De obicei, studenții de la licență scriu o lucrare de cercetare la sfârșitul fiecărui semestru sau la mijlocul anului. Acest lucru poate însemna nopți lungi, presiune și nenumărate ore de muncă pentru mulți studenți.

Cu toate acestea, trebuie să fie așa? Redactarea unei lucrări de cercetare este de fapt mai ușoară decât cred majoritatea studenților. Cel mai bun sfat despre cum să scrieți o lucrare este pur și simplu să vă împărțiți sarcina în bucăți simple, ușor de gestionat.
 
Dacă doriți să scrieți cu ușurință o lucrare academică remarcabilă, veți beneficia de sfaturi utile, de un plan de acțiune cuprinzător și de câteva instrumente utile.

Descoperiți cum să simplificați procesul de realizare a unei lucrări de cercetare, cum să o scrieți, cum să alegeți subiectul, cum să folosiți ilustrațiile și multe altele!

Pasul 1: Alegeți un subiect adecvat pentru a scrie despre cercetarea dvs.

Cel mai important lucru este să alegeți un subiect interesant și oportun. Pentru a scrie o lucrare de cercetare bună, trebuie să luați în considerare diferite metode, teorii și așa mai departe.

Prin urmare, trebuie să aflați dacă subiectul pe care îl preferați a fost investigat de alții înainte. Ca regulă generală, luarea unei singure perspective (adică autorul de referință) duce la o lucrare mai puțin interesantă. Dacă nu respectați această regulă, va fi mult mai dificil să ajungeți la rezultate semnificative ale cercetării.

Surse de informații

Este esențial să folosiți numai surse de informații verificate atunci când cercetați un subiect, pentru a vă asigura că cercetați informații credibile.

Google Scholar, PubMed, Google Books sau Microsoft Academic sunt doar câteva dintre serviciile care merită luate în considerare. Prin intermediul acestor site-uri web este posibil să găsiți articole științifice, reviste, cărți și alte materiale de cercetare.

Pasul 2: Realizarea unei schițe sau a unei imagini conceptuale a lucrării dvs.

Alcătuiți o hartă mentală sau o schiță aproximativă pe baza lecturilor pe care le-ați făcut până acum. Pot fi incluse gândurile dvs. despre subiect, precum și observații importante, pătrunzătoare sau care vă provoacă la reflecție. Puteți chiar să includeți întrebări într-o schiță dacă intenționați să le răspundeți în timp ce scrieți articolul.

Metoda

Alegeți o metodă care să fie potrivită pentru scopul dumneavoastră. Tot ce este necesar este să vă aranjați gândurile în mod logic. În cazurile în care trebuie să vă reorganizați scrisul, este mai ușor să tăiați sau să adăugați la o schiță decât să rescrieți totul din nou.

Pasul 3: Pregătirea proiectului de cercetare

Să scriem acum corpul lucrării, începând cu enunțul tezei, fără a menționa deocamdată introducerea. Justificați în mod clar și precis afirmația tezei, folosind detalii de susținere. Săriți peste concluzie pentru moment.

Asigurați-vă că vă organizați gândurile în mod coerent și că acestea se completează reciproc. Pentru fiecare paragraf care decurge din declarația de teză ar trebui să se folosească un subiect. Dacă vreun paragraf nu se potrivește, luați în considerare posibilitatea de a-l elimina sau de a vă revizui teza.

Asigurați-vă că citatele și parafrazele sunt corecte și că sursele au fost menționate, chiar și atunci când ați parafrazat. Asigurați-vă că nu copiați și lipiți informații de pe internet.

O copie a politicii de plagiat a colegiului poate fi obținută de la birou pentru mai multe informații.Veți găsi multe resurse și instrumente de verificare a plagiatului și pe internet.

Pasul 4: Introducere, concluzie, ilustrații și citări

Acum trebuie să scrieți proiectul final al lucrării. Primul paragraf ar trebui să fie o introducere, iar ultimul paragraf ar trebui să fie concluzia.

Introducere

Un paragraf introductiv se încheie de obicei cu o teză sau două. Ca o concluzie, asigurați-vă că vă referiți la rezultatele viitoare și la gândurile dumneavoastră, mai degrabă decât să vă reiterați teza.

Ilustrații

Pe de altă parte, ilustrațiile nu pot fi pur și simplu copiate și lipite de pe internet sau din altă lucrare. Adăugarea de imagini relevante va face ca lucrarea dvs. să fie mai atractivă și mai ușor de citit.

Cu Mind the Graph, elevii pot alege dintr-un număr enorm de ilustrații din diverse categorii pentru a-și atinge obiectivele.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale sale este că este ușor de utilizat de către studenții care îl folosesc pentru prima dată. Puteți selecta dintre numeroase exemple de ilustrații făcând clic pe aici.

Exemplu de cum vă puteți crea imagini cu Mind the Graph.

Citate

Citatele trebuie să fie formatate corect, în conformitate cu stilul pe care îl utilizați (MLA, APA). Trebuie să includeți o pagină de lucrări citate (pentru MLA) sau o pagină de bibliografie (pentru APA).

Pasul 5: Corectarea lucrării de cercetare

Corectarea proiectului final este ultimul și ultimul pas. Asigurați-vă că sunt respectate toate secțiunile și regulile gramaticale.

Asigurați-vă că toate părțile și citatele acestora sunt corecte. Includeți ilustrațiile în secțiunea potrivită și menționați titlul. Asigurați-vă că respectați standardele colegiului dvs. în ceea ce privește plagiatul.

Păstrarea acestor cinci pași în minte vă permite să stăpâniți arta de a rția de cercetare, cum să o redactezi și cum să o faci într-un mod mai eficient și strategic., la timp și fără prea multe bătăi de cap.

[Informații suplimentare] Lucrare de cercetare: Cum se scrie?

Încă simți că ai nevoie de mai multe detalii despre cum să scrii o lucrare de cercetare? Cartea noastră electronică gratuită oferă un ghid pas cu pas pentru a elabora o lucrare de cercetare științifică solidă. Aflați sfaturi valoroase despre structurarea argumentului, citarea surselor și formatarea lucrării pentru a avea succes. Descărcați-l aici!

Cifre științifice, rezumate grafice și infografice pentru cercetarea dumneavoastră

Mind the Graph simplifică comunicarea științifică, permițând cercetătorilor să creeze figuri, rezumate grafice și infografice atractive din punct de vedere vizual pentru cercetările lor. Cu ajutorul unor instrumente și șabloane intuitive, oamenii de știință pot transmite concepte complexe în mod eficient, sporindu-și astfel impactul și influența în comunitatea științifică.

ilustrații științifice
logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane