De meeste mensen denken aan wetenschappers als informatieproducenten en vergeten hun rol in de communicatie. Deze misvatting vergroot de kloof tussen het grote publiek en de wetenschappers, ook al heeft de wetenschap tot doel deze twee groepen te benaderen. In feite heeft het bedrijven van wetenschap alleen zin als de verkregen kennis een impact heeft op andere mensen en de wereld om ons heen.

Dagelijks worden er nieuwe onderzoeken geproduceerd. Maar hoeveel daarvan horen we? Hoeveel van de geproduceerde kennis vindt zijn doelpubliek en heeft invloed op toekomstige onderzoeken?Artikel van de toekomstDe hoeveelheid nieuwe onderzoeken overspoelde tijdschriften en andere kanalen. Naarmate de media-instrumenten zich begonnen te ontwikkelen, realiseerden wetenschappers zich de kracht van het grote publiek bij het verspreiden van wetenschappelijke bevindingen en het vergroten van de zichtbaarheid van hun eigen onderzoek. Het reguliere mechanisme van wetenschappelijk publiceren past echter niet in de overwelmende wereld waarin wij vandaag leven.

Artikel van de toekomst

En dat allemaal omdat de tijden zijn veranderd. Internet is de laatste 15 jaar wijd verspreid en informatie wordt steeds toegankelijker. Wetenschappelijke publicaties zijn echter niet veel veranderd sinds de 19e eeuw.

Met dat in gedachten ontwikkelen veel beroemde wetenschappelijke kanalen nieuwe technieken om zich aan te passen aan de moderne wereld.

Elsevier is een van de grootste wetenschappelijke tijdschriften ter wereld. In de afgelopen jaren is Elsevier begonnen met het veranderen van de manier waarop onderzoeken worden uitgezonden en heeft een project opgezet met de naam Artikel van de toekomst. Sneller dan u denkt, zal een krant worden omgevormd tot iets wat sterk lijkt op een website. Dat is het idee van het artikel van de toekomst.

Artikel van de Toekomst aimes te maken alle informatie meer verbonden en dynamisch. Wat betekent: klikbare cijfers, commentaarbox, dynamische statistieken van downloads en hits, grafische samenvattingen, en zelfs opnames door de auteurs.

https://www.youtube.com/watch?v=1dXkmgkYuEg

Misschien is het u niet opgevallen, maar sommige van deze zaken zijn al ingevoerd. Elsevier verandert langzaam zodat u kunt wennen aan nieuwe instrumenten.

Mogelijk heeft u al een verzoek ontvangen om een "Research Highlight" te leveren met de belangrijkste bevindingen van uw onderzoek, of misschien een "Graphical Abstract" waarin de essentie van uw paper wordt samengevat.

Dit zijn slechts twee van de trends die we kunnen verwachten. Ben je je onderzoek al aan het bijwerken?

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen