Vetenskap fungerar tillsammans med många andra områden - som det alltid borde vara! Idag har vi samlat det bästa av vetenskap online inom tre olika områden: konst, teknik och kommunikation.
Varför då? Därför att vi anser att vi måste tänka på vetenskap på ett annat sätt. Och med annorlunda menar vi något mycket enkelt: vi måste börja tänka på vetenskap på ett sätt som gör att icke-forskare blir intresserade av den.

Vi forskare arbetar inte bara för våra egna syften. Vi arbetar för vårt samhälle och för att förstå universum omkring oss. Så varför ska vi hålla våra resultat för oss själva?
Du kanske tycker att det är fånigt, men de här exemplen är mycket kreativa sätt att närma sig fler människor.

Och det är den enda anledningen till att dessa exempel är bland de 3 bästa inom vetenskap online!

Trots allt en människa

Tänker du någon gång under dagen på vad din kropp är uppbyggd av? Jag slår vad om att det första du tänker på är ben eller ett skelett. Korrekt, men vad mer? Fotografen Jan Kriwol och den digitala konstnären Markos Kay tänkte på något annat: cirkulationssystemet. Klicka på bilden nedan för att se hela deras arbete.

Topp 3: det bästa av vetenskap online

360º National Geographic

Dokumentärer är fantastiska, ja. Men vad sägs om att ta dem till en helt ny nivå? Den National Geographic producerar många 360º-videor på YouTube för att ge oss - dokumentärälskare - en annorlunda upplevelse. Här är en av mina favoriter.

Topp 3: det bästa av vetenskap online

SciBabe: bra vetenskap och lite humor

Nej, vetenskap är inte något tråkigt. Faktum är att vissa forskare är online för att bevisa det. SciBabe är allt annat än lamt. Med korrekta vetenskapliga fakta och syraskämt kan vem som helst lära sig coola saker från Yvette d'EntremontB.A. i teater, B.S. i kemi och masterexamen i forensisk vetenskap med inriktning på biologisk kriminalistik

Topp 3: det bästa av vetenskap online

 

Om du gillar våra Top 3 för bästa vetenskap online, kolla in "Coola vetenskapliga knep för din forskning“!Topp 3: det bästa av vetenskap online

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar