Dit is het vierde bericht in de serie  Hoe maak je een infographic. Als u het laatste bericht hebt gemist, kunt u lees het hier.

Nu weten we al hoe belangrijk schetsen is. De eerste versie is altijd anders dan de uiteindelijke versie. Ga dus aan de slag en maak de eerste schets. Visualisatie is belangrijk voor nieuwe inzichten.

Houd de hoofdvraag van je infographic in gedachten. Die moet je benadrukken.

U moet de lay-out zo structureren dat er een natuurlijke informatiestroom ontstaat, met informatie die de lezer als eerste ziet, zelfs van een afstand, zoals de titel en de hoofdafbeelding. De meer secundaire informatie moet minder prominent aanwezig zijn om het beeld niet te vervuilen en voorrang te krijgen.

Om de hiërarchie van de elementen te maken, bewerkt u de kleuren, grootte en fonts.

blog 4.3

De kleuren kiezen

De kleuren van de infographic moeten passen bij alle elementen. Kies een palet en combineer stijlen. Je kunt complementaire kleuren of monochrome tinten gebruiken.

blog 4.5

Sjabloon met complementaire kleuren
Sjabloon met complementaire kleuren

blog 4.6

Een sjabloon van groene tonnen
Monochroom: Een groene toon sjabloon

Gebruik kleuren om belangrijke informatie te markeren of om verwante elementen te groeperen. In dit Mind the Graph sjabloon is de highlight informatie de kleuren van de spinnen. Daarom is de hele infographic in grijstinten om niet te concurreren met de belangrijkste gegevens.

Spinnen sjabloon
Spinnen sjabloon

Als u meer wilt weten over het gebruik van kleuren en illustraties, bekijk dan de video die onze ontwerpers hebben gemaakt om u te helpen. Klik op de knop hieronder en bekijk hem nu:

stop_ugly

Hoe maak je een infographic met geweldige illustraties?

 

Een foto zegt meer dan duizend woorden.

De illustraties zijn gemakkelijker te begrijpen en trekken de aandacht van de lezer. Maar het is niet gemakkelijk om prachtige beelden te vinden voor presentaties, grafische samenvattingen, voornamelijk wetenschappelijke illustraties. Het is niet voldoende om afbeeldingen te gebruiken, je hebt kwaliteitsbeelden nodig, wetenschappelijk accuraat, mooi en die passen bij je infographic ontwerp. Een mooie en professionele creatie maakt veel verschil in het resultaat.

infographic65293-e1491944335690
Geweldige illustraties maken een enorm verschil in een infographic

Op ons platform vindt u duizenden illustraties van de wetenschap in het algemeen. Maar, als je niet de illustraties vindt die je nodig hebt, kun je ze aanvragen. Als abonnee van Mind the Graph kun je zoveel illustraties aanvragen als je nodig hebt, en dat voor een paar dollar per maand.  Als u al abonnee bent en een illustratie wilt aanvragen, schrijf dan naar contact@mindthegraph.com. Ik kijk uit naar uw contact!

Post serie door Mind the Graph

De berichten zijn een leidraad, gemaakt door onze ontwerpers. Zij maken de geweldige illustraties en sjablonen die je op ons platform ziet. U kunt ook gratis ons ebook krijgen. Leer hoe u wetenschappelijke infografieën maakt en uw presentaties verbetert

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen