Majoritatea oamenilor se gândesc la oamenii de știință ca la niște generatori de informații și uită de rolul lor în comunicare. Această concepție eronată mărește decalajul dintre publicul larg și oamenii de știință, chiar dacă scopul științei este de a se apropia de aceste două grupuri. De fapt, a face știință are sens doar dacă cunoștințele obținute au un impact asupra altor oameni și a lumii din jurul nostru.

Noi cercetări sunt realizate zilnic. Cu toate acestea, despre câte dintre ele auzim? Cât de mult din cunoștințele produse își găsesc publicul țintă și au impact asupra cercetărilor viitoare?Articolul viitoruluiCantitatea de noi cercetări care au inundat revistele și alte canale. Pe măsură ce au început să se dezvolte instrumentele midia, oamenii de știință și-au dat seama de puterea publicului larg de a difuza rezultatele științifice și de a-și spori vizibilitatea propriilor cercetări. Cu toate acestea, mecanismul obișnuit de publicare științifică nu se potrivește cu lumea supraaglomerată în care trăim astăzi.

Articolul viitorului

Toate acestea pentru că vremurile s-au schimbat. Internetul s-a răspândit pe scară largă în ultimii 15 ani, iar informația este din ce în ce mai accesibilă. Cu toate acestea, publicațiile științifice nu s-au schimbat prea mult din secolul al XIX-lea.

Având în vedere acest lucru, multe canale științifice celebre dezvoltă noi tehnici pentru a se adapta la lumea modernă.

Elsevier este una dintre cele mai mari reviste științifice din lume. În ultimii ani, Elsevier a început să schimbe modul în care vor fi difuzate cercetările și a creat un proiect numit Articolul viitorului. Mai repede decât credeți, o lucrare va fi transformată în ceva foarte asemănător cu un site web. Aceasta este ideea articolului viitorului.

Articolul din Viitorul vizează să facă toate informațiile mai conectate și mai dinamice. Ceea ce înseamnă cifre ușor de înțeles, casete de comentarii, măsurători dinamice ale descărcărilor și accesărilor, rezumate grafice și chiar înregistrări ale autorilor.

https://www.youtube.com/watch?v=1dXkmgkYuEg

Poate că nu ați observat, dar unele dintre aceste elemente au fost deja introduse. Elsevier se schimbă încet, așa că vă puteți obișnui cu instrumente noi.

Este posibil să fi primit deja o solicitare de a furniza un "Rezumat al cercetării" care să prezinte principalele rezultate ale cercetării dumneavoastră sau poate un "Rezumat grafic" care să rezume esența lucrării dumneavoastră.

Acestea sunt doar două dintre tendințele fierbinți la care ne putem aștepta. V-ați actualizat cercetările?

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane