Social media dincolo de social media

În ultimii ani, datorită influenței puternice a social media în diseminarea informațiilor, revistele științifice s-au văzut nevoite să își creeze profiluri de social media pentru a comunica mai bine cu publicul lor.

Nu numai revistele științifice, ci și cercetătorii, editorii și instituțiile au acum conturi pe rețelele de socializare din motive profesionale: pentru a gestiona mai bine comunicarea cu publicul lor, pentru a continua distribuția și pentru a evidenția publicațiile lor științifice.

În ceea ce privește prezența în social media, aceasta nu este o necesitate exclusivă a revistelor științifice sau a oamenilor de știință. În prezent, multe întreprinderi s-au văzut (și mai mult după pandemia COVID-19) obligate și forțate să aibă o prezență online prin intermediul site-urilor, paginilor sau al conturilor de social media pentru a-și crește rata vânzărilor.

Bineînțeles că, într-un mod diferit, acest lucru este valabil și pentru comunitatea științifică.

Revistele academice și cercetătorii au folosit platformele de socializare, precum Twitter, Facebook și Instagram, pentru a stimula și extinde discuțiile între toți oamenii din cadrul comunității științifice și din afara acesteia, sporind astfel raza de acoperire a activității lor, precum și rata de citire și de citare a lucrărilor lor. 

Din nefericire, nu este suficient să ai un cont pentru a atinge aceste obiective. Este nevoie de anumite strategii pentru a crește angajamentul cititorilor. Și asta atunci când Rezumatele vizuale vin în!

Rezumate vizuale

Cunoscute sub numele de rezumate grafice, grafice de informare, infografice, cifre științifice, toate tipurile diferite de comunicări vizuale reprezintă o strategie de promovare și diseminare a cercetării. 

Dovezile emergente sugerează că mediile sociale, împreună cu rezumatele vizuale, au puterea de a influența bibliometria tradițională, cum ar fi citatele, citirile și cele alternative legate de mediile sociale, cum ar fi like-urile, angajamentele și retweets. Rezumatele vizuale rezumă povestea lucrării științifice pentru cititor în mod atractiv din punct de vedere vizual, atrăgându-l spre articolul complet.

Spre deosebire de postările obișnuite din social media, compuse de obicei doar din text, adăugarea unui rezumat vizual poate îmbunătăți performanța în ceea ce privește share-urile, like-urile și angajamentele. Iar câteva studii recente demonstrează acest lucru.

Un studiu publicat de Jurnalul de artroplastie a efectuat o studiu randomizat încrucișat al rezumatelor vizuale versus tweet-uri în text simplu pentru diseminarea cercetării ortopedice. Principalul obiectiv al studiului a fost de a determina dacă articolele din reviste de specialitate partajate pe Twitter folosind rezumate grafice au îmbunătățit angajamentul utilizatorilor și nivelurile de partajare în comparație cu tweet-urile cu text simplu, fără un infografic vizual însoțitor. 

Rezultatele studiului arată că diseminarea tweet-urilor de cercetare cu rezumate vizuale a avut un angajament mai mare decât tweet-urile cu text simplu. Studiul a partajat conținut din domeniul cercetării artroplastiei pe Twitter și a observat că rata de implicare (numărul de utilizatori care au vizualizat postarea/numărul de utilizatori care au interacționat cu postarea) a fost mai mare pe grupul de tweet-uri cu rezumat vizual. 

"Abstractele vizuale sunt mai atractive și mai atrăgătoare pentru utilizatori în timp ce aceștia parcurg feed-urile", explică studiul, "generând o intrigă inițială care duce la o privire mai aprofundată." În plus, numărul limitat de caractere (cel puțin, pe Twitter) poate, de asemenea, să influențeze partajarea sau repostarea unui grafic în loc de doar text. 

Dar nu uitați că rezumatele vizuale nu înlocuiesc articolul. Ele oferă doar o previzualizare simplă și rapidă a studiului, care îi ajută pe clinicieni și cercetători să găsească conținutul cel mai aplicabil la ceea ce îi interesează mai mult sau la ceea ce caută.

La finalul studiului, autorii recomandă ca "revistele să folosească rezumatele vizuale pentru a crește angajamentul lor față de utilizatorii platformelor de socializare". 

Rezumate vizuale în reviste de mare impact

Dorim să înțelegeți cum un rezumat vizual poate avea mai multe forme și stiluri și poate prezenta informații diferite. Am adunat pentru dumneavoastră câteva rezumate grafice / rezumate vizuale publicate în reviste cu impact ridicat.

Următorul rezumat vizual este extras din studiul anterior menționat, "Un studiu randomizat încrucișat al rezumatelor vizuale față de tweet-urile cu text simplu pentru diseminarea cercetării ortopedice". Studiul a fost publicat în Jurnalul de artroplastie în august 2021. Rezumatul vizual rezumă dacă radiografiile flexate în șezut și în picioare cu un singur picior pot fi utile în evaluarea preoperatorie a mobilității lombare în THA.

Rezumat vizual
Exemplu de rezumat vizual

Următorul rezumat grafic, creat cu ajutorul platformei Mind the Graph, este de la un Natura articol publicat în octombrie 2019, intitulat "Reglarea metabolică a expresiei genice prin lactilarea histonelor". Studiul a fost realizat de Laboratorul Becker. Vizitați site-ul lor pentru a vedea mai multe abstracte grafice frumoase create de ei.

Rezumat grafic
Rezumat grafic

Următorul rezumat grafic a fost publicat în Revista Biological Psychiatry Journal în mai 2018. Cu titlul "Stadiul actual al modelelor animale ale tulburării de stres posttraumatic: Fenotipuri comportamentale și biologice și provocări viitoare în îmbunătățirea traducerii," studiul prezintă acest rezumat grafic cu o schemă ilustrată a mai multor modele animale de tulburare de stres posttraumatic, și a fost creat folosind Mind the Graph.

Rezumat vizual
Rezumat vizual

Acest abstract vizual se găsește în The New England Journal of Medicine, intitulată "Vadadustat în anemie și IRC nondializă dependentă de dializă". Rezumatul vizual împărtășește informații despre două studii de noninferioritate randomizate, de fază 3, deschise, care compară vadadustat cu darbepoetin alfa la pacienții cu boală renală cronică non-dependentă de dializă. În acest caz, rezumatul vizual împărtășește concluziile studiului și informațiile despre metodologie. 

Rezumat vizual
Rezumat vizual

 The New England Journal of Medicine are multe rezumate vizuale disponibile pentru a fi consultate, revista folosind foarte activ rezumate vizuale pentru articolele sale. Nu uitați să vizitați site-ul lor și să verificați. 

Natura și rezumatele grafice?

Nature a folosit din ce în ce mai mult rezumatele vizuale pentru a extinde diseminarea științei. Chiar dacă nu toate Portofoliile Nature solicită un rezumat grafic, pentru manuscrisele Nature Chemistry, puteți găsi un Natura Chimie Pregătirea trimiterii dumneavoastră pagina cu următoarele orientări pentru rezumatele grafice:

  • Rezumatul grafic poate conține structuri chimice sau imagini; 
  • Declarațiile textuale ar trebui să fie reduse la minimum;
  • Sunt încurajate rezumatele grafice în culori, care vor fi publicate fără costuri suplimentare;
  • Imaginea trebuie să fie dimensionată astfel încât să încapă într-un dreptunghi cu dimensiunile de 90 mm lățime × 50 mm înălțime;
  • Grafica trebuie trimisă ca un singur fișier într-un format standard și va fi publicată în cuprinsul revistei tipărite și online;
  • Toate rezumatele grafice trebuie să fie trimise cu un fundal alb, iar imaginile trebuie să umple lățimea disponibilă ori de câte ori este posibil.Pentru mai multe informații, vizitați pagina Nature Chemistry / Pregătirea trimiterii dvs. aici, și asigurați-vă că consultați, de asemenea, toate liniile directoare pentru figuri pentru cerințele de rezoluție. 

Pentru mai multe informații, vizitați pagina Nature Chemistry / Pregătirea trimiterii dumneavoastră. aici, și asigurați-vă că consultați, de asemenea, toate liniile directoare pentru figuri pentru cerințele de rezoluție. 

Sunteți gata să începeți abstracția vizuală? Mind the Graph te așteaptă!

Faceți clic pe aici pentru a vă începe creația!

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane