Het is typisch voor undergrad studenten om een onderzoek aan het eind van elk semester of in het midden van het jaar. Het kan voor veel studenten lange nachten, druk en ontelbare uren werk betekenen.

Maar is dat wel nodig? Een onderzoeksverslag schrijven is gemakkelijker dan de meeste studenten denken. Het beste advies voor het schrijven van een paper is gewoon je taak op te splitsen in eenvoudige, beheersbare stukken.
 
Als u een uitstekende academisch Papier met gemak, je zult profiteren van nuttige tips, een uitgebreid actieplan en een aantal handige hulpmiddelen.

Ontdek hoe je het proces van het maken van een research paper vereenvoudigt, hoe je het schrijft, hoe je het onderwerp kiest, hoe je illustraties gebruikt en meer!

Stap 1: Kies een geschikt onderwerp voor je onderzoek

Het belangrijkste is om een interessant en actueel onderwerp te kiezen. Om een goed onderzoeksverslag te schrijven, moet je rekening houden met verschillende methoden, theorieënenzovoort.

Daarom moet je nagaan of het onderwerp van je voorkeur al eerder door anderen is onderzocht. Als vuistregel geldt dat één enkel perspectief (d.w.z. de auteur waarnaar wordt verwezen) leidt tot een minder interessant artikel. Als je deze regel niet volgt, wordt het veel moeilijker om met zinvolle onderzoeksresultaten te komen.

Informatiebronnen

Het is essentieel om alleen gecontroleerde informatiebronnen te gebruiken wanneer je een onderwerp onderzoekt om er zeker van te zijn dat je geloofwaardige informatie onderzoekt.

Google Scholar, PubMed, Google Books of Microsoft Academic zijn slechts enkele diensten die het overwegen waard zijn. Het is mogelijk om wetenschappelijk artikelen, tijdschriften, boeken en ander onderzoeksmateriaal via deze websites.

Stap 2: Een schets of concept van je paper maken

Maak een ruwe mindmap of schets op basis van de lezingen die je tot nu toe hebt gedaan. Je gedachten over het onderwerp kunnen worden opgenomen, evenals belangrijke, inzichtelijke of tot nadenken stemmende opmerkingen. Je kunt zelfs vragen in een schema opnemen als je van plan bent die te beantwoorden tijdens het schrijven van het artikel.

Methode

Kies een methode die geschikt is voor jouw doel. Het is voldoende om je gedachten logisch te ordenen. In gevallen waarin je je schrijven moet reorganiseren, is het makkelijker om een schets door te strepen of aan te vullen dan om alles opnieuw te schrijven.

Stap 3: Het ontwerp van je onderzoek voorbereiden

Laten we nu de kern van de paper schrijven, te beginnen met de proefschrift verklaring, zonder vermelding van de introductie op dit moment. Motiveer je stelling duidelijk en nauwkeurig met ondersteunende gegevens. Sla de conclusie voorlopig over.

Zorg ervoor dat je je gedachten coherent ordent en dat ze elkaar aanvullen. Elke alinea die voortkomt uit de stelling moet een onderwerp hebben. Als een alinea niet past, overweeg dan om deze te verwijderen of je scriptie te herzien.

Zorg ervoor dat je citaten en parafrases correct zijn en dat je bronnen worden vermeld, zelfs als je parafraseert. Zorg ervoor dat je geen informatie van het internet kopieert en plakt.

Een kopie van de plagiaat Voor meer informatie kun je het beleid opvragen bij het kantoor. Op internet vind je ook veel bronnen en hulpmiddelen om te controleren op plagiaat.

Stap 4: Intro, conclusie, illustraties en citaten

Je moet nu de definitieve versie van je werkstuk schrijven. De eerste paragraaf moet een inleiding zijn, en de laatste paragraaf moet de conclusie zijn.

Inleiding

Een inleidende paragraaf eindigt meestal met een of twee stellingen. Zorg ervoor dat je als conclusie verwijst naar toekomstige resultaten en je gedachten in plaats van alleen je stelling te herhalen.

Illustraties

De illustraties daarentegen kun je niet zomaar kopiëren en plakken van internet of van een ander werkstuk. Het toevoegen van relevante afbeeldingen maakt je paper aantrekkelijker en makkelijker leesbaar.

Met Mind the Graphkunnen de leerlingen kiezen uit een enorm aantal illustraties uit verschillende categorieën om hun doelstellingen te bereiken.

Een van de beste eigenschappen is dat het gemakkelijk te gebruiken is voor studenten die het voor het eerst gebruiken. U kunt kiezen uit vele illustratievoorbeelden door te klikken op hier.

Onderzoekspaper: In 5 eenvoudige stappen vanaf nul schrijven
Voorbeeld van hoe u uw visuals kunt maken met Mind the Graph.

Citaten

Citaten moeten correct worden geformatteerd volgens de stijl die je gebruikt (MLA, APA). Je moet een Works Cited (voor MLA) of Bibliografie (voor APA) pagina.

Stap 5: Je onderzoeksverslag proeflezen

Het proeflezen van het eindontwerp is de laatste en laatste stap. Zorg ervoor dat alle secties en grammaticale regels worden nageleefd.

Zorg ervoor dat alle onderdelen en hun citaten kloppen. Neem illustraties op in de juiste rubriek en vermeld de titel. Zorg ervoor dat je je houdt aan de normen van je universiteit met betrekking tot plagiaat.

Door deze vijf stappen in gedachten te houden, kunt u de kunst van het re research paper, hoe het te schrijven, en hoe het te doen op een meer effectieve en strategische manierop tijd en zonder veel gedoe.

[Extra Informatie] Onderzoeksartikel: Hoe te schrijven?

Heb je nog steeds het gevoel dat je meer informatie kunt gebruiken over het schrijven van een onderzoeksverslag? Ons gratis eBook biedt een stap-voor-stap handleiding voor het maken van een sterk wetenschappelijk onderzoekspaper. Leer waardevolle tips over het structureren van je betoog, het citeren van bronnen en het opmaken van je werk voor succes. Download het hier!

Wetenschappelijke cijfers, grafische samenvattingen en infografieken voor uw onderzoek

Mind the Graph vereenvoudigt wetenschappelijke communicatie door onderzoekers in staat te stellen visueel aantrekkelijke figuren, grafische samenvattingen en infographics voor hun onderzoek te maken. Met intuïtieve tools en sjablonen kunnen wetenschappers complexe concepten effectief overbrengen en zo hun impact en bereik in de wetenschappelijke gemeenschap vergroten.

wetenschappelijke illustraties
logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen