Wetenschap werkt samen met vele andere gebieden - zoals het altijd zou moeten zijn! Vandaag hebben wij voor u het beste van de wetenschap online verzameld op drie verschillende gebieden: kunst, technologie en communicatie.
Waarom? Omdat wij vinden dat we op een andere manier over wetenschap moeten denken. En met anders bedoelen we iets heel eenvoudigs: we moeten over wetenschap gaan denken op de manier waarop niet-wetenschappers er belangstelling voor krijgen.

Wij, wetenschappers, werken niet alleen voor onszelf. Wij werken voor onze samenleving en om het universum om ons heen te begrijpen. Dus, waarom zouden we onze bevindingen voor onszelf houden?
Je denkt misschien dat het dom is, maar deze voorbeelden hier zijn zeer creatieve manieren om meer mensen te benaderen.

En dat is de enige reden waarom deze voorbeelden uit de Top 3 beste van de wetenschap online komen!

Menselijk.

Denkt u op enig moment van de dag na over waar uw lichaam van gemaakt is? Ik wed dat het eerste waar je aan denkt botten of een skelet is. Correct, maar wat nog meer? De fotograaf Jan Kriwol en de digitale kunstenaar Markos Kay dachten aan iets anders: de bloedsomloop. Klik op de foto hieronder om hun volledige werk te zien.

Top 3: het beste van wetenschap online

360º National Geographic

Documentaires zijn geweldig, ja. Hoe zit het met ze naar een heel nieuw niveau te brengen? De National Geographic produceert veel 360º video's op YouTube om ons - documentaire liefhebbers - een andere ervaring te bieden. Hier is een van mijn favorieten.

Top 3: het beste van wetenschap online

SciBabe: goede wetenschap en een beetje humor

Nee, wetenschap is niet iets vervelends. Eigenlijk zijn sommige wetenschappers online om het te bewijzen. SciBabe is alles behalve saai. Met nauwkeurige wetenschappelijke feiten en zure grappen, kan iedereen coole dingen leren van Yvette d'EntremontB.A. in theater, B.S. in chemie, en master in forensische wetenschap gericht op biologische criminalistiek.

Top 3: het beste van wetenschap online

 

Als je onze Top 3 beste van wetenschap online leuk vindt, kijk dan eens naar "Leuke wetenschappelijke trucs voor uw onderzoek“!Top 3: het beste van wetenschap online

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen