Η επιστήμη συνεργάζεται με πολλούς άλλους τομείς - όπως θα έπρεπε πάντα να συμβαίνει! Σήμερα συγκεντρώσαμε για εσάς τα καλύτερα της επιστήμης online σε τρεις διαφορετικούς τομείς: τέχνη, τεχνολογία και επικοινωνία.
Γιατί; Επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να σκεφτούμε την επιστήμη με διαφορετικό τρόπο. Και με τον όρο διαφορετικά εννοούμε κάτι πολύ απλό: πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για την επιστήμη με τον τρόπο που οι μη επιστήμονες θα ενδιαφερθούν γι' αυτήν.

Εμείς, οι επιστήμονες, δεν εργαζόμαστε μόνο για τους δικούς μας σκοπούς. Εργαζόμαστε για την κοινωνία μας και για να κατανοήσουμε το σύμπαν γύρω μας. Επομένως, γιατί θα πρέπει να κρατήσουμε τα ευρήματά μας για τον εαυτό μας;
Μπορεί να το θεωρείτε ανόητο, αλλά αυτά τα παραδείγματα εδώ είναι πολύ δημιουργικοί τρόποι για να προσεγγίσετε περισσότερους ανθρώπους.

Και αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο αυτά τα παραδείγματα βρίσκονται στο Top 3 των καλύτερων της επιστήμης στο διαδίκτυο!

Ανθρώπινος τελικά

Περνάτε κάποια στιγμή της ημέρας σκεπτόμενοι από τι είναι φτιαγμένο το σώμα σας; Στοιχηματίζω ότι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι τα οστά ή ένας σκελετός. Σωστά, αλλά τι άλλο; Ο φωτογράφος Jan Kriwol και ο ψηφιακός καλλιτέχνης Markos Kay σκέφτηκαν κάτι άλλο: το κυκλοφορικό σύστημα. Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε το πλήρες έργο τους.

Top 3: τα καλύτερα της επιστήμης στο διαδίκτυο

360º National Geographic

Τα ντοκιμαντέρ είναι φοβερά, ναι. Τώρα τι θα λέγατε να τα πάτε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο; Το National Geographic παράγει πολλά βίντεο 360º στο YouTube για να προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία σε εμάς τους λάτρεις των ντοκιμαντέρ. Εδώ είναι ένα από τα αγαπημένα μου.

Top 3: τα καλύτερα της επιστήμης στο διαδίκτυο

SciBabe: καλή επιστήμη και λίγο χιούμορ

Όχι, η επιστήμη δεν είναι κάτι βαρετό. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι επιστήμονες βρίσκονται στο διαδίκτυο για να το αποδείξουν. SciBabe είναι τα πάντα εκτός από κουτσός. Με ακριβή επιστημονικά γεγονότα και αστεία με οξύ, ο καθένας μπορεί να μάθει ωραία πράγματα από Yvette d'Entremont, B.A. στο θέατρο, B.S. στη χημεία και μεταπτυχιακός τίτλος στην εγκληματολογική επιστήμη με έμφαση στη βιολογική εγκληματολογία.

Top 3: τα καλύτερα της επιστήμης στο διαδίκτυο

 

Αν σας άρεσε το Top 3 best of science online, ελέγξτε το "Δροσερά επιστημονικά κόλπα για την έρευνά σας“!Top 3: τα καλύτερα της επιστήμης στο διαδίκτυο

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα