Det er typisk for bachelorstuderende at skrive en forskningsopgave i slutningen af hvert semester eller midt på året. Det kan betyde lange nætter, pres og utallige timers arbejde for mange studerende.

Men behøver det at være sådan? At skrive en research paper er faktisk lettere, end de fleste studerende tror. Det bedste råd til, hvordan man skriver en opgave, er simpelthen at dele sin opgave op i enkle, håndterbare dele.
 
Hvis du nemt vil skrive en fremragende akademisk opgave, kan du få gavn af nyttige tips, en omfattende handlingsplan og nogle nyttige værktøjer.

Find ud af, hvordan man forenkler processen med at lave en research paper, hvordan man skriver den, hvordan man vælger emne, hvordan man bruger illustrationer og meget mere!

Trin 1: Vælg et passende emne til at skrive om din forskning

Det vigtigste er at vælge et interessant og aktuelt emne. For at skrive en god research paper skal man tage hensyn til forskellige metoder, teorier osv.

Derfor er du nødt til at finde ud af, om dit foretrukne emne er blevet undersøgt af andre før. En tommelfingerregel er, at hvis man kun tager ét perspektiv (dvs. henviser til en forfatter), bliver det en mindre interessant artikel. Hvis du ikke følger denne regel, vil det være langt sværere at komme frem til meningsfulde forskningsresultater.

Informationskilder

Det er vigtigt kun at bruge verificerede informationskilder, når du undersøger et emne, for at sikre dig, at du undersøger troværdig information.

Google Scholar, PubMed, Google Books eller Microsoft Academic er blot nogle af de tjenester, der er værd at overveje. Det er muligt at finde videnskabelige artikler, tidsskrifter, bøger og andet forskningsmateriale via disse hjemmesider.

Trin 2: Lav en skitse eller et konceptbillede af din artikel

Lav et groft mindmap eller en disposition baseret på det, du har læst indtil nu. Dine tanker om emnet kan inkluderes, såvel som vigtige, indsigtsfulde eller tankevækkende observationer. Du kan endda inkludere spørgsmål i en disposition, hvis du har tænkt dig at besvare dem, mens du skriver artiklen.

Metode

Vælg en metode, der passer til dit formål. At arrangere dine tanker logisk er alt, hvad der kræves. Hvis du har brug for at omorganisere din tekst, er det lettere at strege ud eller tilføje noget til en disposition end at skrive det hele om igen.

Trin 3: Forberedelse af udkastet til din forskning

Lad os nu skrive hoveddelen af opgaven, begyndende med tesen, uden at nævne indledningen i øjeblikket. Begrund klart og præcist din tese ved hjælp af understøttende detaljer. Spring konklusionen over indtil videre.

Sørg for, at du organiserer dine tanker på en sammenhængende måde, og at de supplerer hinanden. Der skal bruges et emne til hvert afsnit, der udspringer af tesen. Hvis et afsnit ikke passer, skal du overveje at fjerne det eller revidere din tese.

Sørg for, at dine citater og parafraser er korrekte, og at dine kilder er angivet, selv når du har parafraseret. Sørg for, at du ikke kopierer og indsætter oplysninger fra internettet.

En kopi af universitetets plagiatpolitik kan fås på kontoret for yderligere information. Du kan også finde mange ressourcer og værktøjer til at tjekke for plagiat på internettet.

Trin 4: Intro, konklusion, illustrationer og citater

Du skal nu skrive det endelige udkast til din opgave. Det første afsnit skal være en introduktion, og det sidste afsnit skal være konklusionen.

Introduktion

Et indledende afsnit slutter som regel med en tese eller to. Som konklusion skal du sørge for at henvise til fremtidige resultater og dine tanker i stedet for bare at gentage din tese.

Illustrationer

Illustrationerne kan på den anden side ikke bare kopieres og indsættes fra internettet eller fra en anden opgave. Tilføjelse af relevante billeder vil gøre din opgave mere tiltalende og lettere at læse.

Med Mind the Graphkan eleverne vælge mellem et enormt antal illustrationer fra forskellige kategorier for at nå deres mål.

En af de bedste funktioner er, at det er nemt at bruge for studerende, der bruger det for første gang. Du kan vælge mellem mange illustrationseksempler ved at klikke på her.

Eksempel på, hvordan du kan skabe dine visuals med Mind the Graph.

Henvisninger

Citater skal formateres korrekt i henhold til den stil, du bruger (MLA, APA). Du skal inkludere en side med "Works Cited" (for MLA) eller "Bibliography" (for APA).

Trin 5: Korrekturlæsning af din forskningsartikel

Korrekturlæsning af det endelige udkast er det sidste og afgørende trin. Sørg for, at alle afsnit og grammatiske regler er overholdt.

Sørg for, at alle dele og deres henvisninger er korrekte. Inkluder illustrationer i det rigtige afsnit, og nævn titlen. Sørg for at overholde standarderne for plagiering på dit universitet.

Hvis du husker disse fem trin, kan du mestre kunsten at rHvordan skriver man en forskningsartikel, og hvordan gør man det på en mere effektiv og strategisk måde?til tiden og uden for meget besvær.

[Ekstra information]. Forskningsartikel: Hvordan skriver man?

Føler du stadig, at du har brug for flere detaljer om, hvordan man skriver en forskningsartikel? Vores gratis e-bog giver en trinvis vejledning i at lave en stærk videnskabelig forskningsartikel. Få værdifulde tips til at strukturere dit argument, citere kilder og formatere dit arbejde, så det bliver en succes. Download den her!

Videnskabelige figurer, grafiske sammenfatninger og infografik til din forskning

Mind the Graph forenkler videnskabelig kommunikation ved at gøre det muligt for forskere at skabe visuelt tiltalende figurer, grafiske abstracts og infografik til deres forskning. Med intuitive værktøjer og skabeloner kan forskere formidle komplekse koncepter effektivt og øge deres gennemslagskraft og rækkevidde i det videnskabelige samfund.

videnskabelige illustrationer
logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner