Δεν είναι εύκολο να είσαι ερευνητής. Πρέπει να να είστε συγκεντρωμένοι και ανθεκτικοί για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές προκλήσεις. Έτσι, αποφασίσαμε να δώσουμε μια μικρή βοήθεια και να σας παρουσιάσουμε τις "8 συμβουλές για να βελτιώσετε την έρευνά σας"

1. Κάντε μια καλή ερώτηση

Πριν καν σκεφτείτε τα χρήματα ή το αντικείμενο του έργου, αφιερώστε χρόνο στο ερώτημα που θέλετε να θέσετε με την έρευνά σας. Το ερώτημά σας θα σας καθοδηγήσει όταν όλα θολώνουν. Και πιστέψτε με, θα θολώσουν.

8 συμβουλές για να βελτιώσετε την έρευνά σας

2. Διαβάστε πολύ

Όταν νομίζετε ότι έχετε διαβάσει αρκετά, διπλασιάστε τα. Καθημερινά δημοσιεύονται επιστημονικές εργασίες. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις νέες τάσεις στον τομέα της έρευνάς σας και μείνετε ενημερωμένοι.

3. Ξέρετε πού πηγαίνετε

Σκεφτείτε τη διαδικασία κατασκευής ενός έργου και την εκτέλεσή του. Αφιερώστε χρόνο στον προγραμματισμό του επόμενου βήματος και σκεφτείτε τα πιθανά αποτελέσματα. Αν ξέρετε πού θέλετε να πάτε με την έρευνά σας, θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε το δρόμο.

4. Ζητήστε τη γνώμη άλλων ερευνητών

Η άποψη των ομοτίμων πεθαίνει. Αντίθετα, οι προεκτυπώσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Διαθέστε την έρευνά σας σε άλλους επιστήμονες και λάβετε πληροφορίες για το τι πρέπει να βελτιώσετε. Θα ολοκληρώσετε την έρευνά σας πολύ πιο θεμελιωμένη και έτοιμη να δημοσιεύσετε σε ένα καλό περιοδικό.

8 συμβουλές για να βελτιώσετε την έρευνά σας

5. Σκεφτείτε σαν ξένος

Οι απλοί άνθρωποι και οι καλύτεροι ερευνητές του τομέα σας έχουν κάτι κοινό: δεν θα ενδιαφερθούν για την έρευνά σας αν δεν είναι εύκολα κατανοητή και σχετική για αυτούς. Δείξτε ότι κατέχετε τα ευρήματά σας και ότι ξέρετε πώς να τα παρουσιάσετε με απλό και οργανωμένο τρόπο. Τα infographics και οι γραφικές περιλήψεις είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να το πετύχετε αυτό.

6. Μάθετε πώς να πουλάτε τη δουλειά σας

Ναι, όλοι θέλουμε να δημοσιευτούμε. Ωστόσο, σωρεία καλών ερευνών δημοσιεύονται καθημερινά και κανείς δεν τις ακούει. Χρησιμοποιήστε κανάλια για να διαδώσετε την έρευνά σας, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα συνέδρια. Οι νέες τεχνολογίες είναι το κλειδί για τη διάδοση του λόγου σας, οπότε χρησιμοποιήστε τις με έξυπνο τρόπο!

8 συμβουλές για να βελτιώσετε την έρευνά σας

7. Τα αρνητικά αποτελέσματα είναι επίσης αποτελέσματα

Μάθετε πώς να διαβάζετε τα αποτελέσματά σας. Είτε είναι αρνητικά είτε θετικά, ερμηνεύστε τα και καταλάβετε τι σας λένε. Μερικές φορές η "λάθος κατεύθυνση" μπορεί να σας δείξει μια νέα οπτική γωνία.

8. Μην προσπαθήσετε να γράψετε ολόκληρη την εργασία σε μια μέρα

Η εκμάθηση του τρόπου συγγραφής μιας επιστημονικής εργασίας απαιτεί χρόνο. Χρησιμοποιήστε την πρώτη εργασία που γράψατε ως κάτι για να εξελιχθείτε. Αφού γράψετε τα πάντα, πάρτε μια βαθιά ανάσα και κάντε μια παύση. Μόλις επιστρέψετε στην εργασία σας, θα μπορέσετε να βρείτε τα λάθη που σας ξέφυγαν.

Ο ακαδημαϊκός χώρος φέρνει πολλές προκλήσεις. Εύρεση νέων εργαλείων για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την έρευνά σας είναι πάντα μια καλή ιδέα. Έτσι, να είστε περίεργοι και τολμηροί!8 συμβουλές για να βελτιώσετε την έρευνά σας

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα