Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τους επιστήμονες ως παραγωγούς πληροφοριών και ξεχνούν το ρόλο τους στην επικοινωνία. Αυτή η παρανόηση αυξάνει το χάσμα μεταξύ του κοινού και των επιστημόνων, παρόλο που επιστήμη στόχος είναι να προσεγγίσουμε αυτές τις δύο ομάδες. Στην πραγματικότητα, η παραγωγή επιστήμης έχει νόημα μόνο αν η γνώση που αποκτάται έχει αντίκτυπο σε άλλους ανθρώπους και στον κόσμο γύρω μας.

Νέες έρευνες παράγονται καθημερινά. Ωστόσο, πόσες από αυτές ακούμε; Πόση από την παραγόμενη γνώση βρίσκει το κοινό-στόχο της και επηρεάζει τις μελλοντικές έρευνες;Άρθρο του μέλλοντοςΤο πλήθος των νέων ερευνών πλημμύρισε τα περιοδικά και άλλα κανάλια. Καθώς άρχισαν να αναπτύσσονται τα εργαλεία των μέσων ενημέρωσης, οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν τη δύναμη του γενικού κοινού στη μετάδοση επιστημονικό ευρήματα και να ενισχύσουν την προβολή των δικών τους ερευνών. Ωστόσο, ο τακτικός μηχανισμός επιστημονικών δημοσιεύσεων δεν ταιριάζει στον υπερφορτωμένο κόσμο που ζούμε σήμερα.

Άρθρο του μέλλοντος

Όλα αυτά επειδή οι καιροί έχουν αλλάξει. Το Διαδίκτυο έχει εξαπλωθεί ευρέως τα τελευταία 15 χρόνια και οι πληροφορίες γίνονται όλο και πιο προσιτές. Ωστόσο, η επιστημονική δημοσίευση δεν έχει αλλάξει πολύ από τον 19ο αιώνα.

Έχοντας αυτό κατά νου, πολλά διάσημα επιστημονικά κανάλια αναπτύσσουν νέες τεχνικές για να προσαρμοστούν στον σύγχρονο κόσμο.

Η Elsevier είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, η Elsevier έχει αρχίσει να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο θα μεταδίδονται οι έρευνες και δημιούργησε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Άρθρο του μέλλοντος. Πιο σύντομα απ' ό,τι νομίζετε, ένα χαρτί θα μετατραπεί σε κάτι που μοιάζει πολύ με έναν ιστότοπο. Αυτή είναι η ιδέα του άρθρου του μέλλοντος.

Το άρθρο του μέλλοντος θέλει να κάνει όλες οι πληροφορίες είναι πιο συνδεδεμένες και δυναμικές. Που σημαίνει clicable στοιχεία, πλαίσιο σχολίων, δυναμικές μετρήσεις των λήψεων και των επισκέψεων, γραφικό περιλήψεις, ακόμη και ηχογραφήσεις από τους συγγραφείς.

https://www.youtube.com/watch?v=1dXkmgkYuEg

Μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει, αλλά ορισμένα από αυτά τα στοιχεία έχουν ήδη εισαχθεί. Η Elsevier αλλάζει σιγά σιγά, ώστε να συνηθίσετε να νέα εργαλεία.

Ενδεχομένως, σας έχει ήδη ζητηθεί να παράσχετε ένα "ερευνητικό στιγμιότυπο" που να δείχνει την έρευνα κύρια ευρήματα, ή ίσως μια "γραφική περίληψη" που συνοψίζει την ουσία της εργασίας σας.

Αυτές είναι μόνο δύο από τις καυτές τάσεις που μπορούμε να περιμένουμε. Ενημερώνετε την έρευνά σας;

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα