Rezumate grafice și Cell Press

Dacă ne oprim pentru o secundă și analizăm, rezumatele grafice sunt inițiative foarte recente, fiind aplicate nu mai mult de un deceniu. 

Putem afirma că scopul principal al unui rezumat grafic este de a transmite ideea principală a unei lucrări sau rezultatele principale ale acesteia într-o singură figură cu informații concise. 

În general, rezumatele grafice reprezintă primul pas pentru a determina publicul să citească articolul integral. 

Desigur, o singură imagine nu ar putea niciodată să prezinte toată complexitatea hârtiei din cauza spațiului său limitat. Cu toate acestea, a avea o minte deschisă și multă creativitate este important în procesul de dezvoltare a abstractelor grafice.

Este foarte important să decideți despre ce va fi vorba în rezumatul grafic, ce informații vor fi mai atractive pentru cititor și cum să le prezentați vizual. În plus, găsirea unui echilibru între cantitatea de informații și cel mai bun design nu este, de asemenea, o sarcină ușoară.

Cu toate acestea, vă garantăm că procesul va deveni mai ușor cu timpul și cu practica. 

În articol, Ce este nou în rezumatele articolelor științifice1, autorul James Hartley discută despre faptul că, în ciuda faptului că rezumatele grafice ar trebui să ofere "un rezumat pictural și vizual unic și concis al principalelor constatări ale unui articol", o definiție pe care o puteți găsi la orientările Elsevier.2 pentru rezumatele grafice, el consideră că aceste rezumate sunt adesea dificil de înțeles și că este adesea necesar să aprecieze textul în prealabil pentru a înțelege graficul. 

Acesta este punctul principal! Rezumatul grafic trebuie să furnizeze suficiente informații pentru ca cititorul să le înțeleagă și să încerce să verifice restul lucrării, nu invers (cititorul trebuie să citească textul pentru că nu înțelege rezumatul grafic).

Să presupunem că cititorul are nevoie de ea pentru a citi textul dumneavoastră și a înțelege despre ce este vorba în lucrarea dumneavoastră. În acest caz, rezumatul dvs. grafic nu va funcționa deoarece, așa cum îl definește Elsevier, " o figură special concepută în acest scop, care surprinde conținutul articolului pentru cititori dintr-o singură privire".

Nu vreți ca rezumatul grafic să eșueze în această sarcină, nu-i așa? Nici noi, de aceea suntem aici pentru a vă ajuta!

Am adunat pentru dumneavoastră 5 sfaturi pentru a crea un rezumat grafic și ce trebuie să știți pentru ca rezumatele dvs. grafice să fie acceptate cu succes de orice jurnal Cell Press. 

Vedeți mai jos. 

5 sfaturi pentru crearea rezumatului grafic

Vă vom arăta liniile directoare pentru a crea un rezumat grafic pentru orice jurnal celular, dar mai întâi trebuie să țineți cont de aceste 5 sfaturi: 

 • Consultați înainte de a începe dacă revista la care trimiteți lucrarea are propriile linii directoare.

Nu toate revistele solicită un rezumat grafic, dar cele care o fac au întotdeauna linii directoare pe care trebuie să le urmați. Înainte de a începe este important să verificați dacă revista respectivă are politicile sale. Dacă nu ați făcut această cercetare rapidă înainte de a începe rezumatul grafic, s-ar putea să vă pierdeți crearea, fiind respins pentru că nu ați respectat liniile directoare. Veți fi pierdut timp și efort și va trebui să o luați de la capăt. Nu vreți să se întâmple asta, nu-i așa? Așadar, ia-ți 20min și caută liniile directoare ale revistei tale.

 • Începeți abstracția grafică deja cu dimensiunile corecte.

După ce ați verificat liniile directoare ale revistei, începeți deja rezumatul grafic în dimensiunea corectă pe care o cere revista. Dacă vă începeți creația mai mică sau mai mare decât trebuie, puteți avea probleme mai târziu prin umplerea spațiilor goale sau prin umplerea a tot ceea ce este necesar. Începeți deja la dimensiunea corectă și nu va trebui să vă faceți griji mai târziu.

 • Împărtășiți informații despre subiecte și scrieți minimul.

Într-un rezumat grafic, nu este nevoie să prezentați toate rezultatele sau discuțiile. Nu uitați, trebuie să atrageți atenția cititorului și să îl faceți curios în legătură cu cercetarea dvs. În acest fel, îi veți determina să parcurgă lucrarea completă sau chiar să o citească.

 • Utilizați informații vizuale și abuzați de referințe vizuale.

Informații vizuale este principalul instrument pentru a capta atenția cititorului dumneavoastră. De aceea, utilizarea unor cifre științifice frumoase și precise este atât de importantă. Ar trebui să folosiți întotdeauna cifre Mind the Graph. Toate ilustrațiile au un design frumos și sunt corecte din punct de vedere științific și le puteți folosi fără nicio grijă.


Așa cum am explicat în articolul nostru Cum să creezi un infografic (și orice altă figură științifică), căutarea de referințe vizuale este un pas foarte important pe care trebuie să îl includeți în procesul de creare a rezumatului grafic. În același mod în care căutăm articole și texte pentru a învăța ceva, trebuie să faceți același lucru și în cazul figurilor. Ca orice lucru în viață, avem nevoie de exemple, de referințe. Prin urmare, căutarea de imagini legate de subiectul dvs. și salvarea lor ca material de referință pentru mai târziu poate fi utilă și poate schimba jocul în timpul creării rezumatului dvs. grafic. Materialul de referință vă poate ajuta să vă inspirați și să găsiți idei și să vedeți modalități de a vă organiza și prezenta informațiile.

 • Gândiți-vă la arhitectura informațională.

Citirea standard se face de sus în jos și de la stânga la dreapta, corect? Încercați să vă organizați conținutul (text și imagini) în această logică, astfel încât cititorul dumneavoastră să nu se "piardă" în interiorul abstractului grafic. De obicei, liniile directoare ale revistelor cer această organizare, dar nu toate, așa că verificați liniile directoare ale revistei înainte de a începe să creați o nouă linie de lectură logică. Dacă alegeți să creați o altă logică de lectură, fiți foarte atent și explicit, puteți folosi săgeți, linii, baloane, panglici pentru a vă ajuta în acest sens.

Instrucțiuni pentru a crea un rezumat grafic pentru Cell Press

Dacă vă gândiți sau sunteți deja în curs de a vă trimite manuscrisul la revista Cell Metabolism sau la orice altă revistă a Cell Press, acest articol este pentru dumneavoastră. 

Am adunat toate informațiile pe care trebuie să le știți pentru a vă crea rezumatul grafic pentru Cell Press. Pentru mai multe informații, puteți accesa întotdeauna Ghidul pentru rezumatul grafic Cell Press3.

Și pentru a vă extinde și mai mult cunoștințele despre aceste orientări, puteți citi și articolul nostru de pe blog despre Cum se creează un rezumat grafic pentru Elsevier, ediția 2021

Iată o definiție a rezumatului grafic, în conformitate cu Ghidul pentru rezumate grafice al Cell Press:

"...O singură imagine pe un singur panou, concepută pentru a oferi cititorilor o înțelegere imediată a mesajului pe care trebuie să-l primească."

Cu alte cuvinte, acest lucru înseamnă că rezumatul grafic trebuie să aibă o singură imagine, nu mai multe, și trebuie să fie rapid de înțeles.

Așa cum explică ghidurile Cell Press (și noi la fel), scopul principal al rezumatelor grafice este de a încuraja cititorul să parcurgă articolul sau chiar să îl citească.

Rezumatele grafice trebuie să ajute cititorul să identifice rapid dacă lucrarea este relevantă pentru ceea ce caută. În plus, rezumatele grafice promovează cercetarea interdisciplinară. 

În plus, detalii despre dimensiunea imaginii, fontul de utilizat, tipul de fișier și multe altele sunt enumerate mai jos:

 • Dimensiune: Imaginea trimisă trebuie să fie de 1200 de pixeli pătrați la 300 dpi.  
 • Font: Arial, 12-16 puncte. 
 • Fonturile mai mici nu vor fi lizibile online 
 • Tipuri de fișiere preferate: TIFF, PDF, JPG    
 • Conținut: rezumatul trebuie să cuprindă un singur panou

Conținutul

Conținutul abstractului grafic trebuie să fie unic și clar. Încercați să îl păstrați simplu, cu un început și un sfârșit clar, cu informațiile organizate de sus în jos sau de la stânga la dreapta. Împărtășiți cu cititorul dvs. o indicație vizuală a contextului biologic al rezultatelor dvs. 

Dacă articolul dvs. are alte figuri sau diagrame, aveți grijă să creați rezumatul grafic diferit de acestea pentru a le distinge de celelalte. 

Adăugați concluziile lucrării în rezumatul grafic; cu toate acestea, aveți grijă să nu depășiți cantitatea de informații. Nu este necesar să adăugați detalii din literatura anterioară în rezumatul grafic sau în caracteristicile speculative. 

Ghidul Cell Press nu acceptă adăugarea de elemente de date de orice tip în rezumatul grafic, iar toate informațiile trebuie să fie sub formă vizuală.

Rezumat grafic al presei celulare în stilul Mind the Graph

Pentru a vă arăta cum puteți folosi platforma Mind the Graph pentru a crea orice figură științifică, urmăriți videoclipul YouTube de mai jos. 

Videoclipul este un timelapse despre modul în care puteți reproduce un rezumat grafic din Cell Press Graphical Abstracts Guidelines.3 în interiorul platformei Mind the Graph. 

Urmăriți Mind the Graph YouTube Channel pentru mai mult conținut!

Sunteți gata să începeți rezumatul grafic?
Faceți clic pe aici pentru a începe!

Referințe:

 1. Ce este nou în rezumatele articolelor științifice.
 2. Elsevier Graphical Abstracts Guidelines.
 3. Cell Press Graphical Abstract Guidelines.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane