ZIKV er en farlig virus, der hærger verden. Derfor studerer forfatteren i dette tilfælde dens replikation i den voksne menneskehjerne.

Zikavirus (ZIKV) inficerer voksent hjernevæv og forårsager hukommelsessvigt hos mus

En gruppe fra School of Pharmacy under ledelse af Claudia Figueiredo (2019) har undersøgt, hvordan zikavirus replikeres i hjernevæv fra voksne mennesker og forringer synapser og hukommelse hos mus. Zikavirus er en arbovirus, der tilhører Flaviviridae-familien, som er ansvarlig for et nyligt stort udbrud i Latinamerika.

ZIKV er blevet fundet i hjernen og CSF hos voksne patienter. NS2B-immunreaktivitet kolokaliseres med NeuN-immunreaktive celler, men ikke med GFAP eller F4/80, hvilket indikerer, at neuroner er mål for ZikV i det modne humane væv. Hos voksne immunkompetente mus, der er inficeret med intracerebroventrikulær infusion af ZIKV, påvises høje niveauer af ZikV-RNA i frontal cortex og hippocampus, og modne neuroner er den vigtigste celletype, der inficeres.

Forhøjede niveauer af TNF-α i hjernen, intens mikrogliose, opreguleret ekspression af komplementsystemets proteiner (C1q og C3) og skader på hippocampus-synapserne er verificeret.

Undersøgelsen omfattede 9 lige store kvadranter.

Kontroller Originalartikel her.

Grafiske oversigter drevet af Mind the Graph

Fremstillet med Mind the Graph

Den første figur repræsenterer det tilfælde, hvor de humane temporallapskortikale vævsfragmenter blev skåret i 400 µm skiver og holdt i kultur i 4 dage før inkubation med ZIKV (107 PFU) eller mock medium i 1 time, efterfulgt af udvaskning. 

Fremstillet med Mind the Graph

Det andet viser, at voksne mus fik en infusion af 105 PFU ZIKV, UV-inaktiveret ZIKV eller mock-medium i den cerebrale laterale ventrikel.

Konklusionerne synes at bakke op om, hvad man tidligere vidste om dette emne: "ZIKV er rettet mod hukommelsesrelaterede hjerneområder, uanset om infektionsvejen er central eller perifer. Virussen er blevet påvist i CSF hos voksne patienter med neurologiske komplikationer," hævdede Figueiredo.

De foreslår, at fremtidige studier, der har til formål at undersøge den langsigtede neurodegenerative virkning af ZIKV-infektion, er berettigede. Ved at identificere måder, hvorpå man kan forhindre signalabnormaliteter, der fører til hjernedysfunktion, kan man bane vejen for interventionsstrategier, der kan forsinke eller forhindre udviklingen af alvorlige neurologiske tilstande.

Artiklernes effekt og ydeevne

Vi kan analysere med Altmetric data, at denne artikels online opmærksomhedsscore er højere end 95% af alle andre artikler af samme alder i Nature Tidsskrifter.

Kilde Altmetric

Brug også infografikkens kraft til at booste din artikel! Start en kreation på Mind the Graph.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner