To je četrta objava v seriji  Kako izdelati infografiko. Če ste zamudili zadnjo objavo, lahko Preberite tukaj.

Zdaj že vemo, kako pomembno je skiciranje. Prva različica se vedno razlikuje od končne različice. Zato začnite delati in naredite prvi osnutek. Vizualizacija je pomembna za nova spoznanja.

Ne pozabite na glavno vprašanje infografike. To morate poudariti.

Postavitev morate oblikovati tako, da ustvarite naraven pretok informacij s poudarjenimi informacijami, ki jih bo bralec videl najprej, tudi od daleč, kot sta naslov in glavna slika. Drugorazredne informacije morajo biti manj vidne, da ne bi onesnaževale pogleda in imele prednosti.

Če želite ustvariti hierarhijo elementov, uredite barve, velikost in pisave.

blog 4.3

Izbira barv

Barve infografike se morajo ujemati z vsemi elementi. Izberite paleto in kombinirajte sloge. Uporabite lahko komplementarne barve ali enobarvne tone.

blog 4.5

Predloga z dopolnilnimi barvami
Predloga z dopolnilnimi barvami

blog 4.6

Predloga zelenih ton
Enobarvno: Predloga zelenega tona

Z barvo poudarite pomembne informacije ali združite povezane elemente. V tej predlogi Mind the Graph so poudarjene informacije barve pajkov. Zato je celotna infografika v sivih odtenkih, da ne bi konkurirala glavnim podatkom.

Predloga za pajka
Predloga za pajka

Če želite izvedeti več o uporabi barv in ilustracij, si oglejte videoposnetek, ki so ga ustvarili naši oblikovalci. Kliknite spodnji gumb in si ga oglejte zdaj:

stop_ugly

Kako narediti infografiko z neverjetnimi ilustracijami?

 

Slika je vredna tisoč besed.

Ilustracije so lažje razumljive in pritegnejo pozornost bralca. Vendar pa ni lahko najti osupljivih slik za uporabo v predstavitvah, grafičnih izvlečkih, predvsem znanstvenih ilustracijah. Uporaba slik ni dovolj, potrebujete kakovostne slike, ki so znanstveno natančne, lepe in se združujejo z vašim infografskim oblikovanjem. Lepa in profesionalna stvaritev naredi veliko razliko v končnem rezultatu.

infographic65293-e1491944335690
Odlične ilustracije so v infografiki zelo pomembne

Na naši platformi boste našli na tisoče ilustracij znanosti na splošno. Če ne najdete ilustracij, ki jih potrebujete, jih lahko zahtevate. Kot naročnik Mind the Graph lahko zahtevate toliko ilustracij, kolikor jih potrebujete, in to za nekaj dolarjev na mesec.  Če ste že naročnik in želite zahtevati ilustracijo, pišite na contact@mindthegraph.com. Veselim se vašega stika!

Serija objav, ki jih je Mind the Graph

Stojala so vodilo, ki so ga pripravili naši oblikovalci. Ti ustvarjajo neverjetne ilustracije in predloge, ki jih vidite na naši platformi. Prav tako lahko brezplačno dobite našo e-knjigo. Naučite se, kako pripraviti znanstvene infografike in izboljšati svoje predstavitve

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge