Όταν παράγουμε ένα άρθρο, θέλουμε να φτάσει σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, σωστά; Ένας πολύ καλός τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι μέσω των infographics.

Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν μιλάμε για infographics, μπορούμε να μιλήσουμε και για εικονογραφήσεις, γραφικές αφαιρέσεις, εικόνες και διαγράμματα. Όλα αυτά είναι μηχανισμοί που βοηθούν στην κατανόηση του περιεχομένου καθιστώντας το πιο διδακτικό, απλό και γρήγορο.

Οι άνθρωποι είναι οπτικά όντα, δηλαδή η επικοινωνία μέσω εικόνων είναι ήδη φυσική και κατανοητή από όλους. Με άλλα λόγια, όταν χρησιμοποιούμε αυτά τα εργαλεία στα άρθρα μας, θα έχουμε κάτι οπτικά εντυπωσιακό και αξιομνημόνευτο στην έρευνά μας.

Μπορεί να μιλάμε για τη βιολογία, την ιατρική ή ακόμη και τη φιλοσοφία, η ιδέα της χρήσης infographics στις δημοσιεύσεις σας μπορεί πράγματι να βοηθήσει στην αύξηση των προβολών της δημοσίευσης, καθώς και στον αντίκτυπό της. Δείτε μερικά παραδείγματα: 

 

Φυσικοί ξενιστές Coronavirus δύναμη της κοινωνικής αποστασιοποίησης infographics

 

Τα infographics δεν χρειάζεται να περιέχουν όλες τις πληροφορίες του άρθρου σας, αλλά πρέπει να έχουν τα πιο σημαντικά σημεία, μαζί με εικόνες που κάνουν τις πληροφορίες αυτές πιο διδακτικές, όπως μπορείτε να δείτε στα παραπάνω παραδείγματα. Επιπλέον, τα infographics βοηθά επίσης στα εξής:

 

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Όταν μιλάμε για κάτι προσιτό, δεν μιλάμε μόνο για γλώσσα, αλλά και για πληροφορίες που μπορούν να γίνουν εύκολα κατανοητές από άλλους ανθρώπους.

 

PERSUASIVE

Επειδή οι εικόνες είναι ευκολότερο να αφομοιωθούν και να κατανοηθούν από το κείμενο, βοηθούν επίσης στη δύναμη της πειθούς, δηλαδή κάνουν τον αναγνώστη να κατανοήσει ευκολότερα τα σημεία σας.

 

ΑΝΑΜΝΗΣΙΜΟ

Ένα infographic βοηθά την έρευνά σας να γίνει πιο εντυπωσιακή, άλλωστε, το να θυμάσαι μια εικόνα, μια γραφική πληροφορία, είναι τελικά λίγο πιο εύκολο από το να θυμάσαι πολύ κείμενο, έτσι δεν είναι;

 

Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, η χρήση infographics, οποιουδήποτε τύπου, μπορεί να προσθέσει πολλά στο άρθρο σας! Τι περιμένετε;! Πάρτε όλες αυτές τις συμβουλές και φτιάξτε το δικό σας!

Θέλετε βοήθεια για την εξεύρεση τρόπων παραγωγής αυτών των infographics;

[Γνωρίστε την πλατφόρμα μας!]

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα