Det er svært nok at skrive en videnskabelig artikel, ikke? Intet er så slemt, at det ikke kan blive værre. For de fleste mennesker er en af de sværeste dele, hvordan man præsenterer de videnskabelige data. Derfor har vi besluttet at give dig en lille hånd og hjælpe dig med at vælge den type diagram, du skal bruge!

Først og fremmest er der grundlæggende fire typer af datapræsentation: Sammenligning, fordeling, relation og sammensætning. Hver af dem har et sæt diagrammer, der er specifikke for den type data, du har. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal bruge, skal du først spørge dig selv "hvad er mine data?". Først når du har besvaret dette spørgsmål, er du klar til at vælge det rigtige diagram.

Ved du allerede, hvilken type data du har? Fantastisk! Du er klar til at finde det bedste diagram til din forskning!

Sammenligningsskema

Hvilket diagram skal jeg bruge?

Distributions- og relationsdiagram

Hvilket diagram skal jeg bruge?

Diagram over sammensætning

Hvilket diagram skal jeg bruge?

I dag kæmper vi med en umådelig stor mængde tilgængelig information. Denne mængde er overvældende og forhindrer os i at blive fuldt opdateret hele tiden. Af den grund er det ekstremt vigtigt at kommunikere godt. Det vil sige at gøre sig let forståelig. Det er især vigtigt i den videnskabelige verden, da god kommunikation kan afgøre, om din forskning bliver bemærket eller ej.

Hvis dine læsere har svært ved at finde ud af, hvad du siger, betyder det, at din kommunikation har fejlet. Det rigtige diagram kan hjælpe dig med at gøre din kommunikation effektiv.

En videnskabelig artikel kræver en masse energi og tid. Det er altid en god idé at tænke over de værktøjer, du bruger til at opbygge og præsentere den. Hvis du også har brug for hjælp til andre dele af din forskning, så læs vores indlæg "8 tips til at forbedre din forskning" .

Føler du dig klar til at skrive dit livs bedste videnskabelige artikel?

Hvilket diagram skal jeg bruge?

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner