Cactus Communications (CACTUS), een technologiebedrijf dat wetenschappelijke vooruitgang versnelt, kondigde vandaag de overname aan van Mind the Grapheen SaaS-platform met 's werelds grootste galerij van wetenschappelijk nauwkeurige illustraties. Dankzij deze technologische overname kan CACTUS geautomatiseerde, doe-het-zelf wetenschappelijke figuren en AI-gestuurde oplossingen voor wetenschappelijke communicatie leveren aan de onderzoeksgemeenschap, academische uitgevers en de biowetenschappelijke industrie. 

Door deze overname komt de bedrijfsdivisie van CACTUS direct onder de aandacht, namelijk het merk Impact Science, dat oplossingen biedt voor de verspreiding van wetenschap en het betrekken van onderzoek bij vakgenoten, het publiek en beleidsmakers. Deze strategische investering zal Impact Science helpen sneller op te schalen door een geautomatiseerde DIY-oplossing te bieden die klanten kan helpen nauwkeurige wetenschappelijke cijfers te creëren en het bereik van hun onderzoek te verbeteren. 

"Ik ben enthousiast over deze overname omdat deze perfect aansluit bij de visie van CACTUS om wetenschappelijke vooruitgang mogelijk te maken door middel van technologie. Nu er elk jaar zoveel onderzoekspapers worden gepubliceerd, is het moeilijker geworden om de aandacht van de lezer te trekken. Onderzoekers moeten inhoud samenstellen in alternatieve vormen van wetenschappelijke communicatie (bijv. posters, infographics, grafische samenvattingen) die boeiender zijn en een langdurige impact kunnen hebben. Wij geloven dat deze overname ons zal helpen te voldoen aan de veranderende aard van de eisen van de klant door middel van de AI-gestuurde oplossingen van Mind the Graph. Bovendien kunnen we zo producten aanbieden die ons dienstenaanbod aanvullen. We zullen deze strategische overnames voortzetten om ons technologieaanbod uit te breiden, zodat we adequaat kunnen voldoen aan de behoeften van wereldwijde klanten in de academische wereld en de biowetenschappelijke industrie," aldus Abhishek Goel, CEO & medeoprichter, CACTUS

Opgericht in 2016 door een farmacologisch onderzoeker en een ontwerper, groeide de technologische onderneming in minder dan zeven jaar uit tot het toonaangevende infografieënplatform voor wetenschappelijke communicatie. Fabricio Pamplona, medeoprichter, Mind the Graph, Dit partnerschap zal Mind the Graph helpen sneller te groeien en een veel grotere groep klanten te bereiken, omdat het kan profiteren van CACTUS' kennis van de sector en zijn aanzienlijke aanwezigheid in verschillende regio's."

Nishchay Shah, CTO, CACTUS, een belangrijke drijvende kracht achter de technologievisie van CACTUS, wiens team verantwoordelijk is voor het toezicht op de technische integratie van het team en het aanbod van het nieuw verworven platform met het bestaande technologieaanbod van CACTUS, zei: "De producten en technologieën van Mind the Graph passen goed bij onze visie om de industrie te voorzien van AI-aangedreven producten. We zijn enthousiast om verder te bouwen op de bestaande AI-oplossingen om onze klanten wereldwijd de beste waarde te bieden."

CACTUS is vastbesloten haar technologieaanbod op te schalen om de wereldwijde onderzoekersgemeenschap, academische uitgevers en de biowetenschappelijke industrie van dienst te zijn. Een andere recente technologiegedreven stap van CACTUS is de overname van UNSILO, een in Denemarken gevestigd kunstmatige intelligentie (AI) en Natural Language Processing (NLP) bedrijf dat gespecialiseerd is in tekstanalyse, linguïstiek en data science. CACTUS heeft ook geïnvesteerd in Scholarcyeen technologiebedrijf dat machinaal leren toepast om gestructureerde gegevens en kennissamenvattingen uit wetenschappelijke inhoud te halen. Daarnaast heeft CACTUS een aanzienlijk belang in Kudos, een bekroond AI analytics powered networking en communicatie tracking platform voor het versnellen van onderzoeksimpact. CACTUS zet zich in voor de vooruitgang van de wetenschap via zijn verschillende bedrijven en investeringen in start-ups die in deze richting werken en streeft ernaar om meer van dergelijke verenigingen te blijven creëren.

Voor meer informatie over CACTUS, ga naar www.cactusglobal.com

Over Cactus Communicatie

Cactus Communications (cactusglobal.com), opgericht in 2002, is een technologiebedrijf dat wetenschappelijke vooruitgang versnelt. CACTUS lost problemen op voor onderzoekers, universiteiten, uitgevers, academische verenigingen en life science organisaties door middel van innovatieve producten en diensten ontwikkeld onder de merknamen Editage, Cactus Life Sciences, Researcher.Life, Impact Science, UNSILO, Paperpal en Cactus Labs. CACTUS heeft kantoren in Princeton, Londen, Aarhus, Singapore, Beijing, Shanghai, Seoul, Tokyo en Mumbai; een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 3.000 experts; en klanten uit meer dan 190 landen. CACTUS wordt beschouwd als een pionier op het gebied van best practices op de werkplek en is de afgelopen jaren consequent uitgeroepen tot een fantastische werkplek. 

Over Mind the Graph 

Mind the Graph is een SAAS-platform waarmee gebruikers mooie en effectieve wetenschapsfiguren kunnen maken. Het is opgericht door de gezamenlijke inspanningen van een biowetenschappelijk onderzoeker en een grafisch ontwerper. De focus van het platform is om producten te creëren die wetenschappers in staat stellen om impactvolle infographics van hoge kwaliteit te ontwerpen met voorgemonteerde wetenschappelijk accurate illustraties die beschikbaar zijn op een online platform. Het platform levert ook ontwerpdiensten voor farmaceutische en gezondheidszorgbedrijven, om het begrip en de toepassing van gezondheidszorgproducten te verbeteren.

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen