Париж, Франция и Сан Диего, Калифорния (27 октомври 2016 г.) - AgileBio, водещ световен доставчик на инструменти за съвместна работа, които повишават производителността и проследимостта на научните екипи в промишлеността и академичните среди, и Mind the Graph, лидер в областта на творческите инфографики за науките за живота, обяви днес технологично партньорство и интеграция.
Партньорството осигурява нова приставка за научна комуникация за електронния лабораторен бележник LabCollector.

AgileBio обявява технологично партньорство и интеграция с Mind the Graph

Електронната лабораторна тетрадка (ELN), за тези, които я познават, позволява на изследователите да документират, споделят и търсят експерименти. По този начин ръководителите на лабораториите могат да управляват и следят по-ефективно текущите проекти в лабораторията, които са достъпни онлайн и се споделят между колегите. Те могат не само да анотират своите експерименти, но и да изградят съвместна мрежа от споделени ресурси (споделяне на експерименти, протоколи, реактиви и консумативи, клетъчни линии, праймери и т.н.) и да свържат своите проби, реактиви, клетъчни линии, праймери и много други в техния експериментален контекст.

Тъй като взетите решения се основават на лабораторна информация, наличието на надеждна система, която да служи като хранилище за лабораторна информация, може да ви позволи да вземате по-добри и по-бързи решения. Заедно с инфографиките на Mind the Graph потребителите на LabCollector ELN могат да предоставят на своите сътрудници мощни визуални послания за своите експерименти и тяхното въздействие.

Mind the Graph е онлайн платформа, която ви помага да създавате изображения с професионално качество, с невероятни илюстрации, направени от учени за учени. Инфографиките на Mind the Graph позволяват на изследователите да предават силни послания в плакати, статии, презентации, а сега и в LabCollector ELN, създавайки по-голяма видимост на своите изследвания. Mind the Graph разполага с ексклузивно научно съдържание на високо ниво с над 3 000 научни илюстрации и ако не намерите това, което търсите, можете лесно да го направите сами или да поискате услуги по заявка.

AgileBio и Mind the Graph вярват, че това партньорство ще предостави мощни инструменти на учените, като подобри сътрудничеството и комуникацията в рамките на научната общност.

Пиер Родригес, основател на AgileBio, казва: "Научното сътрудничество е в основата на решенията LabCollector и Mind the Graph. Вярваме, че укрепването на комуникацията и сътрудничеството в лабораторията с LabCollector ELN е това, от което науката се нуждае, а партньорството с инфографиките на Mind the Graph ще позволи комуникация чрез мощни визуални инструменти в лабораторията, а също и извън нея, във вашите постери и презентации".

"Фабрисио Памплона, основател на Mind the Graph: "Радваме се да стартираме тази нова интеграция с LabCollector, тъй като тя пренася нашата платформа там, където е необходима. Нашето стойностно предложение е да превърнем науката в по-визуална и по-малко сложна.

Досега нашите клиенти използваха Mind the Graph за създаване на графични резюмета и презентации, но аз наистина вярвам, че той може да бъде полезен и на по-ранни етапи от изследванията - от лабораторните протоколи и схемите на експериментите. По-доброто разбиране на даден лабораторен протокол може да спести време и пари, които са толкова оскъдни в живота ни.

Ето защо това партньорство е толкова специално."

За Mind the Graph

Mind the Graph е инфографска платформа, която позволява на студенти и преподаватели да създават атрактивни фигури за своите статии и уроци. Платформата съчетава обширна библиотека от научни илюстрации с интуитивен онлайн интерфейс. Използвайте Mind the Graph и създавайте мощни фигури, които увеличават видимостта и разбирането на вашата наука за по-широк кръг.

За AgileBio

AgileBio е лидер в предоставянето на инструменти за съвместна работа, които повишават производителността и проследимостта на научните екипи в индустрията и академичните среди. Мисията на AgileBio е да разработва гъвкав и иновативен софтуер, като например нашия основен продукт LabCollector, и по този начин да превръща изследователските екипи в по-гъвкави структури. LabCollector е уникален интранет базиран софтуер, който позволява централизирано управление на всички лабораторни данни. С помощта на LabCollector лабораторните екипи могат да се възползват от ефективен обмен на информация и достъп до нея. AgileBio също така изгражда и внедрява персонализирани и пакетни ИТ решения, които отговарят на изискванията на силно конкурентни компании и лаборатории. Клиентите ни се обръщат към нас отново и отново, защото ни се доверяват, че ще направим нещата правилно от самото начало.

За да сте в крак с последните новини от AgileBio, абонирайте се за техния бюлетин на адрес www.labcollector.com/ . Запитванията на медиите могат да се отправят към marketing@agilebio.com

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони