Paris, Frankrike & San Diego, Kalifornien (27 oktober 2016) - AgileBio, en ledande global leverantör av samarbetsverktyg som förbättrar forskningsproduktiviteten och spårbarheten för forskargrupper inom industrin och den akademiska världen, och Mind the Graphledande inom kreativ infografik för biovetenskap, tillkännagav idag ett tekniskt partnerskap och integration.
Partnerskapet ger en ny plugin för vetenskaplig kommunikation för LabCollector Electronic Lab Notebook.

AgileBio tillkännager teknikpartnerskap och integration med Mind the Graph

Electronic Lab Notebook (ELN), för de som är bekanta, gör det möjligt för forskare att dokumentera, dela och söka experiment. På så sätt kan labbcheferna hantera och följa de aktuella projekten i labbet mer effektivt, eftersom de är tillgängliga online och delas mellan kollegor. De kan inte bara kommentera sina experiment, utan också bygga ett samarbetsnätverk med delade resurser (dela experiment, protokoll, reagenser och förnödenheter, cellinjer, primers etc.) och länka sina prover, reagenser, cellinjer, primers och många andra i sitt experimentella sammanhang.

Eftersom de beslut som fattas baseras på labbinformation kan du fatta bättre och snabbare beslut om du har ett tillförlitligt system som fungerar som ditt arkiv för labbinformation. Tillsammans med Mind the Graph-infografiken kan LabCollector ELN-användare leverera kraftfulla visuella budskap till sina medarbetare om sina experiment och dess inverkan.

Mind the Graph är en onlineplattform som hjälper dig att skapa bilder av professionell kvalitet, med otroliga illustrationer gjorda av forskare för forskare. Med Mind the Graph:s infografik kan forskare leverera kraftfulla budskap i posters, artiklar, presentationer och nu även i LabCollector ELN för att skapa större synlighet för sin forskning. Mind the Graph har exklusivt vetenskapligt innehåll på hög nivå med över 3 000 vetenskapliga illustrationer och om du inte hittar det du letar efter kan du enkelt göra det själv eller be om tjänster på begäran.

AgileBio och Mind the Graph tror att detta partnerskap kommer att ge forskarna kraftfulla verktyg genom att förbättra samarbetet och kommunikationen inom forskarvärlden.

Pierre Rodrigues, grundare av AgileBio, säger: "Vetenskapligt samarbete är kärnan i LabCollector och Mind the Graph-lösningarna. Vi tror att stärkt kommunikation och samarbete i labbet med LabCollector ELN är vad vetenskapen behöver, partnerskapet med Mind the Graph infografik kommer att möjliggöra kommunikation genom kraftfulla visuella verktyg i labbet och även utanför labbet, i dina affischer och presentationer "

"Fabricio Pamplona, grundare av Mind the Graph: "Vi är glada över att lansera denna nya integration med LabCollector, eftersom den tar vår plattform till där den behövs. Vårt värdeförslag är att göra vetenskapen mer visuell och mindre komplicerad.

Hittills har våra kunder använt Mind the Graph för att skapa grafiska sammanfattningar och presentationer, men jag tror verkligen att det kan vara användbart i tidigare forskningsstadier, från labbprotokoll och experimentscheman. Att öka förståelsen för ett labbprotokoll kan spara tid och pengar, som är så knappa i våra liv.

Det är därför detta partnerskap är så speciellt."

Om Mind the Graph

Mind the Graph är en plattform för infografik som gör det möjligt för studenter och professorer att skapa attraktiva figurer för sina uppsatser och kurser. Plattformen kombinerar ett omfattande bibliotek av vetenskapliga illustrationer med ett intuitivt online-gränssnitt. Använd Mind the Graph och skapa kraftfulla figurer som ökar synligheten och förståelsen för din vetenskap till en bredare publik.

Om AgileBio

AgileBio är ledande inom tillhandahållande av samarbetsverktyg som förbättrar forskningsproduktiviteten och spårbarheten för forskargrupper inom industrin och den akademiska världen. AgileBios uppdrag är att utveckla flexibel och innovativ programvara, såsom vår huvudprodukt LabCollector, och därmed göra forskargrupper till mer agila strukturer. LabCollector är en unik intranätbaserad programvara som möjliggör centraliserad hantering av all laboratoriedata. Genom att använda LabCollector kan labbteam dra nytta av effektiv informationsdelning och åtkomst. AgileBio bygger och implementerar också skräddarsydda och paketerade IT-lösningar som uppfyller kraven från mycket konkurrenskraftiga företag och laboratorier. Våra kunder vänder sig till oss gång på gång eftersom de litar på att vi gör rätt från början.

För att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna från AgileBio, anmäl dig till deras nyhetsbrev på www.labcollector.com/ . Förfrågningar från media kan ställas till marketing@agilebio.com

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar