Het is typisch voor undergradstudenten om aan het eind van elk semester of in het midden van het jaar een research paper te schrijven. Het kan voor veel studenten lange nachten, druk en ontelbare uren werk betekenen.

Maar is dat wel nodig? Een onderzoeksverslag schrijven is gemakkelijker dan de meeste studenten denken. Het beste advies voor het schrijven van een paper is gewoon je taak op te splitsen in eenvoudige, beheersbare stukken.
 
Als je met gemak een uitstekend academisch werkstuk wilt schrijven, heb je baat bij nuttige tips, een uitgebreid plan van aanpak en enkele handige hulpmiddelen.

Ontdek hoe je het proces van het maken van een research paper vereenvoudigt, hoe je het schrijft, hoe je het onderwerp kiest, hoe je illustraties gebruikt en meer!

1. Kies een geschikt onderwerp om over je onderzoek te schrijven

Het belangrijkste is om een interessant en actueel onderwerp te kiezen. Om een goed onderzoeksverslag te schrijven, moet je rekening houden met verschillende methoden, theorieën, enzovoort.

Daarom moet je nagaan of het onderwerp van je voorkeur al eerder door anderen is onderzocht. Als vuistregel geldt dat één enkel perspectief (d.w.z. de auteur waarnaar wordt verwezen) leidt tot een minder interessant artikel. Als je deze regel niet volgt, wordt het veel moeilijker om met zinvolle onderzoeksresultaten te komen.

Informatiebronnen

Het is essentieel om alleen gecontroleerde informatiebronnen te gebruiken wanneer je een onderwerp onderzoekt, om er zeker van te zijn dat je geloofwaardige informatie onderzoekt.

Google Scholar, PubMed, Google Books of Microsoft Academic zijn slechts enkele diensten die het overwegen waard zijn. Via deze websites kunt u wetenschappelijke artikelen, tijdschriften, boeken en ander onderzoeksmateriaal vinden.

2. Een schets of conceptbeeld maken van je paper

Maak een ruwe mindmap of schets op basis van de lezingen die je tot nu toe hebt gedaan. Je gedachten over het onderwerp kunnen worden opgenomen, evenals belangrijke, inzichtelijke of tot nadenken stemmende opmerkingen. Je kunt zelfs vragen in een schema opnemen als je van plan bent die te beantwoorden tijdens het schrijven van het artikel.

Methode

Kies een methode die geschikt is voor uw doel. Het volstaat je gedachten logisch te ordenen. In gevallen waarin u uw schrijven moet reorganiseren, is het gemakkelijker een schets door te strepen of aan te vullen dan alles opnieuw te schrijven.

3. Voorbereiding van het ontwerp van uw onderzoek

Laten we nu de kern van het werkstuk schrijven, te beginnen met de stelling, zonder de inleiding te noemen. Motiveer je stelling duidelijk en nauwkeurig met ondersteunende gegevens. Sla de conclusie voorlopig over.

Zorg ervoor dat je je gedachten coherent ordent en dat ze elkaar aanvullen. Voor elke paragraaf die voortvloeit uit de stelling moet een onderwerp worden gebruikt. Als een paragraaf niet past, overweeg dan deze te verwijderen of je scriptie te herzien.

Zorg ervoor dat je citaten en parafrases correct zijn en dat je bronnen worden vermeld, zelfs als je parafraseert. Zorg ervoor dat je geen informatie van het internet kopieert en plakt.

Een exemplaar van het plagiaatbeleid van de universiteit is verkrijgbaar bij het kantoor voor meer informatie. Ook op internet zijn veel hulpmiddelen te vinden om plagiaat te controleren.

4. Intro, conclusie, illustraties en citaten

Je moet nu de definitieve versie van je werkstuk schrijven. De eerste paragraaf moet een inleiding zijn, en de laatste paragraaf moet de conclusie zijn.

Inleiding

Een inleidende paragraaf eindigt meestal met een of twee stellingen. Zorg ervoor dat je als conclusie verwijst naar toekomstige resultaten en je gedachten in plaats van alleen je stelling te herhalen.

Illustraties

De illustraties daarentegen kun je niet zomaar kopiëren en plakken van internet of van een ander werkstuk. Het toevoegen van relevante afbeeldingen maakt je paper aantrekkelijker en makkelijker leesbaar.

Met Mind the Graph kunnen de leerlingen kiezen uit een enorm aantal illustraties uit verschillende categorieën om hun doelstellingen te bereiken.

Een van de beste eigenschappen is dat het gemakkelijk te gebruiken is voor studenten die het voor het eerst gebruiken. U kunt kiezen uit vele illustratievoorbeelden door te klikken op hier.

Voorbeeld van hoe u uw visuals kunt maken met Mind the Graph.

Citaten

Citaten moeten correct worden geformatteerd volgens de stijl die je gebruikt (MLA, APA). Je moet een pagina met geciteerde werken (voor MLA) of een literatuurlijst (voor APA) toevoegen.

5. Proeflezen van je onderzoeksartikel

Het proeflezen van het eindontwerp is de laatste en laatste stap. Zorg ervoor dat alle secties en grammaticale regels worden nageleefd.

Zorg ervoor dat alle onderdelen en hun citaten kloppen. Neem illustraties op in de juiste sectie en vermeld de titel. Zorg ervoor dat je de normen van je hogeschool met betrekking tot plagiaat naleeft.

Door deze vijf stappen in gedachten te houden, kunt u de kunst van het re research paper, hoe het te schrijven, en hoe het te doen op een meer effectieve en strategische manierop tijd en zonder veel gedoe.

Research paper, hoe te schrijven? Extra informatie hier

Heb je nog steeds het gevoel dat je meer details kunt gebruiken over hoe je een research paper schrijft? Maak je geen zorgen, hier is een heel eBook met meer informatie over de voorbereiding van een wetenschappelijk onderzoekspaper.

Download dit eBook en leer alles over het schrijven van je paper.

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen