Δεν είναι εύκολη υπόθεση να τραβήξετε και να κρατήσετε την προσοχή των παιδιών και των εφήβων. Αλλά αν είστε δάσκαλος, το γνωρίζετε ήδη (πολύ καλά). Γι' αυτό, γράφω αυτό το άρθρο για να σας βοηθήσω σε αυτό το έργο. Ως εκπαιδευτικοί, έχουμε την πρόκληση να εξηγήσουμε την επιστημονική εκπαίδευση με τρόπο που να προκαλεί την περιέργεια. Ας δούμε, λοιπόν, τρεις τρόπους για να το πετύχουμε αυτό.

01. Εξηγήστε πώς λειτουργεί η επιστημονική μέθοδος

Δείξτε τους πώς μπορούν επίσης να γίνουν επιστήμονες, με περιέργεια και ερωτήσεις, αντί να τους δίνετε απλώς απαντήσεις σε κονσέρβες. Επιπλέον, η συζήτηση για την επιστημονική μέθοδο είναι μια εξαιρετική στρατηγική για την καταπολέμηση της ψευδοεπιστήμης και των ψευδών ειδήσεων. Εξάλλου, θα δώσουν μεγαλύτερη αξία στην επιστήμη.

επιστημονική μέθοδος 2

02. Δώστε τους "πραγματικές εργασίες" αξιολόγησης

Αντί για κλασικές εξετάσεις, μπορείτε να τους δώσετε εργασίες όπως η δημιουργία μιας λύσης για ένα πραγματικό πρόβλημα. Ρωτήστε τους πράγματα που δεν μπορούν να βρουν στο google.

03. Χρήση οπτικών πόρων

Οι οπτικοί πόροι είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την επιστημονική εκπαίδευση, επειδή οι αφηρημένες έννοιες είναι πιο δύσκολο να κατανοηθούν. Οι επιστημονικές απεικονίσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να εξηγήσετε αφηρημένα ή μικρά πράγματα όπως μόρια, άτομα, κύτταρα ή κλίμακες. Είναι επίσης πιο φιλικές από τις πραγματικές εικόνες, οπότε χρησιμοποιήστε τις ως σύμμαχο για να δείξετε την ανθρώπινη ανατομία ή τις ιατρικές διαδικασίες.

κλίμακα dna

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα γι' αυτό, δείτε αυτές τις αναρτήσεις:

Όλα αυτά τα infographics δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας το Mind the Graph, μια διαδικτυακή πλατφόρμα για επιστήμονες, καθηγητές και μαθητές. Έχουμε στη διάθεσή σας πάνω από οκτώ χιλιάδες επιστημονικές απεικονίσεις. Αν δεν είστε ακόμη χρήστης του mind the graph, μπορείτε να δοκιμάσετε τώρα δωρεάν:

mind the graph επιστημονικές απεικονίσεις

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα