De fleste mennesker tænker på forskere som informationsgeneratorer og glemmer deres rolle i kommunikation. Denne misforståelse øger kløften mellem den brede offentlighed og forskerne, selvom videnskab mål er at nærme os disse to grupper. Faktisk giver det kun mening at lave videnskab, hvis den viden, der frembringes, har indflydelse på andre mennesker og verden omkring os.

Der produceres nye undersøgelser hver dag. Men hvor mange af dem hører vi om? Hvor meget af den viden, der produceres, finder sin målgruppe og påvirker fremtidig forskning?Fremtidens artikelMængden af ny forskning oversvømmede tidsskrifter og andre kanaler. Da midia-værktøjerne begyndte at udvikle sig, indså forskerne det brede publikums magt i udsendelserne videnskabelig resultater og øge synligheden af deres egen forskning. Men den almindelige mekanisme for videnskabelig publicering passer ikke til den overvældende verden, vi lever i i dag.

Fremtidens artikel

Alt det, fordi tiderne har ændret sig. Internettet har bredt sig i de sidste 15 år, og information bliver mere og mere tilgængelig. Men videnskabelig publicering har ikke ændret sig meget siden det 19. århundrede.

Med det i tankerne udvikler mange berømte videnskabelige kanaler nye teknikker for at tilpasse sig den moderne verden.

Elsevier er et af de største videnskabelige tidsskrifter i verden. I de seneste år er Elsevier begyndt at ændre den måde, forskning bliver formidlet på, og har skabt et projekt kaldet Fremtidens artikel. Snart, end du tror, vil en artikel blive forvandlet til noget, der minder meget om en hjemmeside. Det er ideen med fremtidens artikel.

Fremtidens artikel sigter mod at gøre al information mere forbundet og dynamisk. Hvilket betyder klikbar tal, kommentarfelt, dynamiske målinger af downloads og hits, grafisk abstracts, og endda optagelser af forfatterne.

https://www.youtube.com/watch?v=1dXkmgkYuEg

Du har måske ikke bemærket det, men nogle af disse ting er allerede blevet introduceret. Elsevier ændrer sig langsomt, så du kan vænne dig til at nye værktøjer.

Du har muligvis allerede modtaget en anmodning om at levere et "Research Highlight", der viser din forskning hovedresultater, eller måske et "grafisk resumé", der opsummerer essensen af din artikel.

Dette er blot to af de hotte trends, vi kan forvente. Er du ved at opdatere din forskning?

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner