivistelmään, ja kaiken tiedon on oltava visuaalisessa muodossa.

Cell Press Graafinen tiivistelmä Mind the Graph-tyylillä

Alla olevalla YouTube-videolla näytetään, miten voit käyttää Mind the Graph-alustaa minkä tahansa tieteellisen kuvion luomiseen. 

Videolla näytetään, miten voit jäljentää graafisen tiivistelmän Cell Pressin Graphical Abstracts Guidelines -ohjeista.3 Mind the Graph-alustan sisällä. 

Seuraa Mind the Graph YouTube-kanavaa saadaksesi lisää sisältöä!

Oletko valmis aloittamaan graafisen tiivistelmän?
Klikkaa täällä aloittaa!

Viitteet:

 1. Mitä uutta tiedeartikkelien tiivistelmissä on.
 2. Elsevierin graafisia tiivistelmiä koskevat ohjeet.
 3. Cell Pressin graafisen tiivistelmän ohjeet.

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit