ZIKV on vaarallinen virus, joka tuhoaa maailmaa. Siksi tässä tapauksessa tekijä tutkii sen replikaatiota aikuisen ihmisen aivoissa.

Zikavirus (ZIKV) tarttuu aikuisten aivokudokseen ja aiheuttaa muistihäiriöitä hiirissä.

Claudia Figueiredon (2019) johtama farmasian laitoksen ryhmä tutki, miten zikavirus lisääntyy aikuisen ihmisen aivokudoksessa ja heikentää synapseja ja muistia hiirissä. Zikavirus on Flaviviridae-heimoon kuuluva arbovirus, joka on vastuussa viimeaikaisesta suuresta taudinpurkauksesta Latinalaisessa Amerikassa.

ZIKV:tä on löydetty aikuispotilaiden aivoista ja aivoselkäydinnesteestä. NS2B-immunoreaktiivisuus kolokalisoitui NeuN-immunoreaktiivisten solujen kanssa, mutta ei GFAP:n tai F4/80:n kanssa, mikä osoittaa, että ZikV kohdistuu neuroneihin kypsässä ihmiskudoksessa. Aikuisilla immunokompetenteilla hiirillä, jotka infektoitiin ZIKV:n intraserebroventrikulaarisella infuusiolla, havaittiin suuria määriä ZikV:n RNA:ta otsalohkon aivokuoressa ja hippokampuksessa, ja kypsät neuronit ovat pääasiallinen solutyyppi, joka sai tartunnan.

Aivojen kohonneet TNF-α-pitoisuudet, voimakas mikroglioosi, komplementtijärjestelmän proteiinien (C1q ja C3) säännelty ilmentyminen ja hippokampuksen synapsien vaurioituminen on varmistettu.

Tutkimuksessa oli mukana 9 yhtä suurta kvadranttia.

Tarkista alkuperäinen artikkeli täällä.

Mind the Graph:n käyttämät graafiset tiivistelmät

Valmistettu Mind the Graph

Ensimmäisessä kuvassa on tapaus, jossa ihmisen ohimolohkon aivokuoren kudosfragmentit leikattiin 400 µm:n viipaleiksi ja niitä pidettiin viljelyssä 4 päivää ennen inkubointia ZIKV:llä (107 PFU) tai mock-mediumilla 1 tunnin ajan, minkä jälkeen ne huuhdeltiin pois. 

Valmistettu Mind the Graph

Toisessa näytetään, että aikuiset hiiret saivat infuusiona 105 PFU ZIKV:tä, UV-inaktivoitua ZIKV:tä tai mock-mediumia aivojen sivukammioon.

Johtopäätökset näyttävät tukevan sitä, mitä aiheesta on aiemmin tiedetty: "ZIKV kohdistuu muistiin liittyville aivoalueille riippumatta siitä, onko tartuntareitti keskus- vai ääreisperäinen. Virusta on havaittu neurologisia komplikaatioita sairastavien aikuispotilaiden aivoselkäydinnesteessä", Figueiredo väitti.

He ehdottavat, että tulevat tutkimukset, joilla pyritään tutkimaan ZIKV-infektion pitkäaikaisia neurodegeneratiivisia vaikutuksia, ovat perusteltuja. Aivojen toimintahäiriöihin johtavien signaalipoikkeavuuksien ehkäisemisen keinojen tunnistaminen voisi viitoittaa tietä interventiostrategioille, joilla voidaan viivästyttää tai ehkäistä vakavien neurologisten sairauksien kehittymistä.

Paperit Vaikutus ja suorituskyky

Voimme analysoida Altmetric tiedot, joiden mukaan tämän asiakirjan verkkohuomion pistemäärä on korkeampi... kuin 95% kaikista muista samanikäisistä artikkeleista luonnossa. Lehdet.

Lähde Altmetric

Hyödynnä infografiikan voimaa myös artikkelisi tehostamiseen! Aloita luominen osoitteessa Mind the Graph.

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit