Изследователската работа не е лесна. Трябва да да бъдете целенасочени и устойчиви. да се справяте с ежедневните предизвикателства. Затова решихме да ви помогнем и да ви представим "8 съвета за подобряване на вашите проучвания".

1. Задайте добър въпрос

Преди дори да помислите за пари или за обхвата на проекта, отделете време на въпроса, който искате да зададете с проучването си. Въпросът ви ще ви насочи, когато всичко се замъгли. А повярвайте ми, ще се замъгли.

8 съвета за подобряване на проучванията ви

2. Четете много

Когато смятате, че сте прочели достатъчно, удвоете броя. Научни статии се публикуват всеки ден. Уверете се, че познавате новите тенденции в областта на вашите изследвания и бъдете в крак с тях.

3. Знайте къде отивате

Помислете за процеса на създаване на проект и неговото изпълнение. Отделете време за планиране на следващата стъпка и за обмисляне на възможните резултати. Ако знаете докъде искате да стигнете с изследването си, ще ви бъде много по-лесно да намерите пътя.

4. Поискайте мнението на други изследователи

Партньорското мнение умира. Вместо това препринтите стават все по-популярни. Направете изследването си достъпно за други учени и получете мнения за това какво да подобрите. Ще завършите изследването си много по-обосновано и готово да го публикувате в добро списание.

8 съвета за подобряване на проучванията ви

5. Мислете като външен човек

Неспециалистите и най-добрите изследователи във вашата област имат нещо общо: те няма да се интересуват от вашето изследване, ако то не е лесно разбираемо и подходящо за тях. Покажете, че владеете своите открития и знаете как да ги представите по прост и организиран начин. Инфографиките и графичните резюмета са чудесен инструмент за това.

6. Научете как да продавате работата си

Да, всички искаме да бъдем публикувани. Въпреки това всеки ден се публикуват купища добри изследвания и никой не чува за тях. Използвайте канали за разпространение на вашите изследвания, като например социалните медии и конференциите. Новите технологии са ключът към разпространяването на вашето мнение, така че ги използвайте по интелигентен начин!

8 съвета за подобряване на проучванията ви

7. Отрицателните резултати също са резултати

Научете се как да разчитате резултатите си. Независимо дали са отрицателни или положителни, тълкувайте ги и разберете какво ви казват. Понякога "грешната посока" може да ви покаже нова гледна точка.

8. Не се опитвайте да напишете цялата работа за един ден

Научаването на това как да се пише научна статия отнема време. Използвайте първия проект, който сте написали, като нещо, което да развиете. След като запишете всичко, поемете дълбоко въздух и направете пауза. След като се върнете към работата си, ще можете да откриете пропуснатите грешки.

Академичната общност носи много предизвикателства. Намиране на нови инструменти да ви помогне да подобрите проучването си, винаги е добра идея. Затова бъдете любопитни и смели!8 съвета за подобряване на проучванията ви

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони