Είναι σύνηθες για τους προπτυχιακούς φοιτητές να γράφουν μια ερευνητική εργασία στο τέλος κάθε εξαμήνου ή στα μέσα του έτους. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλές νύχτες, πίεση και αμέτρητες ώρες εργασίας για πολλούς φοιτητές.

Ωστόσο, πρέπει να συμβαίνει αυτό; Η συγγραφή μιας ερευνητικής εργασίας είναι στην πραγματικότητα ευκολότερη από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι μαθητές. Η καλύτερη συμβουλή για το πώς να γράψετε μια εργασία είναι απλώς να χωρίσετε την εργασία σας σε απλά, διαχειρίσιμα κομμάτια.
 
Αν θέλετε να γράψετε μια εξαιρετική ακαδημαϊκή εργασία με ευκολία, θα επωφεληθείτε από χρήσιμες συμβουλές, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και μερικά χρήσιμα εργαλεία.

Ανακαλύψτε πώς να απλοποιήσετε τη διαδικασία εκπόνησης μιας ερευνητικής εργασίας, πώς να τη γράψετε, πώς να επιλέξετε το θέμα, πώς να χρησιμοποιήσετε εικόνες και πολλά άλλα!

Βήμα 1: Επιλέξτε ένα κατάλληλο θέμα για να γράψετε για την έρευνά σας

Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα. Για να γράψετε μια καλή ερευνητική εργασία, πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορες μεθόδους, θεωρίες κ.ο.κ.

Ως εκ τούτου, πρέπει να μάθετε αν το θέμα που προτιμάτε έχει διερευνηθεί από άλλους στο παρελθόν. Ως γενικός κανόνας, το να λαμβάνετε μόνο μία οπτική γωνία (δηλ. τον συγγραφέα στον οποίο αναφέρεστε) οδηγεί σε μια λιγότερο ενδιαφέρουσα εργασία. Αν δεν ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να καταλήξετε σε σημαντικά ερευνητικά ευρήματα.

Πηγές πληροφοριών

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο επαληθευμένες πηγές πληροφοριών όταν ερευνάτε ένα θέμα, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι ερευνάτε αξιόπιστες πληροφορίες.

Το Google Scholar, το PubMed, το Google Books ή το Microsoft Academic είναι μερικές μόνο από τις υπηρεσίες που αξίζει να εξετάσετε. Είναι δυνατόν να εντοπίσετε επιστημονικά άρθρα, περιοδικά, βιβλία και άλλο ερευνητικό υλικό μέσω αυτών των δικτυακών τόπων.

Βήμα 2: Κάνοντας ένα περίγραμμα ή μια εικόνα της έννοιας της εργασίας σας

Φτιάξτε έναν πρόχειρο χάρτη του μυαλού σας ή ένα περίγραμμα με βάση τις αναγνώσεις που έχετε κάνει μέχρι στιγμής. Μπορούν να συμπεριληφθούν οι σκέψεις σας σχετικά με το θέμα, καθώς και σημαντικές, διεισδυτικές ή προκλητικές παρατηρήσεις. Μπορείτε ακόμη να συμπεριλάβετε ερωτήσεις σε ένα περίγραμμα, αν σκοπεύετε να τις απαντήσετε κατά τη συγγραφή του άρθρου.

Μέθοδος

Αποφασίστε μια μέθοδο που είναι κατάλληλη για το σκοπό σας. Το μόνο που απαιτείται είναι η λογική διάταξη των σκέψεών σας. Σε περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να αναδιοργανώσετε τα γραπτά σας, είναι ευκολότερο να διαγράψετε ή να προσθέσετε σε ένα περίγραμμα παρά να τα ξαναγράψετε όλα από την αρχή.

Βήμα 3: Προετοιμασία του σχεδίου της έρευνάς σας

Ας γράψουμε τώρα το σώμα της εργασίας, ξεκινώντας από τη διατύπωση της θέσης, χωρίς να αναφερθούμε προς το παρόν στην εισαγωγή. Δικαιολογήστε με σαφήνεια και ακρίβεια τη δήλωση θέσης σας χρησιμοποιώντας υποστηρικτικές λεπτομέρειες. Παραλείψτε προς το παρόν το συμπέρασμα.

Βεβαιωθείτε ότι οργανώνετε τις σκέψεις σας με συνοχή και ότι αλληλοσυμπληρώνονται. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα θέμα για κάθε παράγραφο που απορρέει από τη δήλωση θέσης. Αν κάποια παράγραφος δεν ταιριάζει, σκεφτείτε να την αφαιρέσετε ή να αναθεωρήσετε τη θέση σας.

Βεβαιωθείτε ότι οι παραπομπές και οι παραφράσεις σας είναι ακριβείς και ότι οι πηγές σας αναφέρθηκαν, ακόμη και όταν παραφράσατε. Βεβαιωθείτε ότι δεν αντιγράφετε και δεν επικολλάτε πληροφορίες από το διαδίκτυο.

Ένα αντίγραφο της πολιτικής του κολεγίου για τη λογοκλοπή μπορείτε να λάβετε από το γραφείο για περισσότερες πληροφορίες.Θα βρείτε πολλές πηγές και εργαλεία για τον έλεγχο της λογοκλοπής και στο διαδίκτυο.

Βήμα 4: Εισαγωγή, συμπέρασμα, εικονογραφήσεις και παραπομπές

Τώρα πρέπει να γράψετε το τελικό σχέδιο της εργασίας σας. Η πρώτη παράγραφος θα πρέπει να είναι η εισαγωγή και η τελευταία παράγραφος θα πρέπει να είναι το συμπέρασμα.

Εισαγωγή

Μια εισαγωγική παράγραφος συνήθως τελειώνει με μια ή δύο θέσεις. Ως κατακλείδα, φροντίστε να αναφέρεστε στα μελλοντικά αποτελέσματα και τις σκέψεις σας και όχι απλώς να επαναλαμβάνετε τη θέση σας.

Εικονογραφήσεις

Οι εικόνες, από την άλλη πλευρά, δεν μπορούν απλώς να αντιγραφούν και να επικολληθούν από το Διαδίκτυο ή από άλλο έγγραφο. Η προσθήκη σχετικών εικόνων θα κάνει την εργασία σας πιο ελκυστική και πιο ευανάγνωστη.

Με Mind the Graph, οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν από έναν τεράστιο αριθμό εικόνων από διάφορες κατηγορίες για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ένα από τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά του είναι ότι είναι εύκολο στη χρήση για τους μαθητές που το χρησιμοποιούν για πρώτη φορά. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά δείγματα εικονογράφησης κάνοντας κλικ στο εδώ.

Παράδειγμα για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τα οπτικά σας στοιχεία με Mind the Graph.

Παραπομπές

Οι παραπομπές θα πρέπει να μορφοποιούνται σωστά σύμφωνα με το στυλ που χρησιμοποιείτε (MLA, APA). Θα πρέπει να συμπεριλάβετε μια σελίδα παραπομπών (για MLA) ή βιβλιογραφίας (για APA).

Βήμα 5: Διόρθωση της ερευνητικής σας εργασίας

Η διόρθωση του τελικού σχεδίου είναι το τελευταίο και τελικό βήμα. Βεβαιωθείτε ότι τηρούνται όλα τα τμήματα και οι γραμματικοί κανόνες.

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη και οι παραπομπές τους είναι ακριβείς. Συμπεριλάβετε τις εικόνες στο σωστό τμήμα και αναφέρετε τον τίτλο. Φροντίστε να συμμορφώνεστε με τα πρότυπα του πανεπιστημίου σας σχετικά με τη λογοκλοπή.

Κρατώντας αυτά τα πέντε βήματα στο μυαλό σας, μπορείτε να κυριαρχήσετε στην τέχνη του rερευνητική εργασία, πώς να τη γράψετε και πώς να το κάνετε με πιο αποτελεσματικό και στρατηγικό τρόπο, εγκαίρως και χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.

[Πρόσθετες πληροφορίες] Ερευνητική εργασία: Πώς να γράψετε;

Ακόμα νιώθετε ότι χρειάζεστε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς να γράψετε μια ερευνητική εργασία; Το δωρεάν ηλεκτρονικό μας βιβλίο παρέχει έναν βήμα προς βήμα οδηγό για τη σύνταξη μιας ισχυρής επιστημονικής ερευνητικής εργασίας. Μάθετε πολύτιμες συμβουλές για τη δόμηση των επιχειρημάτων σας, την αναφορά των πηγών και τη μορφοποίηση της εργασίας σας για επιτυχία. Κατεβάστε το εδώ!

Επιστημονικά στοιχεία, γραφικές περιλήψεις και γραφικά για την έρευνά σας

Mind the Graph απλοποιεί την επιστημονική επικοινωνία, επιτρέποντας στους ερευνητές να δημιουργούν οπτικά ελκυστικά σχήματα, γραφικές περιλήψεις και infographics για την έρευνά τους. Με διαισθητικά εργαλεία και πρότυπα, οι επιστήμονες μπορούν να μεταφέρουν αποτελεσματικά πολύπλοκες έννοιες, ενισχύοντας τον αντίκτυπο και την εμβέλειά τους στην επιστημονική κοινότητα.

επιστημονικές απεικονίσεις
logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα