Een wetenschappelijk artikel schrijven is al moeilijk genoeg, toch? Nou, niets is zo erg dat het niet erger kan worden. Voor de meeste mensen is een van de moeilijkste onderdelen hoe ze de wetenschappelijke gegevens moeten presenteren. Daarom hebben we besloten je een handje te helpen bij het kiezen van het soort grafiek dat je moet gebruiken!

Om te beginnen zijn er in principe vier soorten gegevenspresentatie: Vergelijking, Verdeling, Relatie en Samenstelling. Elk daarvan heeft een reeks grafieken die specifiek zijn voor het soort gegevens dat u hebt. Als u twijfelt over wat u moet gebruiken, vraag uzelf dan eerst af "wat is de aard van mijn gegevens?". Pas na het beantwoorden van deze vraag kunt u de juiste grafiek kiezen.

Je weet al welk type gegevens je hebt? Geweldig! U bent klaar om de beste grafiek voor uw onderzoek uit te zoeken!

Vergelijkingstabel

Welke kaart moet ik gebruiken?

Verdelings- en verhoudingstabel

Welke kaart moet ik gebruiken?

Samenstellingstabel

Welke kaart moet ik gebruiken?

Tegenwoordig worstelen we met een onmetelijke hoeveelheid beschikbare informatie. Deze hoeveelheid is overweldigend en belet ons voortdurend volledig op de hoogte te blijven. Daarom is het uiterst belangrijk om goed te communiceren. Dat wil zeggen, je gemakkelijk verstaanbaar maken. Dit is vooral essentieel in de wetenschappelijke wereld, omdat goed communiceren kan bepalen of je onderzoek wordt opgemerkt of niet.

Als uw lezers moeite hebben om te begrijpen wat u zegt, betekent dit dat uw communicatie is mislukt. De juiste grafiek kan u helpen uw communicatie efficiënt te maken.

Een wetenschappelijk artikel vergt veel energie en tijd. Het is altijd een goed idee om na te denken over de hulpmiddelen die je gebruikt om het op te bouwen en te presenteren. Als je ook hulp nodig hebt bij andere onderdelen van je onderzoek, lees dan ons bericht "8 tips om je onderzoek te verbeteren" .

Voel je je klaar om het beste wetenschappelijke artikel van je leven te schrijven?

Welke kaart moet ik gebruiken?

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen