Grafiska sammanfattningar och Cell Press

Om vi stannar upp en stund och analyserar så är grafiska abstraktioner ett mycket nytt initiativ, som inte har tillämpats mer än ett decennium. 

Vi kan konstatera att huvudsyftet med ett grafiskt abstract är att förmedla huvudidén i en artikel eller dess viktigaste resultat i en enda figur med kortfattad information. 

I allmänhet är grafiska sammanfattningar det första steget för att få allmänheten att läsa den fullständiga artikeln. 

Naturligtvis kan en enda bild aldrig presentera hela papperskomplexiteten på grund av det begränsade utrymmet. Men det är viktigt att ha ett öppet sinne och mycket kreativitet i utvecklingsprocessen för grafiska abstraktioner.

Att bestämma vad ditt grafiska abstract ska handla om, vilken information som är mest attraktiv för din läsare och hur du ska visa detta visuellt är mycket viktiga steg att genomföra. Att hitta en balans mellan mängden information och den bästa designen är inte heller en lätt uppgift.

Vi garanterar dock att processen kommer att bli enklare med tiden och med övning. 

I artikeln, Vad är nytt i sammanfattningar av vetenskapliga artiklar?1diskuterar författaren James Hartley att trots att grafiska sammanfattningar ska ge "en enda, kortfattad bildlig och visuell sammanfattning av de viktigaste resultaten i en artikel", en definition som du kan hitta i Elseviers riktlinjer2 För grafiska sammanfattningar anser han att dessa sammanfattningar ofta är svåra att förstå och att det ofta är nödvändigt att förstå texten i förväg för att förstå grafiken. 

Detta är huvudpoängen! Det grafiska sammandraget måste ge tillräckligt med information för att läsaren ska förstå det och försöka kontrollera resten av uppsatsen, inte tvärtom (läsaren måste läsa texten eftersom han eller hon inte förstår det grafiska sammandraget).

Antag att läsaren behöver den för att läsa din text och förstå vad din artikel handlar om. I så fall kommer ditt grafiska abstract inte att fungera eftersom det, precis som Elsevier definierar det, är "en figur som är särskilt utformad för ändamålet och som fångar innehållet i artikeln för läsarna vid en enda blick".

Du vill väl inte att ditt grafiska abstrakt ska misslyckas med den uppgiften? Det vill inte vi heller, och det är därför vi är här för att hjälpa dig!

Vi har samlat 5 tips för dig om hur du skapar ett grafiskt abstract och vad du behöver veta för att få dina grafiska abstract accepterade av alla Cell Press-tidskrifter. 

Kolla in det nedan. 

5 tips för att skapa ditt grafiska abstract

Vi ska visa dig hur du skapar ett grafiskt abstract för en Cell Journal, men först måste du ha dessa 5 tips i åtanke: 

 • Kontrollera innan du börjar om den tidskrift du skickar in din artikel till har några riktlinjer.

Det är inte alla tidskrifter som kräver ett grafiskt abstract, men de som gör det har alltid riktlinjer för dig att följa. Innan du börjar är det viktigt att kontrollera om tidskriften har sina egna riktlinjer. Om du inte gör den där snabba efterforskningen innan du börjar med ditt grafiska abstract kan du förlora ditt skapande genom att bli refuserad för att du inte följde deras riktlinjer. Du kommer att ha förlorat tid och ansträngning och måste börja om från början. Du vill inte att det ska hända, eller hur? Så ta 20 minuter och leta efter din tidskrifts riktlinjer.

 • Börja din grafiska abstraktion redan med rätt dimensioner.

När du har kontrollerat tidskriftens riktlinjer ska du börja din grafiska sammanfattning redan i den storlek som tidskriften kräver. Om du börjar din skapelse mindre eller större än du måste, kan du få problem senare med att fylla tomma utrymmen eller fylla allt du behöver. Börja redan i rätt storlek, så behöver du inte oroa dig för det senare.

 • Dela information om ämnen och skriv minimum.

I ett grafiskt abstract behöver du inte dela med dig av alla dina resultat eller diskussionen. Kom ihåg att du måste fånga läsarens uppmärksamhet och göra dem nyfikna på din forskning. På så sätt kommer du att få dem att bläddra igenom din fullständiga artikel eller till och med läsa den.

 • Använd visuell information och utnyttja visuella referenser.

Visuell information är det viktigaste verktyget för att fånga din läsares uppmärksamhet. Det är därför det är så viktigt att använda vackra och korrekta vetenskapliga figurer. Du bör alltid använda Mind the Graph-bilder. Alla illustrationer har vacker design och är vetenskapligt korrekta, och du kan använda dem utan problem.


Som vi förklarade i vår artikel Hur man skapar en infografik (och alla andra vetenskapsfigurer)Att leta efter visuella referenser är ett mycket viktigt steg som du måste inkludera i din process för att skapa ett grafiskt abstrakt. På samma sätt som vi söker efter artiklar och texter för att lära oss något, måste du göra samma sak för figurer. Som allt annat i livet behöver vi exempel, referenser. Att söka efter bilder som är relaterade till ditt ämne och spara dem som referensmaterial för senare användning kan därför vara till stor hjälp och förändra spelplanen när du skapar ditt grafiska abstract. Referensmaterial kan hjälpa dig att få inspiration och idéer och se sätt att organisera och presentera din information.

 • Tänk på informationsarkitekturen.

Standardläsning är från topp till botten och från vänster till höger, eller hur? Försök att organisera ditt innehåll (text och bilder) i denna logik så att din läsare inte "går vilse" i ditt grafiska abstrakt. Vanligtvis kräver tidskriftens riktlinjer denna organisation, men inte alla, så kontrollera din tidskrifts riktlinjer innan du börjar skapa en ny linje av logisk läsning. Om du väljer att skapa en annan läsningslogik, var mycket försiktig och tydlig, du kan använda pilar, linjer, ballonger, band för att hjälpa dig med det.

Instruktioner för att skapa ett grafiskt abstrakt för Cell Press

Om du funderar på eller redan håller på att skicka in ditt manuskript till tidskriften Cell Metabolism, eller någon annan tidskrift från Cell Press, är den här artikeln något för dig. 

Vi har samlat all information du behöver för att skapa ditt grafiska abstract för Cell Press. Om du vill ha mer information kan du alltid läsa Cell Press riktlinjer för grafiska sammanfattningar3.

Om du vill fördjupa dina kunskaper om dessa riktlinjer kan du också läsa vårt blogginlägg om Hur man skapar ett grafiskt abstrakt för Elsevier, 2021 års utgåva

Här är en definition av grafiskt abstrakt, enligt Cell Press riktlinjer för grafiskt abstrakt:

"...En bild på en panel som är utformad för att ge läsarna en omedelbar förståelse av tidningens budskap."

Med andra ord innebär detta att din grafiska sammanfattning endast får innehålla en bild, inte flera, och att den måste vara lätt att förstå.

Precis som Cell Press riktlinjer förklarar (och vi också), är huvudsyftet med grafiska sammanfattningar att uppmuntra läsaren att bläddra igenom artikeln eller till och med läsa den.

Grafiska sammanfattningar måste hjälpa läsaren att snabbt identifiera om artikeln är relevant för det de letar efter. Dessutom främjar grafiska sammanfattningar tvärvetenskaplig forskning. 

Dessutom finns information om bildstorlek, teckensnitt som ska användas, filtyp med mera nedan:

 • Storlek: Den inskickade bilden ska vara 1200 pixlar i kvadrat med 300 dpi.  
 • Font: Arial, 12-16 punkter. 
 • Mindre teckensnitt är inte läsbara online 
 • Rekommenderade filtyper: TIFF, PDF, JPG    
 • Innehåll: sammanfattningen ska bestå av en enda panel

Innehållet

Ditt grafiska abstrakta innehåll måste vara unikt och tydligt. Försök att hålla det enkelt, med en tydlig början och slut, med informationen organiserad från topp till botten eller vänster till höger. Ge läsaren en visuell indikation på det biologiska sammanhanget för dina resultat. 

Om din artikel innehåller andra figurer eller diagram ska du vara noga med att skapa ditt grafiska abstrakt så att det skiljer sig från de andra. 

Lägg till dina resultat i den grafiska sammanfattningen, men var försiktig så att du inte överskrider mängden information. Du behöver inte lägga till detaljer från tidigare litteratur i din grafiska sammanfattning eller spekulativa funktioner. 

Cell Press riktlinjer accepterar inte att data av något slag läggs till i ditt grafiska abstrakt, och all information ska vara i visuell form.

Cellpress Grafiskt abstrakt i Mind the Graph-stil

För att visa dig hur du kan använda Mind the Graph-plattformen för att skapa någon vetenskaplig figur, titta på YouTube-videon nedan. 

Videon är en timelapse på hur du kan reproducera ett grafiskt abstrakt från Cell Press Graphical Abstracts Guidelines3 inuti Mind the Graph-plattformen. 

Följ Mind the Graph:s YouTube-kanal för mer innehåll!

Redo att påbörja ditt grafiska abstract?
Klicka på här att starta!

Referenser:

 1. Vad är nytt i sammanfattningar av vetenskapliga artiklar.
 2. Elsevier riktlinjer för grafiska sammanfattningar.
 3. Cell Press Riktlinjer för grafiska sammanfattningar.

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar