Wie van ons kan zeggen dat hij statistieken begrijpt? Misschien weet je een beetje van een analyse die je voor je onderzoek hebt gemaakt, of waarover je op een seminar hebt gehoord. Maar elke keer dat een onderzoek vereist dat we statistieken begrijpen die we niet kennen, worden we onzeker over dit onderwerp.

Vrijwel alle wetenschapsgebieden worstelen met statistiek. Het is dus een geweldige kans om een briljant idee te hebben om deze worsteling te verminderen en de werking te veranderen.

 

Dat is precies wat Daniel Kunin, van Brown University, dacht. Hij maakte een website om vele soorten analyses uit te leggen en iedereen te helpen die statistiek wil begrijpen. De naam van dit project is "Theorie zien" - erg creatief is het niet?

"Naarmate het aantal studenten en de achtergrond van de studenten die statistiek volgen, toeneemt, denk ik dat ook de pedagogie rond statistiek zich moet aanpassen. Een visuele benadering zou voor die studenten de link kunnen zijn." Daniel Kunin

"Theorie zien" De website biedt ook interactie met de analysetypen om het begrip ervan te bevorderen. Dit project krijgt al veel input en feedback om de aanpak nog begrijpelijker te maken.

"Kunin's interactieve online bron heet... Theorie zienen de website bevat vijf statistische gebieden, waaronder basis- en samengestelde waarschijnlijkheid, verdelingen, statistische gevolgtrekkingen en lineaire regressies. Elk van deze onderwerpen is onderverdeeld in een reeks van drie interactieve grafieken die concepten illustreren en gebruikers laten spelen met gegevens." FastCoDesign

Heeft u nog meer argumenten nodig over hoe visuele informatie de wetenschapscommunicatie verbetert?

Kijk eens naar deze berichten:

Heb je moeite om statistieken te begrijpen?

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen