Inovația științifică și tehnologică s-a dezvoltat la viteza luminii, în timp ce comunicarea științifică încă nu a reușit să depășească barierele de pe cer. Acest lucru este rău de mai multe feluri: mai puțină cunoaștere științifică, creată de o înstrăinare între știință și societate, mai multă pseudoștiință și, în consecință, mai puțină finanțare pentru știință și tehnologie.

Cum să faci parte din comunicarea științifică din secolul 21 și să nu mai vorbești doar cu colegii tăi?

O mai mare răspândire a unui subiect sau articol înseamnă că mai multe persoane vor fi atinse și mai mare va fi recuperarea banilor și a timpului investit. Totuși, pentru a atinge un impact înalt, este nevoie de mai mult decât multă muncă și multe date, este necesar să știți cum să le prezentați.

Rețelele sociale trebuie să fie aliate în această problemă. De ce nu vă divulgați munca în afară de articole și reviste științifice? Însoțește câteva exemple:

Mind the Graph users doing ciência visual incrível:

Citește rezumatul grafic al virusului Zika: cum reduce el dimensiunea creierului

Un studiu de cercetare a evidențiat dovezi interesante despre rolul virusului Zika în malformația țesuturilor nervoase umane. Această lucrare a fost realizată de grupul Dr. Stevens Rehen, cercetător cunoscut la nivel internațional în domeniul cercetării celulelor-tronc și, mai recent, al reprogramării celulare. Articolul a fost publicat în revista Science Magazine și puteți lê-lo aqui .

Capturar

Rezumatul grafic a fost creat în Mind the Graph și rezumă descoperirile din articol. A fost distribuit pe Twitter și în alte rețele sociale. Aceasta este o știință care atinge mai mulți oameni!

Carnivoros mamíferos africanos e predação

Samual T. Williams este biolog conservator. El se concentrează asupra ecologiei carnivorelor africane. În cadrul lucrării sale recente, el a investigat potențialul micilor carnivore pentru controlul biologic al rozătoarelor în agroecosisteme. Articolul se numește Predația de mici mamifere carnivore în agroecosistemele rurale: un serviciu ecosistemic subvalorificat? E you pode ler aqui.

De asemenea, a creat un rezumat grafic în Mind the Graph și l-a comparat în rețelele de socializare:

Capturar

Vreau să-mi dezvălui și eu munca (1)

Pentru ultima dată, un exemplu incredibil de știință în mediile sociale:

NASA tratează rețelele sociale ca pe o misiune spațială

NASA a sprijinit comunicarea științifică și știința vizuală în toate mediile sociale. Există numeroase conturi în toate mediile sociale: Facebook, Twitter, Youtube, Google+, Vine, Instagram, Snapchat, Tumblr și multe altele

Una dintre cele mai mari diferențe între media socială și alte tipuri de media este că publicul așteaptă să poată interacționa cu conținutul pe care îl consumă, nu doar să primească paliere. Ei vor să vadă lucruri interesante și să poată comenta, împărtăși și reacționa la propriile lor gânduri.

NASA face acest lucru. Entuziasmul și curiozitatea sa sunt contagioase. În timp ce ei educă, ei de asemenea doresc ca publicul lor să poată participa la ceea ce face ca spațiul sideral să fie atât de captivant pentru ei.

Capturar

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane