Kuinka moni meistä voi sanoa ymmärtävänsä tilastoja? Saatat tietää hieman jostakin analyysistä, jonka olet tehnyt tutkimusta varten tai josta olet kuullut seminaarissa. Kuitenkin aina, kun tutkimuksessa vaaditaan meitä ymmärtämään tilastoja, joita emme tunne, tulemme epävarmoiksi tämän aiheen suhteen.

Melkein kaikki tieteenalat kamppailevat tilastojen kanssa. Näin ollen on loistava tilaisuus saada loistava ajatus, joka vähentää tätä kamppailua ja muuttaa asioiden toimintaa.

 

Juuri näin ajatteli Daniel Kunin Brownin yliopistosta. Hän loi verkkosivuston, jossa hän selittää monia analyysityyppejä ja auttaa kaikkia, jotka haluavat ymmärtää tilastoja. Hankkeen nimi on "Näkemisen teoria" - Eikö olekin hyvin luovaa?

"Kun tilastoja opiskelevien opiskelijoiden määrä ja taustat kasvavat, uskon, että myös tilastojen pedagogiikan on mukauduttava, ja monet opiskelijat ottavat tilastoja, joilla on vähemmän matemaattista lukutaitoa, mutta joiden on otettava ne muiden tieteenalojen vuoksi. Visuaalinen lähestymistapa voisi olla linkki näille opiskelijoille." Daniel Kunin

"Näkemisen teoria" Sivuston avulla ihmiset voivat myös olla vuorovaikutuksessa analyysityyppien kanssa ja edistää näin ymmärrystä. Hankkeeseen on jo saatu paljon palautetta, jotta lähestymistapa olisi entistäkin helpommin ymmärrettävissä.

"Kuninin vuorovaikutteinen online-resurssi on nimeltään Näkemisen teoria, ja verkkosivustolla on viisi tilastotieteen osa-aluetta, kuten perus- ja yhdistelmätodennäköisyys, jakaumat, tilastollinen päättely ja lineaariset regressiot. Kukin näistä aihealueista on jaoteltu kolmen interaktiivisen kuvaajan sarjaan, jotka havainnollistavat käsitteitä ja antavat käyttäjien leikkiä datalla." FastCoDesign

Tarvitsetko vielä lisää perusteluja siitä, miten visuaalinen tieto parantaa tiedeviestintää?

Tutustu näihin viesteihin:

Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää tilastoja?

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit