Sociale medier ud over det sociale

På grund af de sociale mediers stærke indflydelse på informationsformidling har videnskabelige tidsskrifter i de seneste år haft behov for at oprette profiler på de sociale medier for bedre at kunne kommunikere med deres publikum.

Ikke kun videnskabelige tidsskrifter, men også forskere, redaktører og institutioner har nu konti på sociale medier af professionelle årsager: for bedre at kunne styre kommunikationen med deres publikum, fremme distributionen og fremhæve deres videnskabelige publikationer.

Hvad angår tilstedeværelse på sociale medier, er det ikke kun en nødvendighed for videnskabelige tidsskrifter eller forskere. I dag er mange virksomheder (endnu mere efter COVID-19-pandemien) forpligtet og tvunget til at have en online tilstedeværelse gennem hjemmesider, sider eller konti på sociale medier for at øge deres salg.

På en anden måde gælder det selvfølgelig også for det videnskabelige samfund.

Akademiske tidsskrifter og forskere har brugt sociale medieplatforme som Twitter, Facebook og Instagram til at stimulere og udvide diskussioner mellem alle mennesker inden for og uden for det videnskabelige samfund, hvilket øger rækkevidden af deres arbejde samt læse- og citationsraten for deres artikler. 

Desværre er det ikke nok bare at have en konto for at nå disse mål. Der er brug for nogle strategier for at øge engagementet blandt læserne. Og det er, når Visuelle abstracts kommer i!

Visuelle sammendrag

Kendt som grafiske abstracts, informationsgrafik, infografik, videnskabelige figurer, alle de forskellige typer af visuel kommunikation er en strategi til at fremme og formidle forskning. 

Nye beviser tyder på, at sociale medier, sammen med visuelle abstracts, har magt til at påvirke traditionel bibliometri, såsom citationer, læsninger og alternative, der er relateret til sociale medier, såsom likes, engagement og retweets. Visuelle abstracts opsummerer den videnskabelige artikels historie for læseren på en visuelt tiltalende måde, der tiltrækker dem til den fulde artikel.

I modsætning til almindelige opslag på sociale medier, der normalt kun består af tekst, kan tilføjelse af et visuelt abstrakt forbedre performance med hensyn til delinger, likes og engagement. Og det viser et par nylige undersøgelser.

En undersøgelse offentliggjort af Tidsskriftet for artroplastik udførte en randomiseret crossover-forsøg med visuelle abstracts versus tweets med almindelig tekst til formidling af ortopædisk forskning. Undersøgelsens hovedmål var at afgøre, om peer-reviewed tidsskriftartikler, der blev delt på Twitter ved hjælp af grafiske abstracts, forbedrede brugerengagementet og delingsniveauet sammenlignet med tweets med almindelig tekst uden en ledsagende visuel infografik. 

Undersøgelsens resultater viser, at formidlingen af forskningstweets med visuelle abstracts havde større engagement end tweets med almindelig tekst. Undersøgelsen delte indhold fra forskningsområdet artroplastik på Twitter og observerede, at engagementet (antallet af brugere, der visualiserede opslaget/antallet af brugere, der interagerede med opslaget) var højere i gruppen af tweets med visuelt abstract. 

"Visuelle abstrakter er mere visuelt tiltalende og attraktive for brugerne, når de scroller gennem deres feeds", forklarer undersøgelsen, "hvilket skaber en indledende fascination, der fører til et mere dybdegående kig." Desuden kan et begrænset antal tegn (i hvert fald på Twitter) også påvirke deling eller reposting af en grafik i stedet for kun tekst. 

Men husk, at visuelle abstracts ikke er en erstatning for artiklen. De giver kun en enkel og hurtig forhåndsvisning af undersøgelsen, som hjælper klinikere og forskere med at finde det indhold, der passer bedst til det, de er mere interesserede i eller leder efter.

I slutningen af undersøgelsen anbefaler forfatterne, at "tidsskrifter bruger visuelle abstracts til at øge deres engagement med brugere af sociale medieplatforme". 

Visuelle sammendrag af tidsskrifter med høj gennemslagskraft

Vi ønsker, at du skal forstå, hvordan et visuelt abstract kan have flere former og stilarter og præsentere forskellige oplysninger. Vi har samlet et par grafiske abstracts/visuelle abstracts, som er udgivet i tidsskrifter med stor gennemslagskraft.

Det følgende visuelle sammendrag er fra den tidligere nævnte undersøgelse, "Et randomiseret crossover-forsøg med visuelle abstracts versus tweets med almindelig tekst til formidling af ortopædisk forskning". Undersøgelsen blev offentliggjort i Tidsskriftet for artroplastik i august 2021. Det visuelle abstract opsummerer, om bøjede siddende og stående røntgenbilleder med ét ben kan være nyttige i den præoperative evaluering af lumbal mobilitet ved THA.

Visuelt abstrakt
Eksempel på visuelt abstrakt

Det næste grafiske uddrag, skabt ved hjælp af Mind the Graph-platformen, er fra en Natur artikel udgivet i oktober 2019 med titlen "Metabolisk regulering af genekspression ved histonlaktylering". Undersøgelsen blev gennemført af Becker-laboratoriet. Tjek deres hjemmeside for at se flere smukke grafiske abstrakter skabt af dem.

Grafisk resumé
Grafisk resumé

Det næste grafiske sammendrag blev offentliggjort i Biologisk Psykiatrisk Tidsskrift i maj 2018. Med titlen "Aktuel status for dyremodeller af posttraumatisk stresslidelse: Adfærdsmæssige og biologiske fænotyper og fremtidige udfordringer med at forbedre oversættelsen," præsenterer undersøgelsen dette grafiske abstract med et illustreret skema over de forskellige dyremodeller for posttraumatisk stresslidelse, og det blev skabt ved hjælp af Mind the Graph.

Visuelt abstrakt
Visuelt abstrakt

Dette visuelle abstrakt findes i The New England Journal of Medicine, med titlen "Vadadustat til behandling af anæmi og ikke-dialyseafhængig CKD". Det visuelle abstract deler information om to randomiserede, fase 3, åbne noninferiority-forsøg, der sammenligner vadadustat med darbepoetin alfa hos patienter med ikke-dialyseafhængig kronisk nyresygdom. I dette tilfælde delte det visuelle abstract resultaterne af undersøgelsen og oplysningerne om metodologien. 

Visuelt abstrakt
Visuelt abstrakt

 The New England Journal of Medicine har mange visuelle abstracts, som du kan tjekke ud, og tidsskriftet bruger meget aktivt visuelle abstracts til deres artikler. Sørg for at besøge deres hjemmeside og tjekke det ud. 

Natur og grafiske abstrakter?

Nature har brugt flere og flere visuelle abstracts til at udvide formidlingen af videnskab. Selv om ikke alle Nature Portfolio kræver et grafisk abstract, kan du for Nature Chemistry-manuskripter finde en Nature Chemistry Forberedelse af din indsendelse side med følgende retningslinjer for grafiske abstracts:

  • Det grafiske abstrakt kan indeholde kemiske strukturer eller billeder; 
  • Tekstlige udsagn bør holdes på et minimum;
  • Grafiske abstracts i farver er velkomne og vil blive udgivet uden ekstra omkostninger;
  • Billedet skal have en størrelse, så det passer ind i et rektangel med dimensionerne 90 mm bredt × 50 mm højt;
  • Grafikken skal indsendes som en enkelt fil i et standardformat og vil blive offentliggjort i indholdsfortegnelsen på tryk og online;
  • Alle grafiske abstracts skal indsendes med hvid baggrund, og billederne skal udfylde den tilgængelige bredde, når det er muligt. For mere information, besøg Nature Chemistry / Preparing your Submission-siden. herog husk også at se alle retningslinjerne for figurer med hensyn til opløsningskrav. 

For mere information, besøg Nature Chemistry / Preparing your Submission-siden herog husk også at se alle retningslinjerne for figurer med hensyn til opløsningskrav. 

Klar til at starte dit visuelle abstrakt? Mind the Graph venter på dig!

Klik på her for at starte din kreation!

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner