Tieteellisen artikkelin kirjoittaminen on tarpeeksi vaikeaa, eikö niin? No, mikään ei ole niin huono, ettei se voisi enää pahentua. Useimmille ihmisille yksi vaikeimmista osista on tieteellisen tiedon esittäminen. Tästä syystä päätimme antaa hieman apuamme ja auttaa sinua valitsemaan, minkälaista kaaviota sinun tulisi käyttää!

Ensinnäkin on olemassa periaatteessa neljä tiedon esitystapaa: Vertailu, Jakauma, Suhde ja Koostumus. Jokaisella niistä on oma kaaviojoukkonsa, joka sopii erityisesti kyseiselle tietotyypille. Jos olet epävarma siitä, mitä käyttäisit, kysy ensin itseltäsi, millaisia tietoja minulla on. Vasta kun olet vastannut tähän kysymykseen, voit valita oikean kaavion.

Tiedätkö jo, millaisia tietoja sinulla on? Mahtavaa! Olet valmis löytämään parhaan kaavion tutkimustasi varten!

Vertailukaavio

Mitä taulukkoa minun pitäisi käyttää?

Jakelu- ja suhdekaavio

Mitä taulukkoa minun pitäisi käyttää?

Koostumuskaavio

Mitä taulukkoa minun pitäisi käyttää?

Nykyään kamppailemme mittaamattoman suuren tietomäärän kanssa. Tämä määrä on ylivoimainen ja estää meitä saamasta koko ajan täysin ajantasaista tietoa. Tästä syystä on äärimmäisen tärkeää viestiä hyvin. Se tarkoittaa, että tulee helposti ymmärretyksi. Tämä on erityisen tärkeää tiedemaailmassa, sillä hyvä viestintä voi ratkaista, huomataanko tutkimuksesi vai ei.

Jos lukijoillasi on vaikeuksia ymmärtää, mitä sanot, viestintäsi on epäonnistunut. Oikea kaavio voi auttaa sinua tekemään viestinnästäsi tehokasta.

Tieteellinen artikkeli vaatii paljon energiaa ja aikaa. On aina hyvä miettiä, millaisia välineitä käytät sen laatimiseen ja esittämiseen. Jos tarvitset apua myös tutkimuksen muiden osien kanssa, lue postauksestamme "8 vinkkiä tutkimuksen parantamiseen" .

Oletko valmis kirjoittamaan elämäsi parhaan tieteellisen artikkelin?

Mitä taulukkoa minun pitäisi käyttää?

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit