Pandemiile au fost cel mai fierbinte subiect de cercetare în 2020. Impactul pandemiei COVID-19 asupra vieților noastre ne-a determinat pe toți să explorăm acest subiect vast. 

Studenți, cercetători, profesori - mulți dintre ei au început să cerceteze pandemiile pentru a-și prezenta descoperirile valoroase și pentru a ajuta lumea într-un fel sau altul.

Sunteți la început de drum cu cercetarea pe tema pandemiilor? Atunci, ai un start excelent.

În acest articol cuprinzător despre lucrările de cercetare despre pandemii, vom discuta despre cum puteți crea o lucrare de cercetare de înaltă calitate despre pandemii. 

Dacă sunteți în căutare de inspirație din alte lucrări de cercetare despre pandemii, nu trebuie să căutați în altă parte. Noi vă acoperim. 

Am cercetat unele dintre cele mai importante lucrări de cercetare despre pandemii și am analizat modelele care fac ca aceste lucrări să iasă în evidență.

Am enumerat aceleași caracteristici aici, astfel încât să puteți crea o lucrare de cercetare câștigătoare despre pandemii, urmând calea unora dintre cele mai bune lucrări de cercetare despre pandemii.

Este necesar un rezumat amănunțit

Rezumatul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante părți ale oricărei lucrări de cercetare. Același lucru este valabil mai ales pentru o lucrare de cercetare pe tema pandemiilor.

Am întâlnit sute de lucrări de cercetare despre pandemii. Iar ceea ce ne atrage atenția în primul rând este rezumatul. 

Dacă rezumatul este elaborat cu atenție, oferind o privire de ansamblu asupra conținutului lucrării de cercetare, atunci orice persoană interesată va fi îndemnată să citească întreaga lucrare.

Rezumatul este prima impresie pe care o aveți asupra cititorilor dumneavoastră. Prin urmare, este esențial să acordați mult timp acestui aspect și să îl realizați corect.

Rezumatele trebuie să livreze esența întregii tale lucrări de cercetare despre pandemii într-un format scurt. Acest lucru poate da greș cu ușurință.

Prin intermediul rezumatului, trebuie să vă asigurați că oferiți o explicație scurtă, dar detaliată, despre subiectul lucrării de cercetare. 

De asemenea, trebuie să articulezi ce muncă ai făcut în timp ce ai creat această lucrare de cercetare despre pandemii și cum poate fi utilă pentru cititor.

Puteți începe să scrieți rezumatul după ce ați terminat de scris întreaga lucrare de cercetare. Acest lucru vă va ajuta să faceți o treabă mai bună, acoperind esența întregii lucrări în câteva cuvinte, în timp ce sună puternic și atractiv pentru cititori.

Puteți selecta ipoteza majoră din secțiunile de introducere și concluzie pentru a o adăuga la rezumat. De asemenea, identificați rezultatele majore din lucrarea dvs. de cercetare și adăugați-le la rezumat într-un mod semnificativ.

Trebuie să vă asigurați că rezumatul sună coerent și semnificativ, chiar și de unul singur. Cititorul nu ar trebui să fie nevoit să parcurgă întreaga lucrare de cercetare despre pandemie pentru a înțelege rezumatul lucrării.

Această lucrare de cercetare despre pandemia COVID-19 ilustrează exemplul perfect al modului în care ar trebui să arate un rezumat bun.

Rezumatul începe cu o problemă și îi spune cititorului cum această lucrare de cercetare are o soluție pentru această problemă prin intermediul unui model de prognoză istorică.

Ar trebui să înțelegeți că vorbiți despre un subiect sensibil precum pandemiile.

Lucrarea dvs. de cercetare are puterea de a orienta cititorul în direcții noi și de a ajuta lumea într-un fel sau altul. 

Prin urmare, asigurați-vă că rezumatul menționează în mod clar beneficiile citirii întregii lucrări de cercetare despre pandemii.

Referințele la istorie sunt importante

Bineînțeles, baza oricărei lucrări de cercetare este reprezentată de cercetările anterioare care au fost publicate pe această temă. Același lucru este valabil și pentru lucrările de cercetare privind pandemia.

Atunci când scrieți o lucrare de cercetare despre pandemii, este esențial să vă referiți la istoricul lucrărilor de cercetare publicate pe tema aceleiași pandemii sau a unor pandemii similare.

Referindu-vă la istorie în acest fel în timp ce creați lucrarea de cercetare despre pandemie vă va ajuta să creați o bază solidă pentru lucrare. 

În acest fel, cititorii dvs. vă vor considera în mod automat mai credibil, deoarece vor ști că descoperirile dvs. nu sunt nefondate. Și că aveți destul de multe cunoștințe despre subiectul în cauză.

Cititorii ar ști că ați învățat, v-ați referit și ați evoluat în urma celor deja publicate despre pandemie.

Este ca și cum am privi înapoi la fereastra trecutului și am determina ce s-a făcut și ce am învățat din asta.

De exemplu, dacă creați o lucrare de cercetare despre pandemia COVID-19, nu ar avea sens să o luați de la capăt. 

S-au făcut deja multe cercetări pe tema COVID-19. Așadar, ar trebui să consultați toate cercetările efectuate cu privire la alți viruși relevanți și la evoluția acestora de-a lungul anilor. 

În acest fel, veți putea aduce ceva nou la masa de discuții. În caz contrar, lucrarea dvs. de cercetare ar putea fi lipsită de fundament și nesemnificativă. 

În plus, referirea la istorie vă va trezi și ea interesul și inspirația. Vei fi inundat de idei și puncte de vedere noi pentru lucrarea ta de cercetare despre pandemie. Acest lucru poate duce chiar la descoperirea ta în cercetarea acestei pandemii.

În cele din urmă, raportarea la istorie vă va ajuta să vă scufundați adânc în soluția dumneavoastră și să livrați lucrări de cercetare de cea mai bună calitate posibilă.

De exemplu, această lucrare de cercetare despre răspândirea ciumei în Europa se bazează în mare măsură pe date istorice și pe observații ale pandemiei.

Aspectele geografice relevante fac ca rapoartele să fie relevante

În timp ce lucrați la lucrarea de cercetare despre pandemie, ar trebui să luați în considerare posibilitatea de a restrânge sau de a vorbi despre anumite locații geografice. 

Multe pandemii afectează anumite locații geografice mai mult decât alte locații. Sau, unele pandemii pot afecta în mod diferit diferite locații geografice. În oricare dintre aceste cazuri, a vorbi despre cercetările dumneavoastră specifice unor locații ar putea stârni interesul cititorilor dumneavoastră.

Culegerea de date despre locațiile geografice pentru a revendica anumite puncte sau pentru a prognoza rezultatele poate avea un impact pozitiv uriaș asupra cititorilor dumneavoastră. Lucrarea dvs. de cercetare despre pandemie va rezona bine și, astfel, va ieși în evidență fără efort.

Menționarea aspectelor geografice poate fi un instrument favorabil pentru a transmite ceea ce încercați să transmiteți prin lucrarea de cercetare despre pandemie.

Acest lucru va consolida contextul lucrării dumneavoastră. Acest lucru se va întâmpla deoarece veți obține observații etnice, culturale și geografice pentru a vă susține concluziile și pentru a comunica eficient cu publicul dumneavoastră. 

Despre lucrarea dumneavoastră de cercetare despre pandemie se va vorbi și se va face referire mult mai des. Chiar și persoanele care nu au cunoștințe tehnice vor fi interesate să afle mai multe despre descoperirile dvs. unice privind pandemiile.

De exemplu, această lucrare de cercetare despre Agentul etiologic al ciumei are o secțiune specifică dedicată distribuției geografice și incidenței pandemiei. De asemenea, au și o reprezentare vizuală foarte utilă pentru aceasta. Aceasta rezonează mult mai bine cu cititorii.

Lucrările despre pandemie sunt incomplete fără grafice și tabele

Trecând în revistă toate lucrările de cercetare privind pandemiile, cel mai comun model sau observație a fost că majoritatea acestor lucrări aveau elemente vizuale, cum ar fi grafice sau infografice. 

Aproape toate lucrările de cercetare, în special cele despre pandemii, necesită grafice și tabele pentru a prezenta date și informații. Prin urmare, acesta este un element care ar fi o parte esențială a lucrării dvs. de cercetare despre pandemie.

În timp ce conținutul textual este excelent, nimic nu bate un infografic auto-explicativ care prezintă toate constatările și rezultatele esențiale ale lucrării dvs. de cercetare despre pandemie.

Studiile au arătat că creierul uman are capacitatea de a procesa imagini de 60.000 de ori mai repede decât conținutul bazat pe text.

Prin urmare, putem spune cu siguranță că graficele și reprezentările tabelare vă pot face instantaneu lucrarea mult mai interesantă și mai intrigantă.

Cu ajutorul graficelor și tabelelor, veți avea la dispoziție cifre și statistici pentru a transmite mesajul dorit în mod eficient, ceea ce ar putea să nu fie posibil doar prin conținutul bazat pe text al lucrării de cercetare.

O lucrare de cercetare despre pandemii ar putea părea mai degrabă goală fără un infografic despre viruși sau o reprezentare tabelară a datelor istorice despre pandemii.

Prin urmare, adăugarea de rapoarte, grafice și tabele privind pandemiile poate fi extrem de benefică în crearea unei lucrări de cercetare de impact despre pandemii. Puteți crea cu ușurință astfel de tabele și grafice online folosind instrumente precum Mind the Graph. 

Următoarea lucrare de cercetare referitoare la imunogenitatea vaccinului pandemic are o mulțime de grafice și tabele pentru a ilustra în mod eficient concluziile lucrării.

Nu credeți că lucrarea de cercetare ar fi fost incompletă fără aceste grafice?

Citește mai mult: Ghidul final privind crearea de grafice cuprinzătoare pentru lucrarea de cercetare

Rezumatele grafice detaliate pot crea impact

Dacă scrieți o lucrare de cercetare despre pandemii, în esență prezentați un scenariu sau o soluție privind o boală.

Prin urmare, trebuie să vă asigurați că vă împărtășiți punctele de vedere în cel mai creativ și intuitiv mod posibil.

Cel mai bun mod de a vă prezenta concluziile într-un mod creativ este să adăugați cifre detaliate la lucrarea de cercetare despre pandemie.

Imaginați-vă că parcurgeți două lucrări de cercetare similare despre pandemii. Una dintre ele are un infografic detaliat care explică în mod clar întreaga esență a concluziilor lucrării în cel mai atrăgător mod vizual. 

Iar celălalt transmite același mesaj, dar este lipsit de o figură. 

Care dintre ele credeți că ar fi mai eficientă în transmiterea mesajului? Bineînțeles, cea cu figura.

Un infografic științific poate fi puternic și va avea un impact semnificativ. Puteți utiliza un instrument online generator grafic de informații pentru a crea infografice care să vă susțină lucrarea de cercetare despre pandemie.

Puteți arăta o întreagă structură biologică și explica punctele necesare prin intermediul unei imagini. 

Un alt mare avantaj al adăugării de infografice și imagini este că lucrarea de cercetare va fi mai mult împărtășită online. 

Persoanele care nu sunt medici și care nu ar putea înțelege mesajul dumneavoastră prin intermediul lucrării de cercetare ar putea înțelege mesajul dumneavoastră cu ajutorul infograficului detaliat.

Acest lucru va duce la faptul că din ce în ce mai mulți oameni vor distribui online imaginile și infografiile din lucrarea dvs. de cercetare despre pandemie. Lucrarea dvs. de cercetare și descoperirile dvs. unice privind pandemiile vor căpăta o vizibilitate imensă prin aceasta.

Puteți crea astfel de grafice online utilizând instrumente generatoare de grafice științifice ușor de utilizat, cum ar fi Mind the Graph.

Vă puteți personaliza infograficul în funcție de mesajul pe care doriți să îl transmiteți prin intermediul lucrării de cercetare. Vei constata instantaneu că lucrarea ta va avea mai mult impact.

Un bun exemplu în acest sens ar fi următoarea figură care ilustrează perfect modelul propus de cercetător. Acest lucru face ca imaginea de ansamblu să fie mult mai clară și mai ușor de înțeles.

Citește mai mult: Cum să creați un rezumat grafic eficient

Poveștile relevante adaugă context și fac ca rapoartele să fie mai clare

Pandemiile nu sunt un subiect de discuție foarte vesel. Acesta este probabil motivul pentru care majoritatea lucrărilor de cercetare despre pandemii au aproape întotdeauna un ton și un limbaj foarte serios. Astfel de lucrări au, de obicei, un mesaj foarte puternic.

Prin urmare, să faci ca lucrarea ta de cercetare despre pandemie să pară interesantă poate fi dificil și o sarcină aproape imposibilă. Așadar, cum faci ca lucrarea ta de cercetare despre pandemie să fie mai atrăgătoare? Prin povestire!

Poveștile adaugă coeziunea necesară și un punct de atracție pentru cercetarea dumneavoastră privind pandemia. Lucrarea dvs. va părea mai închegată prin intermediul unei povești, iar totul se va împleti într-un mesaj frumos.

Îndrumarea lucrării de cercetare despre pandemie cu o poveste va face ca lucrarea dvs. de cercetare să fie mai memorabilă. Lucrarea dvs. de cercetare va ieși în evidență printre sutele de alte lucrări, ca să spunem așa.

Studiile arată că mesajele transmise ca poveștile pot fi 2200% mai eficiente și mai memorabile. în comparație cu simpla expunere a faptelor și a constatărilor. Acesta este motivul pentru care povestirea academică este o artă atât de puternică și fructuoasă.

Puteți începe cu o poveste și o puteți continua pe parcursul lucrării de cercetare. Începeți prin a enunța o problemă sau un punct nevralgic în mână și dezvăluiți-vă concluziile cu ajutorul unei povești percutante.

De la rezumat, discuție și până la soluția finală, încercați să cultivați o personalitate pentru lucrarea de cercetare. Acest lucru va ajuta audiența să înțeleagă mai bine ideile și soluțiile pe care le prezentați prin cercetarea dvs. privind pandemiile.

Puteți chiar să introduceți această poveste în cifrele și infografiile dumneavoastră. Puteți utiliza un instrument online generator grafic de informații pentru a crea imagini personalizate care să vă prezinte vizual povestea.

Următoarea lucrare de cercetare despre reflecția despre două focare de Coronavirus folosește eficient povestirea.

Îl menține pe cititor implicat și captivat încă de la început și asta este ceea ce poate face o poveste bună pentru lucrarea ta de cercetare despre pandemie, care altfel ar fi uscată.

Citatele sunt primordiale pentru a dovedi revendicările

Trăim într-o epocă în care oricine poate crea informații online. Majoritatea resurselor online s-ar putea să nu fie atât de fiabile pe cât credeți. Iar afirmațiile făcute de aceste surse online sunt, de obicei, nesigure.

În plus, aceste surse online ar putea să nu dureze mult timp. Acest lucru s-ar putea întâmpla din cauza închiderii site-ului. 

Sau este posibil ca autorul original să fi obținut drepturile de autor pentru sursă. Multe site-uri web își retrag adesea paginile. Acest lucru duce la pagini de eroare 404.

Citarea acestor surse poate afecta eficiența lucrării de cercetare despre pandemie. Într-un subiect atât de sensibil precum pandemiile, trebuie să vă asigurați că obțineți surse demne de încredere ca și citate pentru lucrarea dumneavoastră.

Prin urmare, atunci când citați o sursă web, asigurați-vă că luați referințe din surse demne de încredere și de pe site-uri populare.

Acest lucru va reduce șansele de erori 404 și, astfel, se va asigura că lucrarea dvs. de cercetare despre pandemie este demnă de încredere și fiabilă.

De exemplu, această lucrare de cercetare despre Pregătirea și comportamentele de prevenire în cazul unui dezastru pandemic cauzat de COVID-19 are câteva citate de încredere și de înaltă calitate care fac lucrarea de cercetare mult mai eficientă.

Concluzie

Crearea unei lucrări de cercetare despre pandemii poate fi extrem de plină de satisfacții în ziua și epoca în care trăim. Cu toate acestea, lucrurile se pot duce ușor de râpă dacă nu reușiți să acordați o atenție deosebită, având în vedere sensibilitatea care predomină în jurul acestui subiect.

Există numeroase lucrări de cercetare privind pandemiile. Dacă nu doriți să fiți doar unul dintre ei, atunci sfaturile și tacticile oferite în acest ghid amplu vă vor fi de folos. 

Deci, începeți imediat! Folosiți ajutorul acestor sfaturi și începeți să vă creați următoarea lucrare de cercetare, pandemiile.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane