Sosiaalinen media sosiaalisen median ulkopuolella

Koska sosiaalinen media on viime vuosina vaikuttanut voimakkaasti tiedon levittämiseen, tieteelliset lehdet ovat viime vuosina joutuneet luomaan sosiaalisen median profiileja, jotta ne voisivat paremmin kommunikoida yleisönsä kanssa.

Tieteellisten lehtien lisäksi myös tutkijoilla, toimittajilla ja laitoksilla on nykyään tilit sosiaalisessa mediassa ammatillisista syistä: he voivat paremmin hallita viestintää yleisönsä kanssa, levittää julkaisujaan ja tuoda tieteellisiä julkaisujaan esiin.

Sosiaalisen median läsnäolo ei ole yksinomaan tieteellisten lehtien tai tiedemiesten tarve. Nykyään monilla yrityksillä on (varsinkin COVID-19-pandemian jälkeen) velvollisuus ja pakko olla läsnä verkossa verkkosivustojen, sivujen tai sosiaalisen median tilien kautta, jotta ne voisivat lisätä myyntiään.

Tämä pätee tietysti eri tavalla myös tiedeyhteisöön.

Akateemiset lehdet ja tutkijat ovat käyttäneet sosiaalisen median alustoja, kuten Twitteriä, Facebookia ja Instagramia, edistääkseen ja laajentaakseen keskustelua kaikkien ihmisten välillä tiedeyhteisössä ja sen ulkopuolella, mikä lisää heidän työnsä näkyvyyttä sekä heidän julkaisujensa luku- ja viittausmäärää. 

Valitettavasti pelkkä tili ei riitä näiden tavoitteiden saavuttamiseen. Tarvitaan joitakin strategioita lukijoiden sitoutumisen lisäämiseksi. Ja juuri silloin Visuaaliset tiivistelmät ovat!

Visuaaliset tiivistelmät

Graafiset tiivistelmät, informaatiografiikat, infografiikat, tieteelliset luvut, kaikki erityyppiset visuaaliset viestintätyypit ovat strategia tutkimuksen edistämiseksi ja levittämiseksi. 

Uusi näyttö viittaa siihen, että sosiaalinen media yhdessä visuaalisten tiivistelmien kanssa voi vaikuttaa perinteisiin bibliometrisiin mittareihin, kuten viittauksiin ja lukemisiin, sekä vaihtoehtoisiin sosiaaliseen mediaan liittyviin mittareihin, kuten tykkäämisiin, sitoutumisiin ja uudelleentwiittauksiin. Visuaaliset tiivistelmät tiivistävät tieteellisen artikkelin tarinan lukijalle visuaalisesti houkuttelevasti, mikä houkuttelee lukijaa lukemaan koko artikkelin.

Toisin kuin tavallisissa sosiaalisen median viesteissä, jotka koostuvat yleensä vain tekstistä, visuaalisen tiivistelmän lisääminen voi parantaa jakojen, tykkäysten ja sitoutumisten määrää. Muutamat tuoreet tutkimukset todistavat tämän.

Tutkimuksen julkaisi The Journal of Arthroplasty suoritti ristiintaulukoitu satunnaistettu koe, jossa ortopedisen tutkimuksen levittämisessä käytetään visuaalisia tiivistelmiä ja pelkkiä twiittejä.. Tutkimuksen päätavoitteena oli selvittää, paransivatko Twitterissä jaetut vertaisarvioidut lehtiartikkelit, joissa käytettiin graafisia tiivistelmiä, käyttäjien sitoutumista ja jakamistasoa verrattuna tavallisiin tekstiviesteihin, joissa ei ollut mukana visuaalista infografiikkaa. 

Tutkimustulokset osoittavat, että visuaalisilla tiivistelmillä varustettujen tutkimustwiittien levittäminen oli sitoutuneempaa kuin pelkän tekstin twiittien levittäminen. Tutkimuksessa jaettiin tekonivelleikkauksen tutkimusalueen sisältöä Twitterissä ja havaittiin, että sitoutumisaste (postauksen visualisoineiden käyttäjien määrä / postauksen kanssa vuorovaikutuksessa olleiden käyttäjien määrä) oli korkeampi visuaalisen abstraktin sisältävien twiittien ryhmässä. 

"Visuaaliset tiivistelmät ovat visuaalisesti houkuttelevampia ja houkuttelevampia käyttäjille, kun he selaavat syötteitään", selitetään tutkimuksessa, "ja ne herättävät aluksi kiinnostusta, joka johtaa syvällisempään tarkasteluun." Lisäksi rajallinen merkkimäärä (ainakin Twitterissä) voi vaikuttaa myös siihen, että jakaminen tai uudelleenjulkaisu on graafista tekstiä pelkän tekstin sijasta. 

Muista kuitenkin, että visuaaliset tiivistelmät eivät korvaa artikkelia. Ne tarjoavat vain yksinkertaisen ja nopean esikatselun tutkimuksesta, mikä auttaa lääkäreitä ja tutkijoita löytämään sisällön, joka soveltuu parhaiten siihen, mistä he ovat kiinnostuneita tai mitä he etsivät.

Tutkimuksen lopussa kirjoittajat suosittelevat, että "lehdet käyttäisivät visuaalisia tiivistelmiä lisätäkseen sitoutumistaan sosiaalisen median alustojen käyttäjiin". 

Visuaaliset tiivistelmät vaikuttavista lehdistä

Haluamme, että ymmärrät, miten visuaalisella abstraktilla voi olla useita muotoja ja tyylejä ja miten siinä voidaan esittää erilaisia tietoja. Keräämme sinulle muutamia graafisia tiivistelmiä / visuaalisia tiivistelmiä, jotka on julkaistu vaikuttavissa lehdissä.

Seuraava visuaalinen tiivistelmä on edellisestä mainitusta tutkimuksesta, "Ristiintaulukoitu satunnaistettu koe, jossa ortopedisen tutkimuksen levittämiseen käytetään visuaalisia tiivistelmiä ja pelkkiä tekstitwiittejä.". Tutkimus julkaistiin The Journal of Arthroplasty elokuussa 2021. Visuaalisessa tiivistelmässä esitetään yhteenveto siitä, voiko istuen taipuneena ja yhdellä jalalla seisten tehdyistä röntgenkuvista olla hyötyä lannerangan liikkuvuuden preoperatiivisessa arvioinnissa THA:n yhteydessä.

Visuaalinen tiivistelmä
Esimerkki visuaalisesta tiivistelmästä

Seuraava Mind the Graph-alustan avulla luotu graafinen tiivistelmä on peräisin eräästä Luonto lokakuussa 2019 julkaistu artikkeli nimeltä "Geeniekspression metabolinen säätely histonilaktylaation avulla". Tutkimus toteutettiin Beckerin laboratorio. Tarkista heidän verkkosivustonsa nähdäksesi lisää kauniita graafisia abstrakteja, jotka he ovat luoneet.

Graafinen tiivistelmä
Graafinen tiivistelmä

Seuraava graafinen tiivistelmä julkaistiin julkaisussa Biological Psychiatry Journal toukokuussa 2018. Otsikolla "Posttraumaattisen stressihäiriön eläinmallien nykytila: Käyttäytymis- ja biologiset ilmiöt ja tulevat haasteet käännöskyvyn parantamisessa.," tutkimuksessa esitetään tämä graafinen tiivistelmä, jossa on kuvitettu kaavio useista posttraumaattisen stressihäiriön eläinmalleista, ja se on luotu Mind the Graph-ohjelmalla.

Visuaalinen tiivistelmä
Visuaalinen tiivistelmä

Tämä visuaalinen abstraktio löytyy osoitteesta The New England Journal of Medicine, otsikolla "Vadadustat anemiassa ja ei-dialyysiriippuvaisessa CKD:ssä". Visuaalisessa tiivistelmässä kerrotaan kahdesta satunnaistetusta, vaiheen 3 avoimesta, ei-erinferioriteettitutkimuksesta, joissa vadadustaattia verrataan darbepoetiini alfaan potilailla, joilla on ei-dialyysihoidosta riippuvainen krooninen munuaissairaus. Tässä tapauksessa visuaalisessa tiivistelmässä jaettiin tutkimuksen tulokset ja tiedot menetelmistä. 

Visuaalinen tiivistelmä
Visuaalinen tiivistelmä

 The New England Journal of Medicine on saatavilla monia visuaalisia tiivistelmiä, sillä lehti käyttää hyvin aktiivisesti visuaalisia tiivistelmiä artikkeleissaan. Varmista, että vierailet heidän verkkosivuillaan ja tutustut siihen. 

Luonto ja graafiset tiivistelmät?

Nature on käyttänyt yhä enemmän visuaalisia tiivistelmiä tieteen levittämiseksi. Vaikka kaikki Nature-portfoliot eivät vaadi graafista tiivistelmää, Nature Chemistry -käsikirjoitusten osalta voi löytää Nature Chemistry Toimituksen valmistelu sivu, jossa on seuraavat graafisia tiivistelmiä koskevat ohjeet:

  • Graafinen tiivistelmä voi sisältää kemiallisia rakenteita tai kuvia; 
  • Tekstimuotoiset lausumat olisi pidettävä mahdollisimman vähäisinä;
  • Värigrafiikkaan perustuvia tiivistelmiä suositellaan, ja ne julkaistaan ilman lisämaksua;
  • Kuvan on oltava kooltaan sellainen, että se mahtuu 90 mm leveään ja 50 mm korkeaan suorakulmioon;
  • Grafiikka on toimitettava yhtenä tiedostona vakiomuotoisessa tiedostomuodossa, ja se julkaistaan sisällysluettelossa sekä painetussa että verkossa;
  • Kaikki graafiset tiivistelmät tulee toimittaa valkoisella pohjalla, ja kuvien tulee täyttää käytettävissä oleva leveys aina kun mahdollista.Lisätietoja on Nature Chemistry / Preparing your Submission -sivulla. täällä, ja muista katsoa myös kaikki kuvien resoluutiovaatimuksia koskevat ohjeet. 

Lisätietoja on sivulla Nature Chemistry / Preparing your Submission (Luontokemia / Toimituksen valmistelu) täällä, ja muista katsoa myös kaikki kuvien resoluutiovaatimuksia koskevat ohjeet. 

Oletko valmis aloittamaan visuaalisen abstraktiosi? Mind the Graph odottaa sinua!

Klikkaa täällä aloittaaksesi luomisen!

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit