Γραφικές περιλήψεις και Cell Press

Αν σταματήσουμε για ένα δευτερόλεπτο και αναλύσουμε, γραφικό οι περιλήψεις είναι πολύ πρόσφατες πρωτοβουλίες, που εφαρμόζονται όχι περισσότερο από μια δεκαετία. 

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο κύριος στόχος ενός γραφική περίληψη είναι να αποδώσετε την κύρια ιδέα μιας εργασίας ή τα κύρια αποτελέσματά της σε ένα μόνο σχήμα με συνοπτικές πληροφορίες. 

Γενικά, οι γραφικές περιλήψεις αποτελούν το πρώτο βήμα για να παρακινήσουν το κοινό να διαβάσει το πλήρες άρθρο. 

Φυσικά, μία και μόνη εικόνα δεν θα μπορούσε ποτέ να παρουσιάσει όλη την πολυπλοκότητα του χαρτιού λόγω του περιορισμένου χώρου. Ωστόσο, το να έχετε ανοιχτό μυαλό και πολλή δημιουργικότητα είναι σημαντικό στη γραφική αφηρημένο διαδικασία ανάπτυξης.

Η απόφαση για το τι θα αφορά η γραφική περίληψή σας, ποιες πληροφορίες θα είναι πιο ελκυστικές για τον αναγνώστη σας και πώς θα τις παρουσιάσετε οπτικά είναι πολύ σημαντικά βήματα που πρέπει να πραγματοποιήσετε. Επιπλέον, η εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ της ποσότητας των πληροφοριών και του καλύτερου σχεδιασμού δεν είναι επίσης εύκολη υπόθεση.

Παρ' όλα αυτά, σας εγγυόμαστε ότι η διαδικασία θα γίνει ευκολότερη με το χρόνο και την εξάσκηση. 

Στο άρθρο, Τι νέο υπάρχει στις περιλήψεις των επιστήμη άρθρα1, ο συγγραφέας Τζέιμς Χάρτλεϊ συζητά ότι παρά το γεγονός ότι οι γραφικές περιλήψεις υποτίθεται ότι παρέχουν "μια ενιαία, συνοπτική εικονογραφική και οπτική περίληψη των κύριων ευρημάτων ενός άρθρου", ένας ορισμός που μπορείτε να βρείτε στις οδηγίες του Elsevier2 για τις γραφικές περιλήψεις, βρίσκει αυτές τις περιλήψεις συχνά δυσνόητες και συχνά χρειάζεται να εκτιμήσει το κείμενο εκ των προτέρων για να κατανοήσει το γραφικό. 

Αυτό είναι το κύριο σημείο! Η γραφική περίληψη πρέπει να παρέχει αρκετές πληροφορίες ώστε ο αναγνώστης να την κατανοήσει και να προσπαθήσει να ελέγξει την υπόλοιπη εργασία και όχι το αντίστροφο (ο αναγνώστης έπρεπε να διαβάσει το κείμενο επειδή δεν καταλαβαίνει τη γραφική περίληψη).

Ας υποθέσουμε ότι ο αναγνώστης το χρειάζεται για να διαβάσει το κείμενό σας για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται η εργασία σας. Σε αυτή την περίπτωση, η γραφική περίληψή σας δεν θα λειτουργεί, καθώς, όπως ακριβώς την ορίζει το Elsevier, " ένα σχήμα που είναι ειδικά σχεδιασμένο για το σκοπό αυτό, το οποίο αποτυπώνει το περιεχόμενο του άρθρου για τους αναγνώστες με μια μόνο ματιά".

Δεν θέλετε να αποτύχει η γραφική σας περίληψη σε αυτό το έργο, σωστά; Ούτε κι εμείς, γι' αυτό είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε!

Συγκεντρώνουμε 5 συμβουλές για εσάς σχετικά με τη δημιουργία μιας γραφικής περίληψης και τι πρέπει να γνωρίζετε για να γίνουν οι γραφικές περιλήψεις σας επιτυχώς αποδεκτές από οποιοδήποτε περιοδικό Cell Press Journal. 

Δείτε το παρακάτω. 

5 συμβουλές για τη δημιουργία της γραφικής σας περίληψης

Θα σας δείξουμε τις κατευθυντήριες γραμμές για να δημιουργήσετε μια γραφική περίληψη για οποιοδήποτε περιοδικό Cell Journal, αλλά πρώτα πρέπει να λάβετε υπόψη σας αυτές τις 5 συμβουλές: 

 • Συμβουλευτείτε πριν ξεκινήσετε αν το περιοδικό στο οποίο θα υποβάλετε την εργασία σας έχει τις κατευθυντήριες γραμμές του.

Δεν απαιτούν όλα τα περιοδικά γραφική περίληψη, αλλά αυτά που απαιτούν έχουν πάντα κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσετε. Πριν ξεκινήσετε είναι σημαντικό να ελέγξετε αν το περιοδικό έχει τις πολιτικές του. Εάν δεν το έχετε κάνει αυτό γρήγορα έρευνα πριν ξεκινήσετε τη γραφική σας περίληψη, μπορεί να χάσετε τη δημιουργία σας, καθώς θα απορριφθείτε επειδή δεν ακολουθήσατε τις οδηγίες τους. Θα έχετε χάσει χρόνο και προσπάθεια και θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή. Δεν θέλετε να συμβεί αυτό, σωστά; Γι' αυτό, αφιερώστε 20 λεπτά και αναζητήστε τις κατευθυντήριες γραμμές του περιοδικού σας.

 • Ξεκινήστε τη γραφική σας περίληψη ήδη με τις σωστές διαστάσεις.

Αφού ελέγξετε τις οδηγίες του περιοδικού σας, ξεκινήστε τη γραφική περίληψή σας ήδη στο σωστό μέγεθος που απαιτεί το περιοδικό. Αν ξεκινήσετε τη δημιουργία σας μικρότερη ή μεγαλύτερη από ό,τι πρέπει, μπορεί να έχετε προβλήματα αργότερα συμπληρώνοντας κενά ή συμπληρώνοντας ό,τι χρειάζεστε. Ξεκινήστε ήδη με το σωστό μέγεθος, και τότε δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε γι' αυτό αργότερα.

 • Μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με τα θέματα και γράψτε το ελάχιστο.

Σε μια γραφική περίληψη, δεν χρειάζεται να μοιραστείτε όλα τα αποτελέσματα ή τη συζήτησή σας. Να θυμάστε ότι πρέπει να τραβήξετε την προσοχή του αναγνώστη και να τον κάνετε να είναι περίεργος για την έρευνά σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα τους παρακινήσετε να περιηγηθούν στην πλήρη εργασία σας ή ακόμη και να τη διαβάσουν.

 • Χρησιμοποιήστε οπτικές πληροφορίες και καταχρήσεις από οπτικές αναφορές.

Οπτικές πληροφορίες είναι το κύριο εργαλείο για να τραβήξετε την προσοχή του αναγνώστη σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση όμορφων και ακριβών επιστημονικό στοιχεία είναι τόσο σημαντική. Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε Mind the Graph στοιχεία. Όλες οι απεικονίσεις έχουν όμορφα σχέδια και είναι επιστημονικά ακριβείς και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε χωρίς καμία ανησυχία.


Όπως εξηγήσαμε στο άρθρο μας Πώς να δημιουργήσετε ένα Infographic (και οποιοδήποτε άλλο επιστημονικό σχήμα), η αναζήτηση οπτικών αναφορών είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διαδικασία δημιουργίας γραφικών περιλήψεων. Με τον ίδιο τρόπο, αναζητούμε άρθρα και κείμενα για να μάθουμε κάτι, και πρέπει να κάνετε το ίδιο πράγμα για τα σχήματα. Όπως τα πάντα στη ζωή, χρειαζόμαστε παραδείγματα, αναφορές. Επομένως, η αναζήτηση εικόνων που σχετίζονται με το θέμα σας και η αποθήκευσή τους ως υλικό αναφοράς για αργότερα μπορεί να είναι χρήσιμη και να αλλάξει τα δεδομένα κατά τη δημιουργία της γραφικής σας περίληψης. Το υλικό αναφοράς μπορεί να σας βοηθήσει να αντλήσετε έμπνευση και ιδέες και να δείτε τρόπους οργάνωσης και παρουσίασης των πληροφοριών σας.

 • Σκεφτείτε την αρχιτεκτονική πληροφοριών.

Η τυπική ανάγνωση γίνεται από πάνω προς τα κάτω και από αριστερά προς τα δεξιά, σωστά; Προσπαθήστε να οργανώσετε το περιεχόμενό σας (κείμενο και εικόνες) με αυτή τη λογική, ώστε ο αναγνώστης σας να μην "χαθεί" μέσα στη γραφική σας περίληψη. Συνήθως, οι οδηγίες των περιοδικών απαιτούν αυτή την οργάνωση, αλλά όχι όλες, οπότε ελέγξτε τις οδηγίες του περιοδικού σας προτού αρχίσετε να δημιουργείτε μια νέα γραμμή λογικής ανάγνωσης. Αν επιλέξετε να δημιουργήσετε μια διαφορετική λογική ανάγνωσης, να είστε πολύ προσεκτικοί και σαφείς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βέλη, γραμμές, μπαλόνια, κορδέλες για να σας βοηθήσουν σε αυτό.

Οδηγίες για τη δημιουργία μιας γραφικής περίληψης για το Cell Press

Εάν σκέφτεστε ή βρίσκεστε ήδη στη διαδικασία υποβολής της χειρόγραφο στο περιοδικό Cell Μεταβολισμός, ή οποιοδήποτε άλλο περιοδικό του Cell Press, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. 

Έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για να δημιουργήσετε τη γραφική σας περίληψη για το Cell Press. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε πάντα να έχετε πρόσβαση στο Cell Press Γραφική περίληψη Κατευθυντήριες γραμμές3.

Και για να διευρύνετε περαιτέρω τις γνώσεις σας σχετικά με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, μπορείτε επίσης να διαβάσετε την ανάρτησή μας στο ιστολόγιό μας με θέμα Πώς να δημιουργήσετε μια γραφική περίληψη για το Elsevier, η έκδοση 2021

Ακολουθεί ο ορισμός της γραφικής περίληψης, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Cell Press Graphical Abstract Guidelines:

"...Μια εικόνα ενός μόνο πίνακα που έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους αναγνώστες μια άμεση κατανόηση του μηνύματος που θα πάρει ο αναγνώστης από την εφημερίδα."

Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι η γραφική σας περίληψη πρέπει να έχει μόνο μία εικόνα, όχι πολλές, και να είναι γρήγορα κατανοητή.

Όπως εξηγούν οι οδηγίες του Cell Press (και εμείς επίσης), ο κύριος στόχος των γραφικών περιλήψεων είναι να ενθαρρύνουν τον αναγνώστη να περιηγηθεί στο άρθρο ή ακόμη και να το διαβάσει.

Οι γραφικές περιλήψεις πρέπει να βοηθούν τον αναγνώστη να εντοπίσει γρήγορα αν η εργασία είναι σχετική με αυτό που αναζητά. Επιπλέον, οι γραφικές περιλήψεις προωθούν τη διεπιστημονική επιστήμη. 

Επιπλέον, λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος της εικόνας, τη γραμματοσειρά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, τον τύπο αρχείου και άλλα παρατίθενται παρακάτω:

 • Μέγεθος: Η υποβαλλόμενη εικόνα θα πρέπει να είναι τετράγωνο 1200 pixels σε 300 dpi.  
 • Γραμματοσειρά: Arial, 12-16 σημεία. 
 • Οι μικρότερες γραμματοσειρές δεν θα είναι ευανάγνωστες στο διαδίκτυο 
 • Προτιμώμενο αρχείο τύποι: TIFF, PDF, JPG    
 • Περιεχόμενο: η περίληψη θα πρέπει να αποτελείται από ένα ενιαίο πάνελ

Το περιεχόμενο

Το γραφικό περιληπτικό περιεχόμενό σας πρέπει να είναι μοναδικό και σαφές. Προσπαθήστε να το κρατήσετε απλό, με σαφή αρχή και τέλος, με τις πληροφορίες οργανωμένες από πάνω προς τα κάτω ή από αριστερά προς τα δεξιά. Μοιραστείτε με τον αναγνώστη σας μια οπτική ένδειξη της βιολογικής πλαίσιο των αποτελεσμάτων σας. 

Εάν το άρθρο σας έχει και άλλα σχήματα ή διαγράμματα, φροντίστε να δημιουργήσετε τη γραφική σας περίληψη διαφορετικά από αυτά για να τα ξεχωρίσετε από τα υπόλοιπα. 

Προσθέστε το εύρημα της εργασίας σας στη γραφική περίληψη- ωστόσο, προσέξτε να μην υπερβείτε τον όγκο των πληροφοριών. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε λεπτομέρειες από την προηγούμενη βιβλιογραφία στη γραφική περίληψη ή τα κερδοσκοπικά χαρακτηριστικά σας. 

Οι οδηγίες της Cell Press δεν δέχονται να προσθέσετε στοιχεία δεδομένων οποιουδήποτε τύπου στη γραφική σας περίληψη και όλες οι πληροφορίες θα πρέπει να είναι σε οπτική μορφή.

Cell Press Γραφική περίληψη σε στυλ Mind the Graph

Για να σας δείξουμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα Mind the Graph για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε επιστημονικό σχήμα, δείτε το YouTube βίντεο παρακάτω. 

Το βίντεο είναι ένα χρονοδιάγραμμα για το πώς μπορείτε να αναπαραγάγετε μια γραφική περίληψη από τις Οδηγίες για τις γραφικές περιλήψεις του Cell Press3 μέσα στην πλατφόρμα Mind the Graph. 

Ακολουθήστε το κανάλι Mind the Graph στο YouTube για περισσότερο περιεχόμενο!

Έτοιμοι να ξεκινήσετε τη γραφική σας περίληψη;
Κάντε κλικ στο εδώ για να ξεκινήσετε!

Αναφορές:

 1. Τι νέο υπάρχει στις περιλήψεις επιστημονικών άρθρων.
 2. Elsevier Graphical Abstracts Guidelines.
 3. Cell Press Οδηγίες γραφικών περιλήψεων.

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα