Tämä on sarjan neljäs viesti  Kuinka tehdä infografiikka. Jos missasit edellisen viestin, voit lue se täältä.

Nyt tiedämme jo luonnostelun merkityksen. Ensimmäinen versio eroaa aina lopullisesta versiosta. Aloita siis työskentely ja tee ensimmäinen luonnos. Visualisointi on tärkeää uusien oivallusten kannalta.

Pidä mielessäsi infografiikkasi pääkysymys. Sinun on korostettava sitä.

Asettelun tulisi olla sellainen, että se luo luonnollisen tietovirran, jossa on korostettu tiedot, jotka lukija näkee ensimmäisenä, vaikka ne olisivat kaukaa katsottuna, kuten otsikko ja pääkuva. Toissijaisemman tiedon tulisi olla vähemmän korostettua, jotta se ei saastuttaisi näkymää ja olisi etusijalla.

Voit luoda elementtien hierarkian muokkaamalla värejä, kokoa ja fontit.

blogi 4.3

Värien valitseminen

Infografiikan värien tulisi sopia yhteen kaikkien elementtien kanssa. Valitse paletti ja yhdistä tyylejä. Voit käyttää täydentäviä värejä tai yksivärisiä sävyjä.

blogi 4.5

Malli täydentävillä väreillä
Malli täydentävillä väreillä

blogi 4.6

Vihreiden tonnien malli
Yksivärinen: Vihreän sävyinen malli

Käytä värejä tärkeiden tietojen korostamiseen tai toisiinsa liittyvien elementtien ryhmittelyyn. Tässä Mind the Graph-mallissa korostettu tieto on hämähäkkien värit. Siksi kaikki infografiikka on harmaasävyistä, jotta se ei kilpaile päätietojen kanssa.

Spider-malli
Spider-malli

Jos haluat lisätietoja värien ja kuvitusten käytöstä, katso video, jonka suunnittelijamme loivat avuksesi. Klikkaa alla olevaa painiketta ja katso se nyt:

stop_ugly

Miten tehdä infograafi, jossa on upeita kuvituksia?

 

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Kuvitukset ovat helpommin ymmärrettävissä ja kiinnittävät lukijan huomion. Ei ole kuitenkaan helppoa löytää upeita kuvia käytettäväksi esityksissä, graafisissa tiivistelmissä ja pääasiassa tieteellisissä kuvituksissa. Kuvien käyttäminen ei riitä, vaan tarvitaan laadukkaita kuvia, jotka ovat tieteellisesti tarkkoja, kauniita ja jotka sopivat yhteen infografiikkasuunnittelun kanssa. Kaunis ja ammattimainen luomus vaikuttaa paljon lopputulokseen.

infographic65293-e1491944335690
Mahtavat kuvitukset tekevät valtavan eron infografiikassa

Alustaltamme löydät tuhansia kuvituksia tieteestä yleensä. Mutta jos et löydä tarvitsemiasi kuvituksia, voit pyytää niitä. Mind the Graph:n tilaajana voit pyytää niin monta kuvitusta kuin tarvitset, ja kaikki tämä muutamalla dollarilla kuukaudessa.  Jos olet jo tilaaja ja haluat pyytää kuvitusta, kirjoita osoitteeseen contact@mindthegraph.com. Odotan innolla yhteydenottoanne!

Post sarja Mind the Graph

Pylväät ovat suunnittelijoidemme tekemä opas. He tekevät upeita kuvituksia ja malleja, joita näet alustallamme. Voit myös saada ilmaiseksi e-kirjamme. Opi tekemään tieteellisiä infografiikoita ja parantamaan esityksiäsi.

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit