Pandemieën zijn het populairste onderwerp van onderzoek in 2020. De impact van de COVID-19 pandemie op ons leven heeft ons allen ertoe aangezet dit omvangrijke onderwerp te onderzoeken. 

Studenten, onderzoekers, professoren - velen zijn hun onderzoek naar pandemieën begonnen om hun waardevolle bevindingen onder de aandacht te brengen en de wereld op de een of andere manier te helpen.

Bent u ook begonnen met uw onderzoek over het onderwerp pandemieën? Dan heb je een goed begin.

In dit uitgebreide artikel over pandemische onderzoekspapers bespreken we hoe je een hoogwaardig onderzoekspaper over pandemieën kunt maken. 

Als je op zoek bent naar inspiratie van andere onderzoekspapers over pandemieën, hoef je niet elders te zoeken. Wij hebben voor u gezorgd. 

Wij hebben een aantal van de beste onderzoekspapers over pandemieën onderzocht en de patronen geanalyseerd die deze papers onderscheiden.

We hebben dezelfde kenmerken hier opgesomd, zodat je een winnend onderzoeksverslag over pandemieën kunt maken door het pad te volgen van enkele van de beste pandemische onderzoeksverslagen die er zijn.

What We Have Learnt From Top Research Papers on Pandemics

Grondige samenvatting is noodzakelijk

Abstract is zonder meer een van de belangrijkste onderdelen van een onderzoeksverslag. Hetzelfde geldt met name voor een onderzoeksverslag over het onderwerp pandemieën.

We zijn honderden onderzoeken naar pandemieën tegengekomen. En het eerste wat onze aandacht trekt is de samenvatting. 

Als uw samenvatting zorgvuldig is opgesteld door een voorproefje te geven van de inhoud van uw onderzoeksartikel, dan zal elke geïnteresseerde persoon worden aangespoord om uw hele paper te lezen.

De samenvatting is de eerste indruk die je maakt op je lezers. Daarom is het essentieel dat je hier veel tijd aan besteedt en het goed doet.

Abstracts moeten de essentie van je hele research paper over pandemieën in een kort formaat weergeven. Dit kan gemakkelijk fout gaan.

Via je samenvatting moet je ervoor zorgen dat je een korte maar gedetailleerde uitleg geeft over het onderwerp van je onderzoeksartikel. 

Je moet ook verwoorden welk werk je hebt gedaan tijdens het maken van dit onderzoeksdocument over pandemieën en hoe het nuttig kan zijn voor de lezer.

Je kunt beginnen met het schrijven van je samenvatting nadat je klaar bent met het schrijven van je hele paper. Dit zal je helpen om de essentie van het hele artikel in een paar woorden weer te geven en tegelijkertijd krachtig en aantrekkelijk te klinken voor de lezers.

U kunt de belangrijkste hypothese van uw introductie en conclusie aan je samenvatting toe te voegen. Identificeer ook de belangrijkste resultaten van uw onderzoekspaper en voeg ze op een zinvolle manier toe aan het abstract.

U moet ervoor zorgen dat het abstract samenhangend en zinvol klinkt, zelfs op zichzelf. De lezer zou niet het hele pandemie-onderzoeksartikel moeten doornemen om het abstract van het paper te begrijpen.

Dit onderzoeksartikel over de COVID-19 pandemie illustreert het perfecte voorbeeld van hoe een goed abstract eruit moet zien.

Het abstract begint met een pijnpunt en vertelt de lezer hoe dit onderzoeksartikel een oplossing heeft voor het probleem door middel van een historisch voorspellingsmodel.

Je moet begrijpen dat je praat over een gevoelig onderwerp als pandemieën.

Uw onderzoeksartikel heeft de kracht om de lezer in een nieuwe richting te sturen en de wereld op de een of andere manier te helpen. 

Zorg er dus voor dat het abstract duidelijk de voordelen vermeldt van het lezen van uw volledige onderzoeksartikel over pandemieën.

Verwijzingen naar de geschiedenis zijn belangrijk

Natuurlijk is de basis van elk onderzoeksdocument het eerdere onderzoek dat erover is gepubliceerd. Dat geldt ook voor pandemische onderzoekspapers.

Wanneer u een onderzoeksverslag over pandemieën schrijft, is het van vitaal belang dat u verwijst naar de geschiedenis van onderzoeksverslagen die over dezelfde of soortgelijke pandemieën zijn gepubliceerd.

Door op deze manier naar de geschiedenis te verwijzen terwijl je je onderzoeksverslag over een pandemie maakt, kun je een solide basis voor het document leggen. 

Zo zullen je lezers je automatisch geloofwaardiger vinden, omdat ze weten dat je bevindingen niet ongegrond zijn. En dat je heel wat kennis hebt over het onderwerp in kwestie.

De lezers zouden weten dat u hebt geleerd, verwezen en geëvolueerd bent van wat reeds over de pandemie is gepubliceerd.

Het is als terugkijken naar het raam van het verleden en bepalen wat er gedaan is en wat we ervan geleerd hebben.

Als je bijvoorbeeld een onderzoeksverslag maakt over de COVID-19 pandemie, dan heeft het geen zin om opnieuw te beginnen. 

Er is al veel onderzoek gedaan naar COVID-19. U moet dus al het onderzoek naar andere relevante virussen en hun evolutie door de jaren heen raadplegen. 

Zo kun je iets nieuws brengen aan de tabel. Anders zou je onderzoeksartikel wel eens ongegrond en onbeduidend kunnen zijn. 

Bovendien zal een verwijzing naar de geschiedenis je interesses en inspiratie aanwakkeren. Je wordt dan overspoeld met nieuwe ideeën en gezichtspunten voor je pandemie-onderzoekspaper. Dit kan zelfs leiden tot je doorbraak in het onderzoek naar deze pandemie.

Uiteindelijk zal een verwijzing naar de geschiedenis u helpen diep in uw oplossing te duiken en de hoogst mogelijke kwaliteit van uw onderzoekspapieren af te leveren.

Dit onderzoeksdocument over de verspreiding van de pest in Europa is bijvoorbeeld sterk gebaseerd op historische gegevens en observaties van de pandemie.

Relevante geografische aspecten maken rapporten relevant

Terwijl je werkt aan je pandemisch onderzoeksverslag, moet je overwegen om specifieke geografische locaties. 

Veel pandemieën treffen bepaalde geografische locaties meer dan andere locaties. Of sommige pandemieën treffen verschillende geografische locaties op verschillende manieren. In elk van deze gevallen kan uw onderzoek naar specifieke locaties de belangstelling van uw lezers wekken.

Het verzamelen van gegevens over geografische locaties om bepaalde punten te beweren of resultaten te voorspellen kan een enorme positieve impact hebben op uw lezers. Uw pandemisch onderzoeksdocument zal goed resoneren en dus moeiteloos opvallen.

Het vermelden van geografische aspecten kan een gunstig middel zijn om over te brengen wat u met uw pandemisch onderzoeksverslag probeert te bereiken.

Dit zal de context van je paper. Dit zal gebeuren omdat je etnische, culturele en geografische observaties krijgt om je bevindingen te ondersteunen en effectief te communiceren met je publiek. 

Er zal veel meer over uw pandemie-onderzoeksartikel worden gesproken en ernaar worden verwezen. Zelfs niet-technische mensen zullen geïnteresseerd zijn in uw unieke bevindingen over pandemieën.

Bijvoorbeeld, dit onderzoeksdocument over Etiologisch agens van de pest heeft een specifieke sectie gewijd aan de geografische verspreiding en incidentie van de pandemie. Ze hebben ook een super-gebruikelijke visuele weergave voor hetzelfde. Dit resoneert veel beter met de lezers.

Pandemiedocumenten zijn onvolledig zonder grafieken en tabellen

Bij het doornemen van alle onderzoekspapers over pandemieën was het meest voorkomende patroon of de meest voorkomende observatie dat de meeste van deze papers visuele elementen bevatten zoals grafieken of infographics. 

Bijna alle onderzoekspapers, vooral die over pandemieën, vereisen grafieken en tabellen om gegevens en informatie weer te geven. Dit is dus een essentieel onderdeel van je onderzoeksverslag over een pandemie.

Hoewel tekstuele inhoud geweldig is, gaat er niets boven een zelfverklarende infographic dat alle essentiële bevindingen en resultaten van uw pandemie onderzoeksdocument opsplitst.

Studies hebben aangetoond dat de Het menselijk brein kan beelden 60.000 keer sneller verwerken... dan op tekst gebaseerde inhoud.

We kunnen dus gerust stellen dat grafieken en tabelvoorstellingen je paper meteen veel interessanter en intrigerender kunnen maken.

Met behulp van grafieken en tabellen heb je getallen en statistieken om uw beoogde boodschap effectief over te brengen, wat misschien niet mogelijk is met alleen tekstuele inhoud van uw onderzoeksartikel.

Een onderzoeksverslag over pandemieën zou nogal leeg kunnen aanvoelen zonder een infographic over virussen of een tabel met historische gegevens over pandemieën.

Daarom kan het toevoegen van pandemieverslagen, grafieken en tabellen uiterst nuttig zijn bij het maken van een impactvol onderzoeksartikel over pandemieën. U kunt dergelijke tabellen en grafieken gemakkelijk online maken met hulpmiddelen zoals Mind the Graph

Het volgende onderzoeksdocument over de immunogeniciteit van pandemische vaccins bevat veel grafieken en tabellen om de bevindingen van het document doeltreffend te illustreren.

Denk je niet dat het onderzoeksdocument onvolledig zou zijn geweest zonder deze grafieken?

Lees meer: Ultieme gids voor het maken van uitgebreide grafieken voor uw onderzoeksverslag

Gedetailleerde grafische samenvattingen kunnen de impact creëren

Als je een onderzoeksartikel schrijft over pandemieën, geef je in wezen een scenario of een oplossing voor een ziekte weer.

Daarom moet u ervoor zorgen dat u uw punten zo creatief en intuïtief mogelijk deelt.

De beste manier om uw bevindingen op een creatieve manier te presenteren is om gedetailleerde cijfers voor je pandemie onderzoeksdocument.

Stel dat u twee vergelijkbare onderzoeksrapporten over pandemieën doorneemt. Een ervan heeft een gedetailleerde infographic die de hele kern van de bevindingen van de paper op de meest visueel aantrekkelijke manier uitlegt. 

En de andere geeft dezelfde boodschap, maar zonder figuur. 

Welke denk je dat effectiever is om de boodschap over te brengen? Natuurlijk, die met het figuur.

A wetenschappelijk infographic kan krachtig zijn en zal een lange weg gaan. U kunt een online info graphic generator om infographics te maken die je pandemie research paper ondersteunen.

Je kunt een hele biologische structuur en de nodige punten uitleggen aan de hand van een afbeelding. 

What We Have Learnt From Top Research Papers on Pandemics

Een ander groot voordeel van het toevoegen van infographics en afbeeldingen is dat je research paper online meer gedeeld zal worden. 

Niet-medische mensen die uw boodschap misschien niet begrijpen via uw onderzoeksartikel, kunnen uw boodschap misschien wel begrijpen met behulp van uw gedetailleerde infographic.

Dit zal ertoe leiden dat steeds meer mensen de afbeeldingen en infografieën van uw pandemie-onderzoekspaper online zullen delen. Uw onderzoeksartikel en uw unieke bevindingen over pandemieën zullen hierdoor een enorme zichtbaarheid krijgen.

U kunt dergelijke grafieken online met behulp van gebruiksvriendelijke wetenschappelijke grafiekgeneratoren zoals Mind the Graph.

Je kunt je infographic aanpassen aan de boodschap die je met je research paper wilt overbrengen. Je zult direct merken dat je paper meer impact heeft.

Een goed voorbeeld hiervan is de volgende figuur die het door de onderzoeker voorgestelde model perfect illustreert. Dit maakt het hele plaatje veel duidelijker en gemakkelijker te begrijpen.

Lees meer: Een doeltreffend grafisch abstract maken

Relevante verhalen voegen context toe en maken rapporten inzichtelijk

Pandemieën zijn geen vrolijk onderwerp om over te praten. Dat is waarschijnlijk de reden waarom de meeste pandemische onderzoeksverslagen bijna altijd een zeer serieuze toon en taal hebben. Dergelijke papers hebben meestal een zeer sterke boodschap.

Het kan dus moeilijk en bijna onmogelijk zijn om je pandemisch onderzoeksverslag er spannend uit te laten zien. Dus, hoe maak je je pandemisch onderzoeksverslag dan verleidelijker? Via storytelling!

Verhalen voegen de broodnodige samenhang en een haakje toe aan je pandemie-onderzoek. Door een verhaal komt je paper beter over en wordt alles samengevlochten tot een mooie boodschap.

Als je je pandemisch onderzoeksverslag leidt met een verhaal, wordt je onderzoeksverslag gedenkwaardiger. Je onderzoeksartikel zal op zijn minst opvallen tussen de honderden andere papers.

Studies tonen aan dat berichten die als verhalen kunnen 2200% effectiever en gedenkwaardiger zijn in vergelijking met het louter vermelden van de feiten en bevindingen. Daarom academisch verhalen vertellen is een kunst die zo krachtig en vruchtbaar is.

Je kunt beginnen met een verhaal en daarmee doorgaan gedurende je onderzoeksverslag. Begin met een probleem of pijnpunt en onthul je bevindingen met behulp van een pittige verhaallijn.

Van de samenvatting, de discussie tot de uiteindelijke oplossing, probeer een persoonlijkheid te kweken voor je onderzoeksartikel. Dit zal het publiek helpen een dieper inzicht te krijgen in de ideeën en oplossingen die je via je onderzoek over pandemieën naar voren brengt.

U kunt dit verhaal zelfs verweven in uw cijfers en infografieën. U kunt een online info graphic generator om aangepaste beelden te creëren die uw verhaal visueel weergeven.

Het volgende onderzoeksdocument over de reflectie over twee uitbraken van het Coronavirus maakt effectief gebruik van storytelling.

Het houdt de lezer vanaf het begin betrokken en geboeid en dit is wat een goed verhaal kan doen met je anders droge pandemie-onderzoekspaper.

Citaten zijn essentieel om claims te bewijzen

We leven in een tijdperk waarin iedereen online informatie kan creëren. De meeste online bronnen zijn misschien niet zo betrouwbaar als je denkt. En de beweringen van deze online bronnen zijn meestal onbetrouwbaar.

Bovendien is het mogelijk dat deze online bronnen geen lang leven beschoren is. Dit kan komen doordat de website wordt gesloten. 

Of de oorspronkelijke auteur heeft misschien copyright voor de bron. Veel websites halen vaak hun pagina's naar beneden. Dit leidt tot 404-foutpagina's.

Het citeren van deze bronnen kan de effectiviteit van je pandemie onderzoeksverslag schaden. Bij een zo gevoelig onderwerp als pandemieën moet je ervoor zorgen dat je betrouwbare bronnen gebruikt als citaten voor je werkstuk.

Wanneer u een webbron aanhaalt, zorg er dan voor dat u referenties van betrouwbare bronnen en populaire websites neemt.

Dit zal de kans op 404-fouten verkleinen en er zo voor zorgen dat uw pandemie-onderzoekspapier betrouwbaar is.

Bijvoorbeeld, dit onderzoeksdocument over Paraatheid en preventief gedrag voor een pandemische ramp veroorzaakt door COVID-19 heeft een aantal betrouwbare en hoogwaardige citaten die het onderzoeksdocument veel effectiever maken.

Conclusie

Het maken van een research paper over pandemieën kan uiterst lonend zijn in de tijd waarin wij leven. Het kan echter gemakkelijk misgaan als je niet goed oplet, gezien de gevoeligheid die rond dit onderwerp heerst.

Er zijn talloze onderzoeken naar pandemieën. Als u niet de zoveelste wilt zijn, zullen de tips en tactieken in deze uitgebreide gids nuttig voor u zijn. 

Begin dus meteen! Neem de hulp van deze tips en begin met het maken van je volgende research paper, pandemieën.

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen