Pandemiat ovat olleet vuoden 2020 kuumin tutkimusaihe. COVID-19-pandemian vaikutus elämäämme on saanut meidät kaikki tutkimaan tätä laajaa aihetta. 

Opiskelijat, tutkijat, professorit - monet ovat aloittaneet pandemiatutkimuksen esitelläkseen arvokkaita löydöksiään ja auttaakseen maailmaa jollakin tavalla.

Oletko sinäkin aloittamassa tutkimusta pandemioista? Sitten olet hyvässä alussa.

Tässä kattavassa pandemiatutkimuksia käsittelevässä artikkelissa kerromme, miten voit laatia laadukkaan pandemiatutkimuksen. 

Jos etsit inspiraatiota muista pandemiatutkimuksista, sinun ei tarvitse etsiä muualta. Meiltä löytyy kaikki tarvitsemasi. 

Olemme tutkineet eräitä pandemioita käsitteleviä huippututkimuksia ja analysoineet malleja, jotka tekevät näistä tutkimuksista erottuvia.

Olemme listanneet samat ominaisuudet tähän, jotta voit laatia voittavan pandemiatutkimuksen seuraamalla pandemiatutkimuksen parhaiden tutkimustöiden polkua.

Perusteellinen tiivistelmä on välttämätön

Tiivistelmä on ehdottomasti yksi tutkimustyön tärkeimmistä osista. Sama pätee erityisesti pandemia-aiheiseen tutkimustyöhön.

Olemme törmänneet satoihin pandemioita käsitteleviin tutkimusartikkeleihin. Ja se, mikä kiinnittää huomiomme ensimmäisenä, on tiivistelmä. 

Jos tiivistelmäsi on huolellisesti laadittu ja siinä annetaan esimakua tutkimustyösi sisällöstä, kaikkia kiinnostuneita henkilöitä kehotetaan lukemaan koko työsi läpi.

Tiivistelmä on ensimmäinen vaikutelma, jonka annat lukijalle. Siksi on tärkeää, että käytät siihen paljon aikaa ja teet sen oikein.

Tiivistelmissä on esitettävä koko pandemiatutkimuksesi ydin lyhyessä muodossa. Tämä voi helposti mennä pieleen.

Tiivistelmässä sinun on varmistettava, että annat lyhyen mutta yksityiskohtaisen selvityksen tutkimustyösi aiheesta. 

Sinun on myös kerrottava, mitä työtä olet tehnyt luodessasi tätä pandemiatutkimusta ja miten siitä voi olla hyötyä lukijalle.

Voit aloittaa tiivistelmän kirjoittamisen sen jälkeen, kun olet kirjoittanut koko tutkimustyön. Näin pystyt paremmin kiteyttämään koko tutkielman sisällön muutamalla sanalla ja kuulostamaan samalla iskevältä ja houkuttelevalta lukijoiden silmissä.

Voit valita päähypoteesin johdanto- ja johtopäätösosiosta ja lisätä sen tiivistelmään. Tunnista myös tärkeimmät tulokset tutkimustyöstäsi ja lisää ne tiivistelmään mielekkäällä tavalla.

Sinun on varmistettava, että tiivistelmä kuulostaa yhtenäiseltä ja merkitykselliseltä, myös yksinään. Lukijan ei pitäisi joutua käymään läpi koko pandemiatutkimusartikkelia ymmärtääkseen artikkelin tiivistelmän.

Tämä COVID-19-pandemiaa käsittelevä tutkimusartikkeli on täydellinen esimerkki siitä, miltä hyvän tiivistelmän tulisi näyttää.

Tiivistelmä alkaa kipupisteestä ja kertoo lukijalle, miten tämä tutkimusartikkeli tarjoaa ratkaisun ongelmaan historiallisen ennustemallin avulla.

Teidän pitäisi ymmärtää, että puhutte pandemioiden kaltaisesta arkaluonteisesta aiheesta.

Tutkimustyölläsi on valta ohjata lukijaa uusiin suuntiin ja auttaa maailmaa jollakin tavalla. 

Varmista siis, että tiivistelmässä mainitaan selkeästi, mitä hyötyä pandemioita käsittelevän koko tutkimusartikkelisi lukemisesta on.

Viittaukset historiaan ovat tärkeitä

Tutkimusasiakirjan perustana ovat tietenkin aiemmat tutkimukset, jotka on julkaistu aiheesta. Sama pätee myös pandemiatutkimusasiakirjoihin.

Kun kirjoitat pandemioita käsittelevää tutkimusartikkelia, on tärkeää, että tutustut samoista tai samankaltaisista pandemioista julkaistujen tutkimusartikkeleiden historiaan.

Viittaamalla tällä tavoin historiaan pandemiatutkimusta laatiessasi autat sinua luomaan vankan perustan tutkielmallesi. 

Näin lukijasi pitävät sinua automaattisesti uskottavampana, koska he tietävät, että havaintosi eivät ole perusteettomia. Ja että sinulla on melko paljon tietoa kyseisestä aiheesta.

Lukijat tietäisivät, että olet oppinut, viitannut ja kehittynyt siitä, mitä pandemiasta on jo julkaistu.

Se on kuin katselisi taaksepäin menneisyyden ikkunasta ja määrittelisi, mitä on tehty ja mitä olemme oppineet siitä.

Jos olet esimerkiksi laatimassa COVID-19-pandemiaa käsittelevää tutkimusasiakirjaa, ei olisi järkevää aloittaa alusta. 

COVID-19:stä on tehty jo paljon tutkimusta. Kannattaa siis tutustua kaikkiin tutkimuksiin, joita on tehty muista asiaan liittyvistä viruksista ja niiden kehityksestä vuosien varrella. 

Näin voit tuoda pöytään jotain uutta. Muussa tapauksessa tutkimustyösi saattaa jäädä perusteettomaksi ja merkityksettömäksi. 

Lisäksi historiaan viittaaminen herättää myös kiinnostusta ja inspiraatiota. Saat uusia ideoita ja näkökulmia pandemiatutkimustasi varten. Tämä voi jopa johtaa läpimurtoosi tätä pandemiaa koskevassa tutkimuksessa.

Viime kädessä historiaan vetoaminen auttaa sinua syventymään ratkaisuusi ja tuottamaan mahdollisimman laadukkaita tutkimustuloksia.

Esimerkiksi tämä tutkimustyö ruttoruton leviämisestä Euroopassa perustuu vahvasti historiallisiin tietoihin ja havaintoihin pandemiasta.

Merkitykselliset maantieteelliset näkökohdat tekevät raporteista merkityksellisiä

Pandemiaa käsittelevää tutkimusasiakirjaa laatiessasi sinun tulisi harkita tiettyjen maantieteellisten alueiden rajaamista tai niistä puhumista. 

Monet pandemiat vaikuttavat tiettyihin maantieteellisiin paikkoihin enemmän kuin muihin paikkoihin. Tai jotkut pandemiat saattavat vaikuttaa eri maantieteellisiin paikkoihin eri tavoin. Kaikissa näissä tapauksissa lukijoiden mielenkiinto saattaa herätä, jos kerrot tutkimuksestasi paikkakuntakohtaisesti.

Maantieteellisiä sijainteja koskevien tietojen keräämisellä joidenkin pisteiden tai tulosten ennustamiseksi voi olla valtava myönteinen vaikutus lukijoihin. Pandemiatutkimuksesi resonoi hyvin ja erottuu siten vaivattomasti.

Maantieteellisten näkökohtien mainitseminen voi olla sinulle suotuisa väline välittääksesi sen, mitä yrität välittää pandemiatutkimuksesi kautta.

Tämä vahvistaa asiakirjasi kontekstia. Näin tapahtuu, koska saat etnisiä, kulttuurisia ja maantieteellisiä havaintoja tukemaan havaintojasi ja kommunikoimaan tehokkaasti yleisösi kanssa. 

Pandemiatutkimusasiakirjastasi puhutaan ja siihen viitataan paljon enemmän. Jopa ei-tekniset ihmiset ovat kiinnostuneita oppimaan lisää pandemioita koskevista ainutlaatuisista havainnoistasi.

Esimerkiksi tämä tutkimusasiakirja aiheesta Ruton aiheuttaja on erityinen osio, jossa käsitellään pandemian maantieteellistä levinneisyyttä ja esiintyvyyttä. Heillä on myös erittäin hyödyllinen visuaalinen esitys samasta asiasta. Tämä vastaa lukijoita paljon paremmin.

Pandemiaa koskevat asiakirjat ovat epätäydellisiä ilman kaavioita ja taulukoita.

Kun kävin läpi kaikki pandemioita koskevat tutkimusasiakirjat, yleisin havainto oli, että useimmissa näistä asiakirjoista oli visuaalisia elementtejä, kuten kaavioita tai infografiikkaa. 

Lähes kaikki tutkimusasiakirjat, erityisesti pandemioita koskevat, edellyttävät kaavioita ja taulukoita tietojen ja informaation esittämiseksi. Näin ollen tämä on olennainen osa pandemiatutkimustasi.

Vaikka tekstisisältö on hienoa, mikään ei voita itsestäänselvää infografiikkaa, jossa eritellään pandemiatutkimuksen kaikki olennaiset havainnot ja tulokset.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmisaivot kykenevät käsittelemään kuvia 60 000 kertaa nopeammin. kuin tekstipohjainen sisältö.

Voimme siis sanoa, että kuvaajat ja taulukkoesitykset voivat tehdä paperistasi välittömästi paljon mielenkiintoisemman ja kiehtovamman.

Käyttämällä kaavioita ja taulukoita sinulla on numeroita ja tilastoja, joiden avulla voit välittää aiotun viestin tehokkaasti, mikä ei ehkä ole mahdollista pelkästään tekstipohjaisen sisällön avulla.

Pandemioita käsittelevä tutkimusraportti saattaisi tuntua melko tyhjältä ilman viruksia käsittelevää infografiikkaa tai taulukkomuotoista esitystä pandemioiden historiallisista tiedoista.

Siksi pandemiaraporttien, kaavioiden ja taulukoiden lisääminen voi olla erittäin hyödyllistä pandemioita käsittelevän vaikuttavan tutkimusraportin luomisessa. Voit helposti luoda tällaisia taulukoita ja kaavioita verkossa käyttämällä työkaluja, kuten Mind the Graph. 

Seuraavassa pandemiarokotteen immunogeenisuuteen liittyvässä pandemiatutkimuksessa on runsaasti kaavioita ja taulukoita, jotka havainnollistavat tehokkaasti tutkimuksen tuloksia.

Eikö tutkimusraportti olisi ollut puutteellinen ilman näitä kaavioita?

Lue lisää: Perimmäinen opas kattavien kaavioiden luomisesta tutkimuspaperia varten

Yksityiskohtaiset graafiset tiivistelmät voivat luoda vaikutuksen

Jos kirjoitat pandemioita käsittelevää tutkimusartikkelia, esittelet lähinnä tautia koskevan skenaarion tai ratkaisun.

Siksi sinun on varmistettava, että jaat asiasi mahdollisimman luovalla ja intuitiivisella tavalla.

Paras tapa esittää tulokset luovalla tavalla on lisätä yksityiskohtaisia lukuja pandemiatutkimukseen.

Kuvittele, että luet kaksi samanlaista pandemioita käsittelevää tutkimusasiakirjaa. Toisessa niistä on yksityiskohtainen infografiikka, joka selittää selkeästi koko tutkimuksen tulosten ytimen visuaalisesti houkuttelevalla tavalla. 

Toinen viesti on sama, mutta siinä ei ole hahmoa. 

Kumpi olisi mielestäsi tehokkaampi viestin välittämisessä? Tietenkin se, jossa on hahmo.

Tieteellinen infografiikka voi olla vaikuttava, ja sillä on suuri vaikutus. Voit käyttää verkossa olevaa info grafiikka generaattori luoda pandemiatutkimusta tukevia infografiikoita.

Voit näyttää kokonaisen biologisen rakenteen ja selittää tarvittavat asiat kuvan avulla. 

Toinen suuri etu infografiikan ja kuvien lisäämisestä on se, että tutkimustyösi saa enemmän jakoa verkossa. 

Ei-lääketieteelliset ihmiset, jotka eivät ehkä ymmärrä viestiäsi tutkimuspaperisi avulla, voivat ymmärtää viestisi yksityiskohtaisen infografiikkasi avulla.

Tämä johtaa siihen, että yhä useammat ihmiset jakavat pandemiatutkimuksesi kuvia ja infografiikkaa verkossa. Tutkimusasiakirjasi ja ainutlaatuiset pandemiaa koskevat havaintosi saavat näin valtavasti näkyvyyttä.

Voit luoda tällaisia kuvaajat verkossa käyttämällä helppokäyttöisiä tieteellisiä graafigeneraattorityökaluja, kuten Mind the Graph.

Voit muokata infografiikkaa sen viestin perusteella, jonka haluat välittää tutkimuksellasi. Paperisi on heti vaikuttavampi.

Hyvä esimerkki tästä on seuraava kuvio, joka havainnollistaa täydellisesti tutkijan ehdottamaa mallia. Tämä tekee koko kuvasta paljon selkeämmän ja helpommin ymmärrettävän.

Lue lisää: Miten luoda tehokas graafinen tiivistelmä

Merkitykselliset tarinat lisäävät kontekstia ja tekevät raporteista oivaltavia.

Pandemiat eivät ole kovin iloinen aihe puhua. Siksi luultavasti useimmissa pandemiatutkimusasiakirjoissa on lähes aina hyvin vakava sävy ja kieli. Tällaisilla papereilla on yleensä hyvin vahva viesti.

Pandemiatutkimusasiakirjan tekeminen jännittäväksi voi siis olla vaikeaa ja lähes mahdoton tehtävä. Miten pandemiaa käsittelevästä tutkimustyöstäsi sitten tehdään houkuttelevampi? Tarinankerronnan avulla!

Tarinat lisäävät pandemiatutkimukseen kaivattua yhteenkuuluvuutta ja koukkua. Kirjoituksesi näyttää paremmin kootulta tarinan avulla, ja kaikki nivoutuu yhteen kauniiksi viestiksi.

Pandemiatutkimuksen aloittaminen tarinalla tekee tutkimustyöstäsi mieleenpainuvamman. Tutkimusartikkelisi erottuu satojen muiden artikkeleiden joukosta, lievästi sanottuna.

Tutkimukset osoittavat, että viestit, jotka toimitetaan tarinat voivat olla 2200% tehokkaampia ja mieleenpainuvampia. verrattuna pelkkään tosiseikkojen ja havaintojen esittämiseen. Siksi akateeminen tarinankerronta on niin voimakas ja hedelmällinen taito.

Voit aloittaa tarinalla ja jatkaa sitä koko tutkimustyösi ajan. Aloita toteamalla käsillä oleva ongelma tai kipupiste ja paljasta tuloksesi iskevän tarinan avulla.

Yritä luoda persoonallisuutta tutkimustyösi tiivistelmään, keskusteluun ja lopulliseen ratkaisuun. Tämä auttaa yleisöä ymmärtämään syvällisemmin ajatuksia ja ratkaisuja, joita esittelet pandemiatutkimuksessasi.

Voit jopa liittää tämän tarinan lukuihin ja infografiikkoihin. Voit käyttää verkossa olevaa info grafiikka generaattori luoda räätälöityjä kuvia, jotka esittelevät tarinasi visuaalisesti.

Seuraavassa tutkimustehtävässä, joka koskee pohdintaa kahdesta Coronavirus-tartunnasta, käytetään tarinankerrontaa tehokkaasti.

Se pitää lukijan sitoutuneena ja koukussa heti alusta alkaen, ja juuri näin hyvä tarina voi vaikuttaa muuten kuivaan pandemiatutkimusasiakirjaan.

Sitaatit ovat ensisijaisen tärkeitä väitteiden todistamisessa

Elämme aikakautta, jolloin kuka tahansa voi luoda tietoa verkossa. Useimmat verkkolähteet eivät välttämättä ole niin luotettavia kuin luulet. Ja näiden verkkolähteiden esittämiin väitteisiin ei yleensä voi luottaa.

Lisäksi nämä verkkolähteet eivät välttämättä kestä kauan. Tämä saattaa johtua siitä, että verkkosivusto suljetaan. 

Tai alkuperäinen tekijä on saattanut saada tekijänoikeudet lähteeseen. Monet verkkosivustot poistavat usein sivunsa käytöstä. Tämä johtaa 404-virhesivuihin.

Näiden lähteiden mainitseminen voi heikentää pandemiatutkimuksen tehokkuutta. Kun aihe on niinkin arkaluonteinen kuin pandemiat, sinun on varmistettava, että saat luotettavia lähteitä referaatteina työhösi.

Varmista siis verkkolähdettä siteeratessasi, että otat viitteitä luotettavista lähteistä ja suosituilta verkkosivustoilta.

Näin vähennetään 404-virheiden mahdollisuutta ja varmistetaan, että pandemiatutkimuksesi on luotettava ja luotettava.

Esimerkiksi tämä tutkimusasiakirja aiheesta Valmius ja ennaltaehkäisevä käyttäytyminen COVID-19:n aiheuttaman pandemiakatastrofin varalta. on joitakin luotettavia ja laadukkaita viittauksia, jotka tekevät tutkimustyöstä paljon tehokkaamman.

Päätelmä

Pandemioita käsittelevän tutkimusartikkelin laatiminen voi olla erittäin palkitsevaa nykypäivänä, jona elämme. Asiat voivat kuitenkin helposti mennä pieleen, jos et ole erityisen huolellinen, kun otetaan huomioon aiheeseen liittyvä herkkyys.

Pandemioista on olemassa lukuisia tutkimusasiakirjoja. Jos et halua olla vain yksi heistä, tässä laajassa oppaassa esitetyt vinkit ja taktiikat ovat sinulle hyödyllisiä. 

Aloita siis heti! Ota avuksesi nämä vinkit ja aloita seuraavan tutkimustyösi, pandemiat, laatiminen.

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit