Formarea de sferoizi și organoizi dezactivați prin inhibarea FGFR în celulele de CCR provenite de la pacienți este mult mai ușor de înțeles cu ajutorul ilustrațiilor Mind the Graph.

Schema creată de autor arată că biopsiile chirurgicale au fost digerate enzimatic pentru a obține o suspensie de celule unice. Celulele naive nesortate au fost cultivate în mediu CSC-mediu conținând FGF2 sau cu inhibitorul FGFR SU-5402.

Rolul factorului de creștere a fibroblastului 2 (FGF2) în auto-reînnoirea celulelor stem ale cancerului colorectal a fost investigat.

În "FGF Signalling in the Self-Renewal of Colon Cancer Organoids", Jörg Otte și colegii săi (2019) au raportat că, atunci când celulele unice naive au fost încorporate în Matrigel și cultivate în mediul CSC, s-a observat o auto-organizare mai complexă la toți pacienții analizați.

S-a constatat că genele direct asociate cu EMT împreună cu un fenotip mezenchimal și de auto-reînnoire (TGFB3, ID1, ID2 și ID4) au fost supraexprimate în organoizi.

În timp ce inhibarea FGFR a dus la o semnalizare MAPK îmbunătățită, au observat o diferențiere indusă, o pierdere a majorității markerilor celulelor stem și un fenotip epitelial.

Celulele stem canceroase sunt o subpopulație de celule maligne capabile să se auto-reînnoiască și să servească drept sursă continuă de celule tumorale diferențiate. În unele protocoale de cultivare a CSC, factorul de creștere a fibroblastelor 2 este un ingredient important pentru menținerea caracterului stem.

Pe de altă parte, în organoidele cultivate cu mediu CSC, au detectat inducerea TGF-β și a tuturor celor patru membri ai familiei de gene inhibitoare de diferențiere.

În cercetare au fost implicați 9 pacienți consecutivi, neselectați, cu CCR.

Verificați articolul original aici.

Rezumat grafic powered by Mind the Graph

Fabricat cu Mind the Graph

Unele dintre concluziile lor ar putea consolida ceea ce se știa anterior despre acest domeniu: "Genele asociate pluripotenței NANOG, LIN28 și SALL1 au fost exprimate exclusiv de hESC. Termenii GO "reglarea negativă a căii de semnalizare BMP" și "transducția semnalului proteinei SMAD" au fost detectați în cultura noastră de hESC", a sugerat Otte.

Autorii recunosc că "analiza GO-term a acestui set de gene a dat doar câteva rezultate semnificative din cauza numărului redus de gene reglementate în mod obișnuit. Majoritatea acestor GO-termeni pentru starea CSC-mediu au fost asociate cu transcripția activă, proliferarea celulară sau creșterea absorbției de glucoză.

După inhibarea FGFR, am găsit regulatori ai ciclului celular, precum și multe gene adnotate cu "diferențierea celulelor epiteliale", "digestia" sau "transportul acizilor biliari și al sărurilor biliare"."

Lucrări Impact și performanță

Putem analiza cu Altmetric date că scorul de atenție online al acestei lucrări este mai mare decât 68% din toate celelalte articole de o vârstă similară din Scientific Reports.

Sursa Altmetrics

Îmbunătățiți accesibilitatea articolului dvs. și cu ajutorul infograficelor.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane