Drosophila melanogaster или плодовите мушици са един от най-важните модели в медицинските и научните изследвания. Основната причина, поради която те са толкова важни, е, че геномът на плодовите мушици е напълно разкодиран и е много подобен на човешкия.

Връзката между геномите е толкова близка, че изследванията могат да се симулират върху плодови мушици и след това да се разпространят върху хора, въпреки че двете групи са далеч една от друга в еволюционната скала. Освен това познанията за генома на плодовите мушици дават възможност за провеждане на изследвания, които са по-лесно предвидими.

Едни от най-популярните изследвания върху плодови мушици са тези, които променят техния фенотип. Дивите видове изглеждат почти така:

drosophila melanogaster

Въпреки това, тъй като геномът се променя, някои характеристики също се променят.

Mind the Graph е платформа "Направи си сам", която има за цел да подобри комуникацията в областта на науката. С оглед на това взехме нещо толкова просто като плодови мушици и се опитахме да помислим от какво би имал нужда един генетик, за да илюстрира работата си.Drosophila melanogasterВ нашата платформа имаме много уникални илюстрации и някои ефекти, за да подобрим нейната използваемост. Имайки предвид това, решихме да имаме функционален и прост инструмент, до който да имат достъп всички учени. Така направихме Drosophila melanogaster илюстрация, която позволява да се случват мутации!

drosophila melanogaster

Какво означава това? Можете да намерите най-подходящата за вас илюстрация на плодова мушица и да промените цветовете на очите ѝ, така че да съответстват на търсената от вас геномна мутация.

Mind the Graph е място, където учените могат да представят своите нужди. Премиум потребителите разполагат с услуга за заявки, в която могат да поискат илюстрация със спецификации, които работят по-добре за техните изследвания.

Ние сме 100% отворени за предложения и винаги се стремим да увеличим библиотеката си с илюстрации. Що се отнася до цената, с ниска инвестиция най-накрая можете да представите изследванията си по лесен и красив начин.

Защо не влезте сега?

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони