Tieteellinen ja teknologinen innovaatio kehittyi valon nopeudessa, mutta tieteellinen viestintä ei onnistunut ylittämään valon esteet. Tämä on monin tavoin pilalla: vähemmän tieteellistä tietämystä, joka on syntynyt tieteen ja yhteiskunnan välisen vuorovaikutuksen tuloksena, enemmän pseudoyhteiskuntaa ja näin ollen vähemmän rahoitusta tieteelle ja teknologialle.

Miten osallistua 21. vuosisadan tieteelliseen tiedonvälitykseen ja välttää se, että se tulee vain omien pariensa kanssa toimeen?

Suurimmat tulokset tarkoittavat, että useammat ihmiset tavoitetaan ja että sijoitetun rahan ja työajan tuotto on suurempi. Suuren vaikutuksen aikaansaamiseksi tarvitaan kuitenkin enemmän kuin paljon työtä ja paljon tietoja, ja on tärkeää tietää, miten ne esitellään.

Sosiaalisten verkkojen on oltava apuna tässä kysymyksessä. Miksi ette julkaise työtänne tieteellisten artikkeleiden ja lehtien lisäksi? Mukana on muutamia esimerkkejä:

Mind the Graph usuários fazendo ciência visual incrível:

Katso Zika-viruksen graafinen yhteenveto: miten se vähentää terveyskeskusten tautimäärää.

Um estudo de pesquisa acrescentou evidências interessantes sobre o papel do vírus Zika na malformação dos tecidos nervosos humanos. Tutkimus tehtiin tohtori Stevens Rehenin ryhmässä, joka on kansainvälisesti tunnettu tutkijana tutkimuksen alalla, joka käsittelee aivosolujen ja aivokudoksen ja viime aikoina myös solujen uudelleenohjelmointia. Artikkeli julkaistiin Science Magazinessa, ja voit lukea sen seuraavasta artikkelista lê-lo aqui .

Capturar

O resumo gráfico foi criado no Mind the Graph e resume as descobertas do artigo. Foi compartilhado no Twitter e em outras redes sociais. Isso é ciência alcançando mais pessoas!

Carnívoros mamíferos africanos e predação (afrikkalaiset lihansyöjät ja lihavalmisteet)

Samual T. Williams on biologi ja konservaattori. Ele está se concentrando na ecologia dos carnívoros africanos. Viimeaikaisessa tutkimuksessaan hän tutki pienten lihansyöjien potentiaalia maatalousekosysteemeissä esiintyvien jyrsijöiden biologisessa torjunnassa. O artigo intitula-se Predação por pequenos mamíferos carnívoros em agroecossistemas rurais: um serviço ecossistêmico subvalorizado? E você pode ler aqui.

Hän laati myös Mind the Graph:n ansioluettelon ja jakoi sen sosiaalisissa viestimissä:

Capturar

Haluan julkaista myös työni (1)

Toiseksi, erinomainen esimerkki sosiaalisessa mediassa tapahtuvasta keskustelusta:

NASA käsittelee sosiaalisia verkostoja avaruudellisena tehtävänä.

NASA tukee tiedeviestintää ja visuaalista viestintää kaikissa sosiaalisissa viestimissä. Existem inúmeras contas em todas as mídias sociais: Facebook, Twitter, Youtube, Google+, Vine, Instagram, Snapchat, Tumblr ja paljon muuta.

Uma das maiores diferenças entre a mídia social e outros tipos de mídia é que o público espera poder interagir com o conteúdo que está consumindo, não apenas receber palestras. He haluavat nähdä kiinnostavia juttuja ja voivat kommentoida, jakaa ja reagoida omiin mielipiteisiinsä.

NASA tekee niin. Hänen innostuneisuutensa ja uteliaisuutensa ovat tarttuvia. Samalla kun he kouluttavat, he haluavat myös, että yleisö voi osallistua siihen, mikä tekee heille liian kammottavan sivutoimisen ympäristön.

Capturar

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit