Hur många av oss kan säga att de förstår sig på statistik? Du kanske vet lite om någon analys du gjort för din forskning, eller hört talas om på ett seminarium. Men varje gång en studie kräver att vi förstår statistik som vi inte kan, blir vi osäkra på detta ämne.

I stort sett alla vetenskapliga områden kämpar med statistik. Därför är det ett utmärkt tillfälle att komma på en lysande idé som kan minska detta problem och förändra hur saker och ting fungerar.

 

Det är precis vad Daniel Kunin, från Brown University, tänkte. Han skapade en webbplats för att förklara många typer av analyser och för att hjälpa alla som vill förstå statistik. Namnet på detta projekt är "Att se teori" - Visst är det kreativt?

"I takt med att antalet studenter och bakgrunden hos de studenter som läser statistik ökar, tror jag att pedagogiken kring statistik också måste anpassas. Det finns många studenter som läser det med mindre matematikkunskaper, men som måste läsa det för andra discipliner. Ett visuellt tillvägagångssätt kan vara rätt väg att gå för dessa studenter." Daniel Kunin

"Att se teori" Webbplatsen låter också människor interagera med olika typer av analyser på ett sätt som främjar förståelsen. Projektet har redan fått många synpunkter och feedback som kommer att bidra till att göra det ännu enklare att förstå.

"Kunins interaktiva online-resurs kallas Att se teorioch webbplatsen innehåller fem statistikområden, inklusive grundläggande och sammansatt sannolikhet, distributioner, statistisk inferens och linjära regressioner. Vart och ett av dessa ämnesområden är uppdelat i en serie av tre interaktiva grafer som illustrerar begrepp samtidigt som användarna kan leka med data." FastCoDesign

Behöver du fortfarande fler argument för hur visuell information förbättrar vetenskapskommunikationen?

Kolla in dessa inlägg:

Har du svårt att förstå statistik?

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar