Η συγγραφή μιας επιστημονικής εργασίας είναι αρκετά δύσκολη, σωστά; Λοιπόν, τίποτα δεν είναι τόσο κακό που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο. Για τους περισσότερους ανθρώπους, ένα από τα πιο δύσκολα σημεία είναι ο τρόπος παρουσίασης των επιστημονικών δεδομένων. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να δώσουμε ένα χεράκι και να σας βοηθήσουμε με την επιλογή του τύπου του διαγράμματος που πρέπει να χρησιμοποιήσετε!

Πρώτα απ' όλα, υπάρχουν βασικά τέσσερις τύποι παρουσίασης δεδομένων: Σύγκριση, Κατανομή, Σχέση και Σύνθεση. Καθένας από αυτούς έχει ένα σύνολο διαγραμμάτων ειδικά για τον τύπο δεδομένων που έχετε. Εάν αμφιβάλλετε για το τι να χρησιμοποιήσετε, αναρωτηθείτε πρώτα "ποια είναι η φύση των δεδομένων μου;". Μόνο αφού απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα, είστε έτοιμοι να αποφασίσετε το σωστό διάγραμμα.

Γνωρίζετε ήδη τον τύπο των δεδομένων που διαθέτετε; Φοβερό! Είστε έτοιμοι να βρείτε το καλύτερο διάγραμμα για την έρευνά σας!

Διάγραμμα σύγκρισης

Τι διάγραμμα πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Διάγραμμα διανομής και σχέσεων

Τι διάγραμμα πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Διάγραμμα σύνθεσης

Τι διάγραμμα πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Στις μέρες μας, παλεύουμε με έναν ανυπολόγιστο όγκο διαθέσιμων πληροφοριών. Αυτή η ποσότητα είναι υπερβολική και μας εμποδίζει να ενημερωνόμαστε πλήρως συνεχώς. Για το λόγο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επικοινωνούμε καλά. Αυτό σημαίνει, να γίνεστε εύκολα κατανοητός. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στον επιστημονικό κόσμο, καθώς η καλή επικοινωνία μπορεί να καθορίσει αν η έρευνά σας θα γίνει αντιληπτή ή όχι.

Αν οι αναγνώστες σας δυσκολεύονται να καταλάβουν τι λέτε, σημαίνει ότι η επικοινωνία σας έχει αποτύχει. Το σωστό διάγραμμα μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε την επικοινωνία σας αποτελεσματική.

Μια επιστημονική εργασία απαιτεί πολλή ενέργεια και χρόνο. Είναι πάντα καλή ιδέα να σκέφτεστε τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για την κατασκευή και την παρουσίασή της. Αν χρειάζεστε επίσης κάποια βοήθεια για άλλα μέρη της έρευνάς σας, διαβάστε την ανάρτησή μας "8 συμβουλές για να βελτιώσετε την έρευνά σας" .

Αισθάνεστε έτοιμοι να γράψετε την καλύτερη επιστημονική εργασία της ζωής σας;

Τι διάγραμμα πρέπει να χρησιμοποιήσω;

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα