Всички студенти, които търсят висше учебно заведение, вероятно биха използвали една и съща дума, за да опишат преживяването: непреодолимо. Има безкрайно много фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на училище: класации, резултати на завършилите, демографски данни за студентите, преподаватели, налични програми и курсове, заетост на възпитаниците, студентски живот и много други. Това количество статистически данни би накарало всекиго да се замисли, да не говорим за бъдещите студенти, които вече са стресирани от това дали ще издържат приемните изпити или ще бъдат приети в мечтаното училище. Процесът на сравняване на училищата и избор на подходящото трябва да е лесната част!

Ето защо използваме инфографики.

Доклад за индустрията за 2019 г., публикуван от международната търсачка за висше образование educations.com установи, че инфографиките играят огромна роля при вземането на решение от студентите за избор на колеж или университет. Според доклада, учениците са 105% по-склонни да цитират инфографики като фактор, който влияе при избора на един университет пред друг. Когато вземат решение между две или повече програми, студентите са 75% по-склонни да оценят инфографиките като много важни. Това доказва, че визуалната информация като инфографиките придобива все по-голямо влияние.Представяне на информация с изображения и интересни графики привлича по-ефективно вниманието на читателите. отколкото само текст. Студентите, които преглеждат бързо университетски уебсайт за бърза статистика и факти за училището или програмата, са по-склонни да отделят време за четене на инфографика, отколкото на отделен текст или статистика. Освен научните доказателства за потреблението на информация, защо студентите са все по-привлечени от инфографиките, когато вземат важни решения в академичната си кариера?

  • Лесно сравняване на статистически данни

Изборът на колеж или университет не се изчерпва с усещането, което студентът изпитва, когато се разхожда из кампуса му. Съществуват много статистически променливи, които могат да се сравняват между училищата или дори между програмите. Например: 

  • Къде се намират най-добрите програми в областта, която ги интересува? 
  • Ако търсят малко училище с хуманитарен профил, колко студенти посещават университета? 
  • Какъв процент от учениците са чуждестранни? 
  • Какво е съотношението между мъжете и жените в студентската общност? 
  • Какъв процент от хората, изучаващи програмата, са си намерили работа в съответната област?

Инфографиката може да покаже всички тези статистически данни! Можете да използвате карта на света, за да илюстрирате къде се намират най-добрите училища по медицина. Освен това графики като кръговите могат да илюстрират демографските данни на студентите, а стълбовидните диаграми могат да илюстрират по-големия ви шанс да получите мечтаната работа с университетска диплома. Всички тези факти и статистически данни могат да изглеждат доста безвкусни, когато са изброени в цифри, но могат оживее с няколко графики! Възможността за визуализиране на разликите между училищата може да помогне на учениците да видят ясен победител.

Пример за инфографика с използване на диаграми
Пример за инфографика с използване на диаграми
  • Спестете ценно време

Поради големия брой статистически данни, които трябва да се сравнят, или може би защото ученикът сравнява различни училища или програми, вземането на решение за висше образование може да отнеме много време. Ето защо всеки инструмент, който спестява време на студентите, е ценен. Когато показвате данните с помощта на инфографики, често е достатъчен само бегъл поглед, за да може студентът да получи добра представа за училището или програмата. В миналото бъдещите ученици прелистваха страници с текст, за да съберат най-важната информация за училището. За да спестите на учениците време и усилия, можете да представите информацията ясно с помощта на инфографики.

  • Ангажирайте се със съдържанието

За разлика от традиционното писмено съдържание, графичните изображения насърчават читателите да да взаимодействат и да се ангажират с представената информация.. Тя превръща потребителя от пасивен читател в активен участник, като по този начин прави информацията по-запомняща се. Съобщаването на университетска статистика в инфографика има допълнителното предимство на разпознаваемост на марката. Информацията трябва да се запечата в паметта на студента. Инфографика, която използва цветовете на училището и се заиграва с теми като неговия талисман или забележителност, може да направи това. Визуално ангажиращата информация оказва влияние.

пример за инфографика, използваща синьото като основен цвят
Пример за инфографика, използваща синьото като основен цвят

Ясно е защо толкова много ученици разчитат на инфографиките, за да вземат важни решения в академичната си кариера. Инфографиките помагат на учениците да сравняват статистически данни за училища и програми, лесно да разглеждат и усвояват информацията и да се ангажират пълноценно с фактите. В заключение, бъдещето на инфографиките в областта на академичните науки изглежда светло.

Изображенията и шаблоните, използвани в тази публикация, са от Mind the Graph. Опитайте!

Биография на автора

Кили Уизероу е автор на findcourses.com и educations.com, сайтове, посветени на това да помагат на хората да намерят най-доброто образование за тях. Възпитаничка на училища в САЩ, Франция и Швеция, тя знае колко важно е влиянието на образованието върху живота ви. Следвайте я в LinkedIn ако споделяте нейната страст към корпоративното и студентското образование!

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони