Grafični povzetki in Cell Press

Če se za trenutek ustavimo in analiziramo, grafični izvlečki so zelo sveže pobude, ki se uporabljajo šele desetletje. 

Lahko trdimo, da je glavni cilj grafični izvleček je podati glavno idejo članka ali njegove glavne rezultate na eni sami sliki z jedrnatimi informacijami. 

Na splošno so grafični povzetki prvi korak, ki javnost spodbudi k branju celotnega članka. 

Seveda na eni sami sliki zaradi omejenega prostora ni mogoče predstaviti celotne kompleksnosti papirja. Vendar pa je pri grafičnem oblikovanju pomembno imeti odprte misli in veliko ustvarjalnosti. abstraktno razvojni proces.

Odločitev, o čem bo vaš grafični izvleček, katere informacije bodo za bralca privlačnejše in kako to vizualno prikazati, so zelo pomembni koraki, ki jih je treba opraviti. Poleg tega tudi iskanje ravnovesja med količino informacij in najboljšim oblikovanjem ni lahka naloga.

Kljub temu vam zagotavljamo, da bo postopek sčasoma in z vajo postal lažji. 

V članku, Kaj je novega v povzetkih znanost članki1, avtor James Hartley meni, da naj bi grafični izvlečki kljub temu, da naj bi zagotavljali "enotno, jedrnato slikovno in vizualno povzetek glavnih ugotovitev članka", opredelitev, ki jo lahko najdete v smernicah Elsevier.2 za grafične izvlečke meni, da so ti izvlečki pogosto težko razumljivi in da je pogosto treba predhodno oceniti besedilo, da bi razumel grafični izvleček. 

To je glavna točka! Grafični izvleček mora vsebovati dovolj informacij, da ga bralec lahko razume in poskuša preveriti preostali del članka, in ne obratno (bralec mora prebrati besedilo, ker ne razume grafičnega izvlečka).

Predpostavimo, da ga bralec potrebuje za branje vašega besedila, da bi razumel, o čem govori vaš članek. V tem primeru vaš grafični izvleček ne bo deloval, saj je, tako kot ga opredeljuje Elsevier, "posebej za ta namen oblikovana slika, ki z enim samim pogledom zajame vsebino članka za bralce".

Ne želite, da bi vaš grafični abstrakt pri tej nalogi odpovedal, kajne? Tudi mi ne, zato smo tu, da vam pomagamo!

Za vas smo zbrali 5 nasvetov o oblikovanju grafičnega izvlečka in kaj morate vedeti, da bodo vaše grafične izvlečke uspešno sprejeli v kateri koli reviji Cell Press Journal. 

Oglejte si ga spodaj. 

5 nasvetov za ustvarjanje grafičnega izvlečka

Predstavili vam bomo smernice za ustvarjanje grafičnega izvlečka za katero koli celično revijo, vendar morate najprej upoštevati teh 5 nasvetov: 

 • Pred začetkom se posvetujte, ali ima revija, v kateri boste oddali članek, svoje smernice.

Vsaka revija ne zahteva grafičnega izvlečka, vendar imajo revije, ki ga zahtevajo, vedno smernice, ki jih morate upoštevati. Preden začnete, preverite, ali ima revija svoja pravila. Če tega niste storili na hitro raziskave pred začetkom pisanja grafičnega izvlečka, lahko izgubite svoje delo, saj boste zavrnjeni, ker niste upoštevali njihovih smernic. Izgubili boste čas in trud ter morali začeti znova. Tega si ne želite, kajne? Zato si vzemite 20 minut časa in poiščite smernice svoje revije.

 • Grafično abstrakcijo začnite že s pravimi dimenzijami.

Ko preverite smernice revije, začnite pisati grafični izvleček v velikosti, ki jo zahteva revija. Če začnete ustvarjati manjšo ali večjo stvaritev, kot je treba, se lahko zgodi, da težave pozneje izpolnite prazna mesta ali vse, kar potrebujete. Začnite že s pravo velikostjo, da vam pozneje ne bo treba skrbeti za to.

 • Delite informacije o temah in napišite minimum.

V grafičnem izvlečku vam ni treba navesti vseh rezultatov ali razprave. Ne pozabite, da morate pritegniti bralčevo pozornost in v njem vzbuditi zanimanje za vašo raziskavo. Na ta način jih boste spodbudili, da bodo pregledali vaš celoten članek ali ga celo prebrali.

 • Uporabljajte vizualne informacije in zlorabe iz vizualnih referenc.

Vizualne informacije je glavno orodje za pritegnitev pozornosti bralca. Zato je uporaba lepih in natančnih znanstveni številke je tako pomembna. Vedno morate uporabljati Mind the Graph številke. Vse ilustracije so lepo oblikovane in znanstveno natančne, zato jih lahko uporabljate brez skrbi.


Kot smo pojasnili v članku Kako ustvariti infografiko (in druge znanstvene podatke)iskanje vizualnih referenc je zelo pomemben korak, ki ga morate vključiti v proces ustvarjanja grafičnega abstrakta. Na enak način kot iščemo članke in besedila, da bi se česa naučili, morate enako storiti tudi pri slikah. Tako kot pri vsem v življenju tudi pri slikah potrebujemo primere, reference. Zato je lahko iskanje slik, povezanih z vašo temo, in njihovo shranjevanje kot referenčnega gradiva za pozneje koristno in spremeni pravila igre pri ustvarjanju grafičnega izvlečka. Referenčno gradivo vam lahko pomaga pri iskanju navdiha in idej ter pri iskanju načinov za organizacijo in predstavitev informacij.

 • Razmislite o informacijski arhitekturi.

Standardno se bere od zgoraj navzdol in od leve proti desni, je tako? Svojo vsebino (besedilo in slike) poskusite organizirati po tej logiki, da se bralec ne bo "izgubil" v vašem grafičnem izvlečku. Navadno smernice revije zahtevajo takšno organizacijo, vendar ne vse, zato preverite smernice revije, preden začnete ustvarjati novo vrstico logičnega branja. Če se odločite ustvariti drugačno logiko branja, bodite zelo previdni in jasni, pri tem si lahko pomagate s puščicami, črtami, baloni, trakovi.

Navodila za izdelavo grafičnega izvlečka za Cell Press

Če razmišljate o oddaji ali že pošiljate rokopis v revijo Cell Metabolizemali katero koli drugo revijo založbe Cell Press, je ta članek namenjen vam. 

Zbrali smo vse informacije, ki jih potrebujete za izdelavo grafičnega izvlečka za Cell Press. Za več informacij lahko vedno dostopate do Cell Press Grafični povzetek Smernice3.

Če želite še bolj poglobiti svoje znanje o teh smernicah, si lahko preberete tudi našo objavo na blogu o Kako ustvariti grafični izvleček za Elsevier, izdaja 2021

Tukaj je opredelitev grafičnega izvlečka v skladu s smernicami za grafične izvlečke založbe Cell Press:

"...Ena enoplastna slika, ki je zasnovana tako, da bralci takoj razumejo sporočilo članka."

Z drugimi besedami, to pomeni, da mora imeti grafični izvleček samo eno sliko, ne več, in da mora biti hitro razumljiv.

Kot pojasnjujejo smernice založbe Cell Press (in tudi mi), je glavni cilj grafičnih povzetkov spodbuditi bralca, da si članek ogleda ali celo prebere.

Grafični povzetki morajo bralcu pomagati, da hitro ugotovi, ali je članek pomemben za to, kar išče. Poleg tega grafični povzetki spodbujajo interdisciplinarno znanstveno delo. 

Poleg tega so spodaj navedene podrobnosti o velikosti slike, uporabljeni pisavi, vrsti datoteke in drugo:

 • Velikost: Predložena slika mora biti velika 1200 kvadratnih pik pri ločljivosti 300 dpi.  
 • Pisava: Arial, 12-16 točk. 
 • Manjše pisave v spletu ne bodo čitljive 
 • Prednostna datoteka vrste: TIFF, PDF, JPG    
 • Vsebina: izvleček mora biti sestavljen iz enega samega panela.

Vsebina

Grafična vsebina abstrakta mora biti edinstvena in jasna. Poskusite jo narediti preprosto, z jasnim začetkom in koncem, informacije pa naj bodo urejene od zgoraj navzdol ali od leve proti desni. Z bralcem delite vizualni prikaz biološkega kontekst vaših rezultatov. 

Če so v članku še druge slike ali diagrami, bodite pozorni, da grafični izvleček oblikujete tako, da se bo razlikoval od drugih. 

V grafični izvleček dodajte ugotovitve o svojem delu, vendar pazite, da ne presežete količine informacij. V grafičnem izvlečku vam ni treba dodajati podrobnosti iz prejšnje literature ali spekulativnih značilnosti. 

V skladu s smernicami Cell Press v grafični izvleček ne smete dodajati nobenih podatkov, vse informacije pa morajo biti v vizualni obliki.

Celični tisk Grafični povzetek v slogu Mind the Graph

Za prikaz, kako lahko s platformo Mind the Graph ustvarite katero koli znanstveno figuro, si oglejte videoposnetek na YouTubu. videoposnetek spodaj. 

V videoposnetku je prikazano, kako lahko reproducirate grafični izvleček iz smernic za grafične izvlečke časopisa Cell Press.3 znotraj platforme Mind the Graph. 

Sledite kanalu Mind the Graph YouTube za več vsebine!

Ste pripravljeni na grafično abstrakcijo?
Kliknite . tukaj za začetek!

Reference:

 1. Kaj je novega v povzetkih znanstvenih člankov.
 2. Elsevierjeve smernice za grafične izvlečke.
 3. Cell Press Smernice za grafične povzetke.

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge