Drosophila melanogaster of fruitvliegen zijn een van de belangrijkste modellen in medische en wetenschappelijke studies. De belangrijkste reden waarom zij zo belangrijk zijn, is dat het genoom van de fruitvlieg volledig is ontcijferd en sterk lijkt op dat van de mens.

De genoomverwantschap is zo nauw dat studies kunnen worden gesimuleerd bij fruitvliegen en vervolgens uitgebreid naar de mens, ook al liggen beide groepen ver uit elkaar in de evolutionaire schaal. Bovendien maakt de kennis over het genoom van fruitvliegen het mogelijk om onderzoeken uit te voeren die gemakkelijker te voorspellen zijn.

Enkele van de populairste onderzoeken naar fruitvliegen zijn die waarbij het fenotype verandert. De wilde soort ziet er ongeveer zo uit:

drosophila melanogaster

Naarmate het genoom wordt gewijzigd, worden echter ook sommige kenmerken gewijzigd.

Mind the Graph is een DIY platform dat zich richt op het verbeteren van wetenschapscommunicatie. Met dat in gedachten namen we iets simpels als fruitvliegjes en probeerden we te bedenken wat een geneticus nodig zou hebben om zijn werk te illustreren.Drosophila melanogasterOp ons platform hebben we veel unieke illustraties en enkele effecten om de bruikbaarheid te verbeteren. Met dat in gedachten besloten we tot een functionele en eenvoudige tool die voor alle wetenschappers toegankelijk is. Dus maakten we Drosophila melanogaster illustratie die mutaties mogelijk maakt!

drosophila melanogaster

Wat betekent dat? Dat je de meest geschikte fruitvlieg illustratie voor je kunt vinden en hun oogkleuren kunt veranderen zodat het overeenkomt met de genoom mutatie die je zoekt.

Mind the Graph is een plek waar wetenschappers hun behoeften kunnen presenteren. Premium gebruikers hebben een aanvraagdienst waarin ze kunnen vragen om illustraties met specificaties die beter werken voor hun onderzoek.

Wij staan 100% open voor suggesties en zijn altijd op zoek naar uitbreiding van onze illustratie bibliotheek. Wat de prijs betreft, met een lage investering kunt u eindelijk uw onderzoek op een eenvoudige en mooie manier presenteren.

Waarom niet? nu aanmelden?

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen